ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πάτρα: Oλοκληρώθηκε η πορεία του Δήμου για το τρένο (φωτο)

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη κινητοποίηση και πορεία αγώνα Πάτρα – Ρίο για την υπογειοποίηση των γραμμών του τρένου με την συμμετοχή χιλιάδων συνδημοτών.

Στο τέλος της πορείας, στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρίου, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καστελλοκάμπου και της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων, Γιάννης Κανελλόπουλος, χαιρετίζοντας όσους συμμετείχαν τους διαβεβαίωσαν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις, σημείωσαν ότι θα είναι μακρύς και δύσκολος και ότι ο πατραϊκός λαός ενωμένος πρέπει μέχρι τέλους να συνεχίσει τους αγώνες του για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο και σε όλη την διαδρομή του τρένου στην πόλη.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Οργανισμών, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και τα Διοικητικά Συμβούλια, Συλλόγων, Σωματείων και Φορέων.

Επίσης συμμετείχαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Ώρα Πατρών», Γ. Ρώρος, «Νέα Πάτρα», Ν. Νικολόπουλος, «Ανυπότακτη Πολιτεία», Χρ. Πατούχας και «Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη», Αλ. Χρυσανθακόπουλος.

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Σε εξέλιξη βρίσκειται η πορεία που διοργανώνει η Δημοτική Αρχή για την υπογειοποίηση του τρένου στην Πάτρα. Στις 9 το πρωί προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα και στη συνέχεια ξεκίνησε πορεία μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρίου.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σε σύντομο χαιρετισμό του, στην συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, λίγο πριν ξεκινήσει η μεγάλη πορεία Αγώνα με αίτημα την υπογειοποίηση του τρένου, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Φίλες και φίλοι,

Για μια ακόμη φορά ο πατραϊκός λαός βρίσκεται στον δρόμο του αγώνα.

Διεκδικούμε το δίκιο μας. Να υπάρχει ζωή στην πόλη μας.

Σήμερα παλεύουμε για την υπογειοποίηση του τρένου, την λειτουργία του προαστιακού, την δημιουργία του γραμμικού πάρκου στην επιφάνεια της σημερινής γραμμής, Αύριο, όπως και χθες, για να υπάρχει δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα. Να γίνει το μεγάλο Ανατολικό Πάρκο στο Ριγανόκαμπο.

Ο δρόμος του αγώνα είναι ο μοναδικός που φέρνει αποτελέσματα. Τίποτε δεν θα μας χαριστεί. Ξέρουμε πολύ καλά γιατί αρνούνται να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά μας, τα αυτονόητα δηλαδή. Διότι ό,τι χάνει ο πατραϊκός λαός το κερδίζουν αυτοί που κάνουν κουμάντο στην οικονομία.

Δεν θα μπούμε σε διάλογο με την κυβέρνηση.

Δεν θα διαπραγματευτούμε οποιαδήποτε λύση που βλάπτει την πόλη μας και τους κατοίκους της.

Δεν θα αποδεχτούμε για τα κέρδη και τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που επιδιώκουν να φτάσει πάση θυσία, επιφανειακά το τρένο στο λιμάνι. Να διχοτομηθεί η πόλη, να υψωθούν τείχη και να υποβαθμιστεί η ζωή μας.

 

Ο Πατραϊκός λαός, θα συνεχίσει ενωμένος τον αγώνα του, για να μείνουν και αυτοί οι σχεδιασμοί στα χαρτιά.

Το διαχρονικό αίτημα για σύγχρονο τρένο με υπογειοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής -που θα επηρεάσει την Πάτρα για εκατονταετίες- την λειτουργία του προαστιακού και την δημιουργία Γραμμικού Πάρκου, πεζοδρόμων και ποδηλατόδρομου, είναι ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο, είναι προς το συμφέρον του Πατραϊκού λαού σήμερα, αλλά και των γενιών που έρχονται».

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Η Δημοτική Αρχή και η Επιτροπή Αγώνα Συλλόγων, διοργανώνουν μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση σήμερα Κυριακή 5 Ιούλίου  στις 9 το πρωί, στην πλατεία Γεωργίου και πορεία μέχρι τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Ρίου.

Αιτήματα της νέας κινητοποίησης, είναι η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής, η συνέχιση λειτουργίας του Προαστιακού και η διαμόρφωση Γραμμικού Πάρκου στην επιφάνειά της.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ελλείψεις παρουσιάζονται ακόμη και στα φάρμακα της εποχής, που δεν είναι άλλα από τα αλλεργιογόνα είτε σε χάπια, είτε σε αλοιφές, με όσους νοσούν να ψάχνουν την θεραπεία τους από φ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
Image
Image

Search