ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ληστεία στην Κάτω Αχαΐα: «Πώς σώθηκε η γυναίκα μου από τους ληστές»-Είχε μαζί και το παιδί της!-Μαρτυρία σοκ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Θύμα απόπειρα ληστείας έπεσε σήμερα το πρωί η σύζυγος του αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης και Ηλετροφωτισμού Δυτ. Αχαΐας Γρηγόρη Μάλλιαρη

Η γυναίκα διατηρεί στα Σαγεϊκα ταχυδρομικό πρακτορείο ΕΛΤΑ και σήμερα επρόκειτο να κάνει πληρωμές σε συνταξιούχους. Κατά την διαδρομή της από την Κάτω Αχαΐα προς τα Σαγείκα, στο ύψος της Ράχης (σημείο εισόδου των Σαγεϊκων) δύο άνδρες που επέβαιναν  σε μηχανή ακολούθησαν το αυτοκίνητό της και  προσπάθησαν να την ακινητοποιήσουν επί της Εθνικής Οδού για να τις αφαιρέσουν όσα χρήματα είχε η γυναίκα και θα τα διέθετε για πληρωμές. Το χρηματικό ποσό, σύμφωνα με πληροφορίες του Achaianews.gr, δεν ήταν μεγάλο. Μέσα στο όχημα η γυναίκα είχε και το δίχρονο παιδί της που έζησε εφιαλτικές στιγμές! 

Οι δύο ληστές τρεις  φορές προσέγγισαν το αυτοκίνητο για να αναγκάσουν την οδηγό να σταματήσει. Εκείνη δεν έχασε την ψυχραιμία της και συνέχισε την πορεία της, από την Εθνική Οδό προς τα Σαγεϊκα,  μέχρι που οι δράστες εγκατέλειψαν την προσπάθεια. Μάλιστα, την τελευταία στιγμή που προσέγγισαν το όχημα και να κάμψουν την αντίστασή της, πυροβόλησαν για εκφοβισμό μια φορά στον αέρα!

Να τι αναφέρει στο Achaianews.gr ο αντιδήμαρχος Γρηγόρης Μάλλιαρης για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε η σύζυγός του: « Σήμερα είναι ημέρα πληρωμής, οικογενειακών επιδομάτων και ΚΕΑ. H σύζυγός μου επέστρεφε από Κάτω Αχαΐα, έχοντας λάβει από εκεί, που βρίσκοντα  τα κεντρικά των ΕΛΤΑ, ένα χρηματικό ποσό για να ξεκινήσει τις πληρωμές στα Σαγεϊκα, που δραστηριοποιούμαστε,  καθώς έχει ταχυδρομικό πρακτορείο.  Στο ύψος της Ράχης, δύο άτομα με μηχανή και κράνη προσπάθησαν να την σταματήσουν εκ κινήσει. Η γυναίκα μου μαζί με το δίχρονο παιδί μου εκινούνταν με το αυτοκίνητο στην Εθνική Οδό. Δύο με τρεις φορές κτυπούσαν  το τζάμι του αυτοκινήτου και απαιτούσαν να σταματήσει για να τους δώσει τα λεφτά. Η γυναίκα μου κατόρθωσε και μπήκε μέσα στα Σαγέικα. Δεν σταμάτησε στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και πήγε στο κέντρο του χωριού. Ήταν κόσμος στο σημείο και τότε οι ληστές εγκατέλειψαν την προσπάθεια. Ήταν εφιαλτικές οι στιγμές. Ευχαριστώ το Τμήμα Κάτω Αχαΐας και τον Διοικητή Ασφαλείας και την Αστυνομία που κινήθηκε άμεσα».

Όπως τονίζει ο κ. Μάλλιαρης, το περιστατικό είναι πρωτόγνωρο και κατά τις πρώτες εκτιμήσεις οι ληστές παρακολουθούσαν την σύζυγό του από την περιοχή της Κάτω Αχαΐας. Φαίνεται ότι διέθεταν πληροφόρηση, κάτι που διαφάνηκε από τον τρόπο που κινήθηκαν. 

Το συγκεκριμένο δρομολόγιο η γυναίκα, από Κάτω Αχαΐας προς Σαγέικα το έκανε καθημερινά. Εκείνο που εξετάζεται είναι μήπως υπάρχουν και άλλοι συνεργοί  που είδαν τη γυναίκα να φεύγει από την Κάτω Αχαΐα και να έδωσαν  το πράσινο φως στους ληστές, που περίμεναν στην περιοχή της Ράχης, να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο εν κινήσει στην Εθνική Οδό.

«Η πρώτη επαφή έγινε στην Ράχη, που είναι ένα χιλιόμετρο περίπου από τα Σαγεϊκα. Τους απέφυγε την πρώτη στιγμή και εκείνοι ακολουθούσαν. Καθοριστικό ότι η γυναίκα κράτησε την ψυχραιμία της και δεν σταμάτησε» αναφέρει ο κ. Μάλλιαρης. 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας. Συγκεκριμένα, δ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα αποκαλυπτήρια του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωκλογές έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς παρουσίασε στο Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος και τα πέντε τελευταία ονόματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με απο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συνέθεταν σφοδροί άνεμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με αποτέλεσμα τον τραυματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
Image
Image

Search