ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Χαμένη η τουριστική σεζόν – Το βλέμμα στο 2021

Με την τουριστική κίνηση του Ιουλίου να εξελίσσεται πολύ πιο χαμηλά από τις αρχικές προσδοκίες, καθώς οι πληρότητες κατά μέσο όρο ήταν κοντά στο 23% και ακόμη μικρότερες στα  αστικά κέντρα, αλλά και με την ζήτηση από το εξωτερικό τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου να μην διαφοροποιείται, η τουριστική αγορά έρχεται όλο και πιο κοντά στο να θεωρήσει τη φετινή σεζόν ολοκληρωτικά χαμένη.

Και ενώ η άνοδος των κρουσμάτων στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, κάνει αμφίβολη την ταξιδιωτική ροή και για το Σεπτέμβριο, οι επιχειρηματίες του χώρου στρέφουν το βλέμμα όλο και περισσότερο στο 2021, κάνοντας λόγο πλέον για θέμα «επιβίωσης». Όπως υπογραμμίζουν, πρέπει το συντομότερο να ξεκινήσουν να αντισταθμίζονται οι φετινές τεράστιες απώλειες σε έσοδα για τον Τουρισμό.

Ήδη εξάλλου, παράγοντες του χώρου κατεβάζουν τις εκτιμήσεις για τα έσοδα, ακόμη και κάτω από τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος της χρονιάς, εάν η ταξιδιωτική ροή συνεχίσει να είναι υποτονική, διατηρηθούν απαγορεύσεις στην είσοδο τουριστών και αυξάνονται τα κρούσματα στη χώρα.

Σημειώνεται η τουριστική αγορά πόνταρε σε νέες κρατήσεις τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Οι επιχειρηματίες του Τουρισμού προσδοκούσαν να «σώσουν» τουλάχιστον το 25% της περσινής τουριστικής κίνησης, θέτοντας ως στόχο εισπράξεις κοντά στα 5 δισ. ευρώ για το σύνολο της χρονιάς… ένας στόχος που πλέον δεν φαίνεται να είναι εφικτός.

Ο τουρισμός έφερε πέρυσι στη χώρα 18,2 δισ. ευρώ, συν 1 δισεκατομμύριο ο τομέας την κρουαζιέρας. Από αυτά, το 1/3 των εσόδων προέρχεται από το πρώτο εξάμηνο του έτους και τα 2/3 παράγονται κατά το δεύτερο εξάμηνο. Φέτος, στο καλάθι του τουρισμού έχουν μπει μόλις 614 εκατ. ευρώ (μέχρι και το Μάιο σύμφωνα με την ΤτΕ.

Οι κινήσεις των tour operators

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι μεγάλοι tour operators, που συνεχίζουν τις προσφορές στα τουριστικά πακέτα σε μια προσπάθεια να τονωθεί η ζήτηση, εντούτοις παρά τις εκπτώσεις η διστακτικότητα στην πραγματοποίηση ταξιδιών μεγαλώνει όσο η πανδημία δεν δείχνει σημεία ύφεσης.

Και αυτοί με τη σειρά τους επικεντρώνονται στην επόμενη χρονιά, για την οποία έχει μετατεθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των ταξιδιωτικών πακέτων τα οποία δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος.

Πηγή: capital.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουμε τα χειρότερα μίλησε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημήτρης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Open TV αναφορικά με το δεύτερο κύμα του κορονοϊού το οποίο έ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της επαναδραστηριοποίησης και λειτουργίας των τμημάτων του πολυβραβευμένου Οργανισμού της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας, ενός εκ των . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Για προσωπική επίθεση κατηγορεί η βουλευτής Αχαίας της Νέας Δημοκρατίας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, τον Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη στο περιθώριο της αντιπαράθεσης τους με αφορμή τις . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η απάντηση είναι απλή: για όλα φταίει η κλιματική αλλαγή και για κάποιος άλλους πιο θρησκευόμενους ο Θεός που τιμωρεί. Μπορούμε να προσθέσουμε εδώ και άλλες πιο ευρηματικές δικαιολ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Υπό κατάληψη εξακολουθούν να βρίσκονται και σήμερα, 33 σχολεία στην Αχαΐα. Το κύμα καταλήψεων που ξέσπασε σε ολόκληρη την Ελλάδα εξαιτίας των μέτρων προστασίας από την πανδημία που ζητούν οι μαθητές δ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας"  σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως στην πολύχρονη διαδρομή του, την ΠΑΝΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ, είχε και έχει ένα και μοναδικό στόχο: ΤΗΝ Α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την επιστροφή των φοιτητών περιμένουν στο Αστικό ΚΤΕΛ της Πάτρας για να πάρει τα πάνω της και πάλι η επιβατική κίνηση που από το διάστημα της πανδημίας και μετά παραμένει υποτονική. Σύμφωνα με την δι
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search