ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιταλικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στην Αγορά Αργύρη

Το Πολιτιστικό Σωματείο «ο Φάρος» - “il Faro” σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων και το Πολιτιστικό Οργανισμό παρουσιάζει και φέτος στην Πάτρα το SHORT FILM FEST 2019.

Το Ιταλικό Φεστιβάλ διοργανώνεται στην Ελλάδα στα πλαίσια του Δικτύου Πολιτιστικής Συνεργασίας υπό την αιγίδα του Ιταλικού Πολιτιστικού Ινστιτούτου Αθηνών και περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα της πρωτοβουλίας Tempo Forte – Ιταλία_Ελλάδα 2019, της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.
 
Οι ταινίες, σε Iταλική γλώσσα με Aγγλικούς υπότιτλους, έχουν τεθεί δωρεάν στη διάθεση όλων των Ιταλικών Πρεσβειών και Μορφωτικών Ινστιτούτων του κόσμου από το Ιταλικό Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου Μικρού Μήκους, με στόχο την προώθηση και την ευαισθητοποίηση των νέων σκηνοθετών.
Στην Πάτρα προβάλλονται 5 ταινίες μικρού μήκους
την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 19:00 μ.μ.
στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Αγοράς Αργύρη


Περίληψη των Ταινιών μικρού μήκους
 
 
Frontiera | Σύνορα, di Alessandro Di Gregorio – 2018, 18'
Ένας έφηβος τη πρώτη μέρα δουλειάς σαν νεκροθάφτης και ένας νεαρός στη πρώτη αποστολή σαν δύτης βρίσκονται στο κατάστρωμα ενός πλοίου που κατευθύνεται στη Λαμπεδούσα. Δεν γνωρίζονται, αλλά όταν θα φθάσουν στο νησί οι ζωές τους θ' αλλάξουν για πάντα. Ο ένας πρέπει να περισυλλέγει τα πτώματα των ναυαγών, ο άλλος πρέπει να τα θάβει, σ' ένα είδος μπαλέτου μεταξύ ζωής και θανάτου, της αθωότητας και της απώλειας της.
 
La giornata | Εργάσιμη ημέρα, di Pippo Mezzapesa – 2017, 12'
Η ιστορία της Paola Clemente, σαρανταεννιάχρονης εργάτριας από την Απουλία, νεκρής από την κούραση κάτω από τον ήλιο των χωραφιών του Νότου, εξιστορείται με τα λόγια από τα πρακτικά της έρευνας των αφεντικών που την εκμεταλλεύονταν, και των γυναικών που ταξίδευαν μαζί της στο πούλμαν.
 
Mulini a vento | Ανεμόμυλοι, di Simone Spampinato – 2018, 17'
O Fabio είναι ένας άνδρας 50 χρόνων ο οποίος, αφού βγήκε από την φυλακή, ψάχνει δουλειά σαν ταμίας, αλλά για να τη λάβει θα πρέπει να επιτύχει στην εξέταση του γυμνασίου. Έτσι ο Fabio αρχίζει να φοιτά σε εσπερινό σχολείο.
 
Nessun dorma, di Paolo Strippoli – 2018, 20'
Η πόλη είναι σιωπηλή, ακούγονται μόνο οι αναπνοές και κάποια σκυλιά που γαβγίζουν. Όλοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, πέφτουν ξαφνικά σ' έναν αιώνιο ύπνο. Δυο νεαροί πρόσκοποι, που κρύφτηκαν σε μια εκκλησία, είναι οι μόνοι ξύπνιοι.
 
Rumori | Θόρυβοι, di Samen Samen – 2018, 10'
Μια ιστορία σ' ένα εξοχικό σπίτι, που αφηγείται την κρίση ενός νεαρού ζευγαριού. Αρχικά βλέπουμε μόνο έναν από τους δυο πρωταγωνιστές, ενώ ο άλλος είναι αόρατος.
 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search