ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πάτρα: Σε "ομηρεία" οι απόφοιτοι των ΙΕΚ - Ακόμη δεν ξέρουν πότε θα δώσουν εξετάσεις!


Σε ομηρεία βρίσκονται χιλιάδες νέοι της Πάτρας, αλλά και πανελλαδικά, λόγω της αδιαφορίας που επιδεικνύει η υπηρεσία του ΕΟΠΠΕΠ, όπως καταγγέλλουν: Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει καθυστερήσει να πραγματοποιήσει τις εξετάσεις των αποφοίτων ΙΕΚ , στερώντας το δικαίωμα από αρκετό κόσμο να εργαστεί είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

 

Οι εξετάσεις πιστοποίησης των αποφοίτων ΙΕΚ έχουν ήδη καθυστερήσει, καθώς άλλες χρονιές διεξάγονταν κάθε Νοέμβριο, ενώ για το έτος 2019 δεν πραγματοποιήθηκαν καθόλου. Ως αποτέλεσμα, χιλιάδες απόφοιτοι των ΙΕΚ να είναι ‘όμηροι’ του ΕΟΠΠΕΠ, που είναι η αρμόδια υπηρεσία για την διεξαγωγή των εξετάσεων.

 

Είναι γεγονός ότι ο ΕΟΠΠΕΠ έχει προκηρύξει την υποβολή των αιτήσεων για τις εξετάσεις πιστοποίησης προσόντων για αποφοίτους ΙΕΚ και ΣΕΚ για το 2020. Αρχικά η διορία ήταν μέχρι 31/3/2020. Λόγω κορονοϊού δόθηκε παράταση έως 30/4/2020 και πρόσφατα δόθηκε εκ νέου παράταση έως τις 15/5/2020. Ωστόσο, σε επικοινωνία που είχαν πολλοί απόφοιτοι ΙΕΚ με τον ΕΟΠΠΕΠ με το ερώτημα ‘πότε θα γίνουν οι εξετάσεις πιστοποίησης’ η απάντηση ήταν η εξής ανεύθυνη: ‘Παρακολουθείτε την σελίδα του ΕΟΠΠΕΠ για τις ανακοινώσεις’.

 

Οι πανελλήνιες εξετάσεις, άσχετα από την φετινή πρωτόγνωρη κατάσταση, είναι προγραμματισμένες να γίνονται στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς. Θα έπρεπε λοιπόν όπως λειτουργεί το σύστημα για τις πανελλήνιες, να λειτουργεί αντίστοιχα και για τους αποφοίτους ΙΕΚ. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει παρατηρηθεί έτος που να μην πραγματοποιηθούν πανελλήνιες εξετάσεις, ακόμα και όταν έχουμε εκλογές μέσα στη σχολική χρονιά.

 

Ως αποτέλεσμα της μη πραγματοποίησης εξετάσεων, οι απόφοιτοι των επαγγελμάτων των οποίων αφορούν πρωτίστως δημοσίους φορείς και δευτερευόντως ιδιωτικούς, να μην μπορούν να εξασφαλίσουν άδεια άσκησης επαγγέλματος και κατά συνέπεια να μην μπορούν να συμμετέχουν σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, του οποίου οι απαιτήσεις είναι συγκεκριμένες.

 

Είναι αδιανόητο το 2020, όπου πολλοί μιλούν για πρόοδο, να υπάρχει καθυστέρηση σε τέτοιο προκλητικό βαθμό από το ελληνικό κράτος και κανένας να μην είναι υπεύθυνος. Κανένας βουλευτής δεν είναι πρόθυμος να ασχοληθεί, όλοι δηλώνουν άγνοια επί του θέματος. Η κ. υπουργός μάλλον θεώρησε ότι το να μην λειτουργήσει η νομική Πατρών ήταν το μείζον πρόβλημα των πολιτών, όπως επίσης και οι κάμερες στις τάξεις των σχολείων, το δε υπουργείο ισχυρίζεται πως για την διαδικασία αυτή είναι ο ΕΟΠΠΕΠ και μόνο η αρμόδια υπηρεσία.

 

Θέλουμε λοιπόν μια υπεύθυνη απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο αλλά και από τον ΕΟΠΠΕΠ, σχετικά με το πότε θα γίνουν οι εξετάσεις πιστοποίησης έτσι ώστε να μπορεί ο κάθε υποψήφιος να προγραμματίσει τις δραστηριότητες του και να τελειώσει επιτέλους η ‘ομηρεία’ των αποφοίτων ΙΕΚ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτη ανάμεσα στα παιδιά του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου που έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις, συγκεντρώνοντας 19.000 μόρια, είναι η Μαρία Ιατράκη, από το πεδίο Ανθρωπιστικών Σπουδώ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

  «Φωτιά» και πάλι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες το τελευταίο διάστημα έδειχναν να μπαίνουν στο δρόμο του διαλόγου, έβαλε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χθε; π . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στην τουρκική προκλητικότητα και την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί. . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Διαγραφές όπως αναμενόταν δεν υπήρξαν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ ωστόσο το βέβαιο είναι πως το γυαλί έχει ραγίσει σε ότι αφορά τις σχέσεις του Γιώργου Παπανδρέου και της . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για την επιτυχία του στις φετινές πανελλήνιες μίλησε ο Γιώργος Κατσαλάς ο οποίος είναι ο πρώτος των πρώτων στην Ηλεία συγκεντρώνοντας 18.600 μόρια. Όπως είπε πάντα του άρεσε η πανεπιστημιακή καριέρα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τεστ κοπώσεως χωρίς κλιματισμό και με ανεμιστήρα που υπολειτουργεί. Σε συνθήκες σάουνας ασφαλισμένοι περιμένουν έξω από το μικροβιολογικό εργαστήριο. Στο οδοντιατρείο ο ιδρώτας των ασφαλισμένων να τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα θα βρεθεί τη Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, προκειμένου να παραχωρήσει στις 12:00 το μεσημέρι, συνέντευξη τύπου του  με θέμα:  
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search