ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πάτρα: Σε "ομηρεία" οι απόφοιτοι των ΙΕΚ - Ακόμη δεν ξέρουν πότε θα δώσουν εξετάσεις!


Σε ομηρεία βρίσκονται χιλιάδες νέοι της Πάτρας, αλλά και πανελλαδικά, λόγω της αδιαφορίας που επιδεικνύει η υπηρεσία του ΕΟΠΠΕΠ, όπως καταγγέλλουν: Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει καθυστερήσει να πραγματοποιήσει τις εξετάσεις των αποφοίτων ΙΕΚ , στερώντας το δικαίωμα από αρκετό κόσμο να εργαστεί είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

 

Οι εξετάσεις πιστοποίησης των αποφοίτων ΙΕΚ έχουν ήδη καθυστερήσει, καθώς άλλες χρονιές διεξάγονταν κάθε Νοέμβριο, ενώ για το έτος 2019 δεν πραγματοποιήθηκαν καθόλου. Ως αποτέλεσμα, χιλιάδες απόφοιτοι των ΙΕΚ να είναι ‘όμηροι’ του ΕΟΠΠΕΠ, που είναι η αρμόδια υπηρεσία για την διεξαγωγή των εξετάσεων.

 

Είναι γεγονός ότι ο ΕΟΠΠΕΠ έχει προκηρύξει την υποβολή των αιτήσεων για τις εξετάσεις πιστοποίησης προσόντων για αποφοίτους ΙΕΚ και ΣΕΚ για το 2020. Αρχικά η διορία ήταν μέχρι 31/3/2020. Λόγω κορονοϊού δόθηκε παράταση έως 30/4/2020 και πρόσφατα δόθηκε εκ νέου παράταση έως τις 15/5/2020. Ωστόσο, σε επικοινωνία που είχαν πολλοί απόφοιτοι ΙΕΚ με τον ΕΟΠΠΕΠ με το ερώτημα ‘πότε θα γίνουν οι εξετάσεις πιστοποίησης’ η απάντηση ήταν η εξής ανεύθυνη: ‘Παρακολουθείτε την σελίδα του ΕΟΠΠΕΠ για τις ανακοινώσεις’.

 

Οι πανελλήνιες εξετάσεις, άσχετα από την φετινή πρωτόγνωρη κατάσταση, είναι προγραμματισμένες να γίνονται στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς. Θα έπρεπε λοιπόν όπως λειτουργεί το σύστημα για τις πανελλήνιες, να λειτουργεί αντίστοιχα και για τους αποφοίτους ΙΕΚ. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει παρατηρηθεί έτος που να μην πραγματοποιηθούν πανελλήνιες εξετάσεις, ακόμα και όταν έχουμε εκλογές μέσα στη σχολική χρονιά.

 

Ως αποτέλεσμα της μη πραγματοποίησης εξετάσεων, οι απόφοιτοι των επαγγελμάτων των οποίων αφορούν πρωτίστως δημοσίους φορείς και δευτερευόντως ιδιωτικούς, να μην μπορούν να εξασφαλίσουν άδεια άσκησης επαγγέλματος και κατά συνέπεια να μην μπορούν να συμμετέχουν σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, του οποίου οι απαιτήσεις είναι συγκεκριμένες.

 

Είναι αδιανόητο το 2020, όπου πολλοί μιλούν για πρόοδο, να υπάρχει καθυστέρηση σε τέτοιο προκλητικό βαθμό από το ελληνικό κράτος και κανένας να μην είναι υπεύθυνος. Κανένας βουλευτής δεν είναι πρόθυμος να ασχοληθεί, όλοι δηλώνουν άγνοια επί του θέματος. Η κ. υπουργός μάλλον θεώρησε ότι το να μην λειτουργήσει η νομική Πατρών ήταν το μείζον πρόβλημα των πολιτών, όπως επίσης και οι κάμερες στις τάξεις των σχολείων, το δε υπουργείο ισχυρίζεται πως για την διαδικασία αυτή είναι ο ΕΟΠΠΕΠ και μόνο η αρμόδια υπηρεσία.

 

Θέλουμε λοιπόν μια υπεύθυνη απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο αλλά και από τον ΕΟΠΠΕΠ, σχετικά με το πότε θα γίνουν οι εξετάσεις πιστοποίησης έτσι ώστε να μπορεί ο κάθε υποψήφιος να προγραμματίσει τις δραστηριότητες του και να τελειώσει επιτέλους η ‘ομηρεία’ των αποφοίτων ΙΕΚ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας. Συγκεκριμένα, δ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα αποκαλυπτήρια του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωκλογές έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς παρουσίασε στο Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος και τα πέντε τελευταία ονόματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με απο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συνέθεταν σφοδροί άνεμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με αποτέλεσμα τον τραυματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
Image
Image

Search