ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιταλικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στην Αγορά Αργύρη

Το Πολιτιστικό Σωματείο «ο Φάρος» - “il Faro” σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων και το Πολιτιστικό Οργανισμό παρουσιάζει και φέτος στην Πάτρα το SHORT FILM FEST 2019.

Το Ιταλικό Φεστιβάλ διοργανώνεται στην Ελλάδα στα πλαίσια του Δικτύου Πολιτιστικής Συνεργασίας υπό την αιγίδα του Ιταλικού Πολιτιστικού Ινστιτούτου Αθηνών και περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα της πρωτοβουλίας Tempo Forte – Ιταλία_Ελλάδα 2019, της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.
 
Οι ταινίες, σε Iταλική γλώσσα με Aγγλικούς υπότιτλους, έχουν τεθεί δωρεάν στη διάθεση όλων των Ιταλικών Πρεσβειών και Μορφωτικών Ινστιτούτων του κόσμου από το Ιταλικό Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου Μικρού Μήκους, με στόχο την προώθηση και την ευαισθητοποίηση των νέων σκηνοθετών.
Στην Πάτρα προβάλλονται 5 ταινίες μικρού μήκους
την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 19:00 μ.μ.
στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Αγοράς Αργύρη


Περίληψη των Ταινιών μικρού μήκους
 
 
Frontiera | Σύνορα, di Alessandro Di Gregorio – 2018, 18'
Ένας έφηβος τη πρώτη μέρα δουλειάς σαν νεκροθάφτης και ένας νεαρός στη πρώτη αποστολή σαν δύτης βρίσκονται στο κατάστρωμα ενός πλοίου που κατευθύνεται στη Λαμπεδούσα. Δεν γνωρίζονται, αλλά όταν θα φθάσουν στο νησί οι ζωές τους θ' αλλάξουν για πάντα. Ο ένας πρέπει να περισυλλέγει τα πτώματα των ναυαγών, ο άλλος πρέπει να τα θάβει, σ' ένα είδος μπαλέτου μεταξύ ζωής και θανάτου, της αθωότητας και της απώλειας της.
 
La giornata | Εργάσιμη ημέρα, di Pippo Mezzapesa – 2017, 12'
Η ιστορία της Paola Clemente, σαρανταεννιάχρονης εργάτριας από την Απουλία, νεκρής από την κούραση κάτω από τον ήλιο των χωραφιών του Νότου, εξιστορείται με τα λόγια από τα πρακτικά της έρευνας των αφεντικών που την εκμεταλλεύονταν, και των γυναικών που ταξίδευαν μαζί της στο πούλμαν.
 
Mulini a vento | Ανεμόμυλοι, di Simone Spampinato – 2018, 17'
O Fabio είναι ένας άνδρας 50 χρόνων ο οποίος, αφού βγήκε από την φυλακή, ψάχνει δουλειά σαν ταμίας, αλλά για να τη λάβει θα πρέπει να επιτύχει στην εξέταση του γυμνασίου. Έτσι ο Fabio αρχίζει να φοιτά σε εσπερινό σχολείο.
 
Nessun dorma, di Paolo Strippoli – 2018, 20'
Η πόλη είναι σιωπηλή, ακούγονται μόνο οι αναπνοές και κάποια σκυλιά που γαβγίζουν. Όλοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, πέφτουν ξαφνικά σ' έναν αιώνιο ύπνο. Δυο νεαροί πρόσκοποι, που κρύφτηκαν σε μια εκκλησία, είναι οι μόνοι ξύπνιοι.
 
Rumori | Θόρυβοι, di Samen Samen – 2018, 10'
Μια ιστορία σ' ένα εξοχικό σπίτι, που αφηγείται την κρίση ενός νεαρού ζευγαριού. Αρχικά βλέπουμε μόνο έναν από τους δυο πρωταγωνιστές, ενώ ο άλλος είναι αόρατος.
 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγάλη διαφορά για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τη Νέα Δημοκρατία, σε σχέση με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και κόμματα δίνει μια νέα δημοσκόπηση της Metron . . .
LIFE STYLE

Αποφασισμένος να «μονομαχήσει» με τον τραπεζίτη και να κερδίσει ήταν ο Παντελής από τη Φολέγανδρο που βρέθηκε στο πλατό του Deal. Ο νεαρός διατηρεί καφέ-μπαρ στην περιοχή του Παγκρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με επιτυχία πραγματοποπιήθηκε η συγκέντρωση των καρναβαλιστών για τη «Στέγη Για Το Καρναβάλι», το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας  Τα πληρώματα του ΑΣΟ ακολουθώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σαράντα μέρες συμπληρώνονται από το θάνατο του 18χρονου Νίκου Μοίραλη που έφυγε από τη ζωή μετά από τροχαίο δυστύχημα. Βγήκε με το ποδήλατο για μια βόλτα, αλλά στη γωνία της Πατρώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με επιτυχία πραγματοποπιήθηκε η συγκέντρωση των καρναβαλιστών για τη «Στέγη Για Το Καρναβάλι», το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας  Τα πληρώματα του ΑΣΟ ακολουθώντας τη δική τους φω
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σαράντα μέρες συμπληρώνονται από το θάνατο του 18χρονου Νίκου Μοίραλη που έφυγε από τη ζωή μετά από τροχαίο δυστύχημα. Βγήκε με το ποδήλατο για μια βόλτα, αλλά στη γωνία της Πατρών Κλάους με την Γλαύ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κινητικότητα του πληθυσμού μετά το άνοιγμα σχολείων, εστίασης και μετακινήσεων, σύμφωνα με την δεύτερη έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου Covid-19, που αφορά το διάστημα 20-27
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search