ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πάτρα: Οι ασφαλισμένοι περιμένουν 2 χρόνια για έξοδα κηδείας - Τα χρήματα μπήκαν σε... τσουβάλια


Τουλάχιστον δύο χρόνια περιμένουν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ για να πάρουν τα έξοδα κηδειών για τους δικούς τους ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή. Η καθυστέρηση της καταβολής των χρημάτων είναι μεγάλη και σύμφωνα με τους συγγενείς των νεκρών που ψάχνουν να βρουν άκρη για το πότε θα πάρουν τα χρήματα αυτά, δεν τους έχει γίνει καμία ενημέρωση για το ζήτημα.

 

Η καταβολή των χρημάτων μέχρι πρότινος δίνονταν από το ταμείο του ΟΓΑ στο οποίο, άλλωστε, ήταν ασφαλισμένοι οι αγρότες και γενικότερα οι εργαζόμενοι στον πρωτογενή τομέα.

 

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν στο πλαίσιο της ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να δίνονται από τον ΕΦΚΑ. Όμως από την ενοποίηση και μετά κανείς από τους συγγενείς δεν έχει πάρει χρήματα για τα έξοδα κηδειών.

 

Πρόκειται για ποσά που αντιστοιχούν σε 400 ή και 500 ευρώ, αλλά και για ανθρώπους που δεν έχουν μεγάλη οικονομική ευχέρεια, περιμένοντας τα χρήματα αυτά για να πάρουν μία οικονομική ανάσα.

 

Όσες φορές όμως έχουν πάει στα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Πάτρα, οι υπάλληλοι εκεί υποστηρίζουν ότι δεν γνωρίζουν κάτι και δεν ξέρουν πότε θα γίνει η κατάθεση των χρημάτων.

 

Μάλιστα, τις προάλλες, ένας ηλικιωμένος που περιμένει τα χρήματα αυτά για τα έξοδα κηδείας τους αδελφού του που ήταν ασφαλισμένος στον ΟΓΑ, δημιούργησε επεισόδιο, ζητώντας συνάντηση με τη διευθύντρια της υπηρεσίας και απαιτώντας ενημέρωση.

 

Τα τσουβάλια

 

Αν υπήρχε θεσμοθετημένο έπαθλο για την πιο παράξενη είδηση, θα το διεκδικούσε, δικαίως, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, το οποίο γνωστοποίησε με δελτίο του ότι ο ΕΦΚΑ, όχι μόνο δεν καταβάλλει τα έξοδα κηδείας στους ασφαλισμένους, όπως παραπάνω αναφέραμε, αλλά οι αιτήσεις των ανθρώπων που έχουν υποβάλει τα σχετικά αιτήματα, ταξιδεύουν... μέσα σε τσουβάλια, ανά τη χώρα.

 

Σύμφωνα με τη φαεινή ιδέα της Διοίκησης, φαίνεται ότι τα παραστατικά εστάλησαν με ...τσουβάλια, στα κατά τόπους καταστήματα του ΕΦΚΑ, για να τύχουν της αναγκαίας επεξεργασίας. Αλλά μάλλον κι αυτό το σχέδιο απέτυχε, όπως μαρτυρά ο αριθμός των δικαιούχων... 46.752 ασφαλισμένων που ακόμη περιμένουν.

 

«Με μεγάλη μας λύπη, πληροφορηθήκαμε, ότι είναι απλήρωτα εδώ και 2-3 χρόνια, τα έξοδα κηδείας, τα οποία ανέρχονται στο σύνολο σε 37.401.600 ευρώ (46.752 χ 800 ευρώ), σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ !!!Και σαν να μην έφτανε η καθυστέρηση των 2-3 χρόνων, στην συνέχεια τα παραστατικά, μέσα σε τσουβάλια - άκουσον - άκουσον - ταξιδεύουν και για την επαρχία... ώστε να πάρουν και τον αέρα τους, να καθυστερήσουν και εκεί -άγνωστο πόσο- και κάποτε θα πληρωθούν και οι οικογένειες των θανόντων τα έξοδα κηδείας!!!Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, σας κάνει λοιπόν την εξής πρόταση: να δημιουργήσει αυτό το πρόγραμμα, αν ο ΕΦΚΑ αδυνατεί, ώστε να προχωρήσει η εκκαθάριση των παραστατικών και να πληρωθούν οι δικαιούχοι άμεσα!!Μόνο ντροπή, προκαλεί το συγκεκριμένο θέμα!!Μια από τις ιστορίες, (της κυβέρνησης αυτής αλλά και της προηγούμενης)... για γέλια και για κλάματα !!!», καταλήγει η επιστολή του Δικτύου.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Μάριο Μπαλοτέλι ολοκλήρωσε άδοξα την θητεία του στην Μπρέσια, αφού η εξωαγωνιστική συμπεριφορά του, δημιούργησε «τριγμούς» στην ομάδα. Με 19 συμμετοχές και μόλις πέντε γκολ, ο 29 . . .
LIFE STYLE

Το όνομα του Ένιο Μορικόνε είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σινεμά, καθώς σημάδεψε με τις μελωδίες του, πολλές φορές άγριες και σπαραχτικές σκηνές αλλά και ξεχωριστά συγκινητικά πλά . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση του ψευτογιατρού έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τα οποία αποδεικνύουν πόσο… μακριά είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του.   Η τελευταία χρονι . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και σε εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ν. 4670/2020, θα καταβληθούν, αυτήν την εβδομάδα, τα αναδρομικά επικουρικών συντάξεων . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σε ηλικία 83 ετών, έφυγε από τη ζωή  ο Γιώργος Δεληγιώργης.   Υπήρξε  στέλεχος του Απόλλωνα Πατρών και εκ των ιδρυτών της Απολλωνιάδας.   Συνταξιούχος μαθηματικός, ο εκλιπών στη διάρκεια της φρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγές στην διοίκηση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) φέρνουν οι επερχόμενες πρυτανικές εκλογές στα ανώτατα Ιδρύματα της Πάτρας.   Την παραίτησή του από την θέση Αντιπροέδρου του ΕΑΠ, για
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Κοινή επιστολή απέστειλαν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, κ. Π. Μελά, οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «σπιράλ», δηλώνοντας την απογοήτευσή τους για το θέμα της σ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search