ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστικός Οργανισμός: Αιμοδοσία στη μνήμη Θ. Μικρούτσικου

 

O Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, σε συνεργασία με τον Εθνικό κέντρο Αιμοδοσίας,  τις μονάδες αιμοληψίας του ΠΠΝΠ και του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» και την  οικογένεια  του Θάνου Μικρούτσικου, διοργανώνει  αιμοδοσία , στη μνήμη του πατρινού μουσικοσυνθέτη και καλεί τους συνδημότες να πάρουν ενεργά μέρος.

 

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στις 3, 4, 5 και 8 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Γεωργίου από την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του ΠΠΝΠ . Παράλληλα από τη Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»  την  Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ, αιμοδοσία στον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών - Περιχώρων και την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι.

 

Η πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων και του Πολιτιστικού Οργανισμού για συλλογή αίματος, γίνεται στο πλαίσιο και της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως στις 29 Δεκεμβρίου 2019, αμέσως με το άγγελμα της απώλειας του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη.

 

Ο ίδιος ο Θάνος Μικρούτσικος στην τελευταία του ανάρτηση, λίγο πριν το θάνατό του, ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο και υποβαλλόταν σε μεταγγίσεις αίματος ανέφερε : «Αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο, χρειάστηκε πολλές φορές να κάνω μετάγγιση αίματος. Το ίδιο και άνθρωποι στους διπλανούς θαλάμους. Σκεφτόμουνα αντί για δώρο φέτος , να δώσετε αίμα για κάποιον που έχει ανάγκη. Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε τους άλλους και γίνετε αιμοδότες».

 

O Θάνος Μικρούτσικος μέσα από αυτή την ανάρτηση περιέλαβε και συγχρόνως περιγράφει την καθημερινή αγωνία και τη δοκιμασία χιλιάδων συνανθρώπων μας. Ανθρώπων της διπλανής πόρτας . Ανθρώπων που δίνουν τον αγώνα για τη ζωή .

 

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, μέσα από τη συγκεκριμένη δράση , με αφετηρία και την επιθυμία του Θάνου Μικρούτσικου, του Θάνου της Πάτρας, του πολιτισμού και της δημιουργίας, φιλοδοξεί να καθιερώσει  κάθε χρόνο σε συγκεκριμένη ημερομηνία, τη συγκέντρωση αίματος. Φέτος είναι μόνο η αρχή.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 10:00 π.μ. θα ανοίγουν από αύριο, Παραεσκευή τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας και του Νομού Αχαΐας γενικότερα καθώς είναι ένα από τα μέτρα τα οποία προβλέπονται στο επίπεδο . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μια ματιά μόνο στον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) αρκεί για να σχηματίσουμε μια αποκαρδιωτική εικόνα. Η ΕΕ έχει μπει για τα καλά στο δεύτερο κύμα τ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι καταγράφηκαν άλλα 21.242 κρούσματα του νέου κορωνοϊού μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, αριθμός αυξημένος σε σύγκριση με τις 26.688 μολύνσεις . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 89 ετών, η συνταξιούχος εκπαιδευτικός Ευανθία Σακοβέλη.Τον Μάρτιο του 2019 είχε χάσει την 59χρονη κόρη της  Πένυ Σακοβέλη, επίσης εκπαιδευτικό.Η κηδεία . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τον δικό της «Γολγοθά» για διάστημα μεγαλύτερο των εννέα μηνών ζει μια πολύτεκνη οικογένεια στην τοπική κοινότητα Μυρτιάς. Επί καθημερινής βάσεως τα μέλη της προσπαθούν να επιζήσουν ελλείψει όλων των
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

          Τήν Τετάρτη 21.10.2020, ἑορτή τῆς Ἀνακομιδῆς τῶν ἱερῶν Λειψάνων τοῦ Ὁσίου καί Θεοφόρου πατρός ἡμῶν Χριστοδούλου, τοῦ ἐν Πάτμῳ, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος, ἐτέλεσε τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παραδόθηκε σήμερα στον Δήμο Πατρέων και τον Κοινωνικό Οργανισμό του, ανακατασκευασμένο το κτίριο της πρώην εμπορικής σχολής, στη γωνία των οδών Κορίνθου και Μανιακίου και στο οποίο θα λειτουργήσει ο ν
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search