ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιταλικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στην Αγορά Αργύρη

Το Πολιτιστικό Σωματείο «ο Φάρος» - “il Faro” σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων και το Πολιτιστικό Οργανισμό παρουσιάζει και φέτος στην Πάτρα το SHORT FILM FEST 2019.

Το Ιταλικό Φεστιβάλ διοργανώνεται στην Ελλάδα στα πλαίσια του Δικτύου Πολιτιστικής Συνεργασίας υπό την αιγίδα του Ιταλικού Πολιτιστικού Ινστιτούτου Αθηνών και περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα της πρωτοβουλίας Tempo Forte – Ιταλία_Ελλάδα 2019, της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.
 
Οι ταινίες, σε Iταλική γλώσσα με Aγγλικούς υπότιτλους, έχουν τεθεί δωρεάν στη διάθεση όλων των Ιταλικών Πρεσβειών και Μορφωτικών Ινστιτούτων του κόσμου από το Ιταλικό Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου Μικρού Μήκους, με στόχο την προώθηση και την ευαισθητοποίηση των νέων σκηνοθετών.
Στην Πάτρα προβάλλονται 5 ταινίες μικρού μήκους
την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 19:00 μ.μ.
στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Αγοράς Αργύρη


Περίληψη των Ταινιών μικρού μήκους
 
 
Frontiera | Σύνορα, di Alessandro Di Gregorio – 2018, 18'
Ένας έφηβος τη πρώτη μέρα δουλειάς σαν νεκροθάφτης και ένας νεαρός στη πρώτη αποστολή σαν δύτης βρίσκονται στο κατάστρωμα ενός πλοίου που κατευθύνεται στη Λαμπεδούσα. Δεν γνωρίζονται, αλλά όταν θα φθάσουν στο νησί οι ζωές τους θ' αλλάξουν για πάντα. Ο ένας πρέπει να περισυλλέγει τα πτώματα των ναυαγών, ο άλλος πρέπει να τα θάβει, σ' ένα είδος μπαλέτου μεταξύ ζωής και θανάτου, της αθωότητας και της απώλειας της.
 
La giornata | Εργάσιμη ημέρα, di Pippo Mezzapesa – 2017, 12'
Η ιστορία της Paola Clemente, σαρανταεννιάχρονης εργάτριας από την Απουλία, νεκρής από την κούραση κάτω από τον ήλιο των χωραφιών του Νότου, εξιστορείται με τα λόγια από τα πρακτικά της έρευνας των αφεντικών που την εκμεταλλεύονταν, και των γυναικών που ταξίδευαν μαζί της στο πούλμαν.
 
Mulini a vento | Ανεμόμυλοι, di Simone Spampinato – 2018, 17'
O Fabio είναι ένας άνδρας 50 χρόνων ο οποίος, αφού βγήκε από την φυλακή, ψάχνει δουλειά σαν ταμίας, αλλά για να τη λάβει θα πρέπει να επιτύχει στην εξέταση του γυμνασίου. Έτσι ο Fabio αρχίζει να φοιτά σε εσπερινό σχολείο.
 
Nessun dorma, di Paolo Strippoli – 2018, 20'
Η πόλη είναι σιωπηλή, ακούγονται μόνο οι αναπνοές και κάποια σκυλιά που γαβγίζουν. Όλοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, πέφτουν ξαφνικά σ' έναν αιώνιο ύπνο. Δυο νεαροί πρόσκοποι, που κρύφτηκαν σε μια εκκλησία, είναι οι μόνοι ξύπνιοι.
 
Rumori | Θόρυβοι, di Samen Samen – 2018, 10'
Μια ιστορία σ' ένα εξοχικό σπίτι, που αφηγείται την κρίση ενός νεαρού ζευγαριού. Αρχικά βλέπουμε μόνο έναν από τους δυο πρωταγωνιστές, ενώ ο άλλος είναι αόρατος.
 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείτε να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού ;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 Την αναστολή λειτουργίας του κόμματος θα καταθέσει το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού στην Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων του κόμματος που θα συνεδριάσει στις 24 Νοεμβρίου.Το Π . . .
ΚΟΣΜΟΣ

 Ανησυχία ότι και άλλες μεγάλες πόλεις όπως η Φλωρεντία και η Πίζα κινδυνεύουν με πλημμύρες, εκφράζεται στην Ιταλία καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν πρόσφατα τη Βενετία οδ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2010, στις 19.00, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Patrick Maisonnave, θα απονείμει στην πρεσβευτική κατοικία, τα διάσημα του Αξιωματούχου Γραμμάτων . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σάλος έχει προκληθεί στον Δικηγορικό Σύλλογο της Πάτρας, από ένα περίεργο περιστατικό στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται πατρινός δικηγόρος. Ο πατρινός δικηγόρος, θα πρέπει την ερ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σάλος έχει προκληθεί στον Δικηγορικό Σύλλογο της Πάτρας, από ένα περίεργο περιστατικό στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται πατρινός δικηγόρος. Ο πατρινός δικηγόρος, θα πρέπει την ερχόμενη εβδομάδα να δ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Η αγάπη, η θαλπωρή και η ζεστασιά, η μαγεία και το παραμύθι έρχονται μέσα από  πολλές εκδηλώσεις, για να διασκεδάσουν και να βάλουν τον κάθε επισκέπτη στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Η γιορτινή ατμόσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα  η συνέντευξη τύπου  για το διήμερο W-ɘat SPIRIT, στις 25 & 26 Νοεμβρίου 2019. Το W-ɘat SPIRIT εντάσσεται στο W-ɘat project του ΣΚΕΑΝΑ, ένα φιλόδοξο εγχείρημα για το γαστ
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search