ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΙΝΑΛ: Κλίμα καχυποψίας και «δεύτερες σκέψεις» για τον Παπανδρέου

Διαγραφές όπως αναμενόταν δεν υπήρξαν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ ωστόσο το βέβαιο είναι πως το γυαλί έχει ραγίσει σε ότι αφορά τις σχέσεις του Γιώργου Παπανδρέου και της Φώφης Γεννηματά.

Ακόμα μια σύγκρουση κορυφής

Μπορεί ο Χάρης Καστανίδης να διατείνεται ότι «δεν υπάρχει καμία δεύτερη σκέψη» (real fm) ούτε του ίδιου ούτε του πρώην πρωθυπουργού, ωστόσο οι υπόλοιποι βουλευτές και στελέχη στο ΚΙΝΑΛ βλέπουν με εξαιρετικά μεγάλη καχυποψία την χτεσινή διαφοροποίηση των δύο στην ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

 

Και μόνο το γεγονός ότι η Φώφη Γεννηματά έστειλε τελεσίγραφο προειδοποιώντας με διαγραφές σε περίπτωση νέας απειθαρχίας και ο Γιώργος Παπανδρέου ουσιαστικά επιστρέφει την απειλή με το «αν νομίζετε ότι πρέπει να με διαγράψετε διαγράψτε με»  δείχνει πως μια κυοφορείται με απρόβλεπτες εξελίξεις μια ακόμα σύγκρουση κορυφής στο ΚΙΝΑΛ, μετά την περσινή «έξωση» του Ευάγγελου Βενιζέλου από τη κα Γεννηματά.

 

Είναι ακόμα πιο χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η συζήτηση –όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα»– έφτασε μέχρι την εποχή της διαγραφής Σημίτη από τον κ. Παπανδρέου με τον τελευταίο να εμφανίζεται απολογητικός στη δευτερολογία του και να δηλώνει ότι ίσως είχε κάνει λάθος όταν διέγραφε τον κ. Σημίτη.

 

Αυτό που διαφάνηκε πάντως από τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ είναι ο διάχυτος φόβος ότι δεν υπάρχουν εξασφαλισμένα εχέγγυα μιας συντεταγμένης πορείας του κόμματος για το μέλλον.

 

Μπορεί θέμα διαγραφής των Γιώργου Παπανδρέου και Χάρη Καστανίδη να έθεσε μόνο η Νάντια Γιαννακοπούλου ωστόσο η κριτική από όλους τους υπόλοιπους ήταν σκληρή κατά του κ. Παπανδρέου.

 

Χαμένοι στη μετάφραση

Αν κανείς αποκωδικοποιήσει την επιχειρηματολογία των μεν και των δε τότε θα διαπιστώσει ότι η Φώφη Γεννηματά και οι πέριξ αυτής όπως πχ ο Κώστας Σκανδαλίδης εγκαλούν τον κ. Παπανδρέου ότι υπονομεύει την «αυτόνομη πορεία» του ΚΙΝΑΛ και επί της ουσίας φλερτάρει με το ΣΥΡΙΖΑ καθώς χτες –σύμφωνα με αυτή την άποψη- η θέση του πρώην πρωθυπουργού άφησε έκθετη την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ στην πλαγιοκόπηση από τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Από την άλλη μεριά οι κ.κ. Παπανδρέου και Καστανίδης, απορρίπτουν τα όσα τους καταλογίζουν για το ΣΥΡΙΖΑ και ουσιαστικά απαντούν ότι το ΚΙΝΑΛ με τη σημερινή του στάση οδηγείται στην υπονόμευση της αυτόνομης πορείας του και ταυτίζεται με την ΝΔ και τη δεξιά παράταξη.

 

Όπως είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς, υπάρχει τουλάχιστον έλλειψη κοινής αντίληψης, για το τι σημαίνει στην πράξη η «αυτόνομη πορεία» του ΚΙΝΑΛ. Χαμένα στη μετάφραση της «αυτόνομης πορείας» τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής είναι βέβαιο ότι θα αναγκαστούν να δίνουν διαφορετικές απαντήσεις στο ίδιο πρόβλημα όταν θα επανεμφανιστεί σε επόμενες κρίσιμες πολιτικές συγκυρίες, καθώς η Χαριλάου Τρικούπη βρίσκεται ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά και επιθέσεις φιλίας που εναλλάσσονται πότε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και πότε από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Αντίπαλος πόλος

Το βέβαιο είναι ότι η ψήφιση του νόμου -πλέον- για τις διαδηλώσεις ανέδειξε το Γιώργο Παπανδρέου σε ρυθμιστικό και καθοριστικό παράγοντα εσωκομματικών εξελίξεων για το μέλλον και ταυτόχρονα τον κατέστησε αντίπαλο πολιτικό πόλο στη Φώφη Γεννηματά. Η διατήρηση ισορροπιών και η συνύπαρξη όλων στο ΚΙΝΑΛ θα είναι ακόμα πιο δύσκολη υπόθεση από εδώ και στο εξής.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Το κλίμα νευρικότητας και ανησυχίας που πυροδοτήθηκε από τις τελευταίες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και ειδικότερα με την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ εξακολουθεί να αποτυπώνεται . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πι . . .
LIFE STYLE

Το ενδεχόμενο του γάμου με τη σύντροφό του, Ιωάννα Τούνη, ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Δημήτρη Αλεξάνδρου, κατά τη διάρκεια δημόσιας εξόδου το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου. Την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σημαντική ανταπόκριση πολιτών, ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσηςεκπροσώπων φορέων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17 Απριλίου ηημερίδα με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-
Image
Image

Search