ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

21 νέα κρούσματα κορωνοϊού - Συνολικά 2.873 και 169 συνολικά οι νεκροί

Με γραπτή ανακοίνωση ενημερώνει ο Σωτήρης Τσιόδρας για τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην χώρα μας. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ενημερώνει γραπτώς σήμερα, Παρασκευή 22.05.2020, για το πώς κινείται ο κορονοϊός στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε πως οι κ.κ. Τσιόδρας και Χαρδαλιάς θα εμφανίζονται πλέον ζωντανά μόνο κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή, εκτός αν συντρέξουν λόγοι για κάποια έκτακτη ενημέρωση.

Σήμερα, λοιπόν, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ανακοίνωσε πως υπάρχουν 21 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και συνολικά 2873.

Αναλυτικά η ενημέρωση που δίνει ο Σωτήρης Τσιόδρας για τον κορονοϊό

Ανακοινώνονται 21 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, 19 εκ των οποίων αφορούν γνωστές συρροές κρουσμάτων.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2873, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 612 (21.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1446 (50.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

19 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. 6 (31.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

98 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 169 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 49 ήταν γυναίκες (29.0%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.Έχουν συνολικά ελεγχθεί 147958 κλινικά δείγματα.

Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search