ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Απεβίωσε ο πολωνός συνθέτης Κριστόφ Πεντερέτσκι

Ο πολωνός συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας Κριστόφ Πεντερέτσκι (Krzysztof Eugeniusz Penderecki), γνωστός ως ένας από τους μεγάλους σύγχρονους συνθέτες και από τους πλέον καινοτόμους, πέθανε σήμερα σε ηλικία 86 ετών, στη γενέτειρά του, Κρακοβία, όπως μετέδωσαν πολωνικά μέσα ενημέρωσης.

 

Ο Πεντερέτσκι, που είχε τιμηθεί με πολλά βραβεία και είχε συνεργαστεί με συμφωνικές ορχήστρες τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική κατά την πολυετή καριέρα του, κατέληξε ύστερα από μακρά ασθένεια, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται την Ένωση Λούντβιχ βαν Μπετόβεν της Κρακοβίας, την οποία ίδρυσε η σύζυγός του, Ελζμπιέτα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Τη Δευτέρα 22 Απριλίου προγραμματίζοντα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός επικράτησε νωρίτερα στο λιμάνι της Πάτρας, με τον υπεύθυνο τουριστικού γραφείου με έδρα τη Ζάκυνθο, γονείς αλλά και καθηγητές του Λυκείου Βραχνεϊκων να καταλήγουν στο αστυν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 23χρονος διαρρήκτης, ο οποίος συνελήφθη στον Πύργο μέσα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ από τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ., στην προσπάθειά του να διαφύγ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης ορίστηκε ο περιφερειακός σύμβουλος, εκλεγμένος στην ΠΕ Αχαΐας, Παναγιώτης . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Τη Δευτέρα 22 Απριλίου προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός επικράτησε νωρίτερα στο λιμάνι της Πάτρας, με τον υπεύθυνο τουριστικού γραφείου με έδρα τη Ζάκυνθο, γονείς αλλά και καθηγητές του Λυκείου Βραχνεϊκων να καταλήγουν στο αστυνομικό τμήμα. Το λύκ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 23χρονος διαρρήκτης, ο οποίος συνελήφθη στον Πύργο μέσα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ από τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ., στην προσπάθειά του να διαφύγει σε άλλη πόλη της
Image
Image

Search