ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ενημερωτική Ημερίδα για το ευρωπαικό έργο Inherit στο Αρχοντικό Παλαιολογίνας

Το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό έργο INHERIT (https://inherit.interreg-med.eu/) που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος "Interreg Med". Στο έργο συμμετέχουν συνολικά 15 εταίροι και 3 υποστηρικτικοί εταίροι από 10 χώρες της Μεσογείου με επικεφαλής την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στόχος του έργου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, είναι η προστασία και η προώθηση της φυσικής κληρονομιάς σε Μεσογειακούς παράκτιους και θαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς.

Σημαντικός στόχος του έργου είναι επίσης η δημιουργία περιοχών «INHERITURA», δηλαδή παράκτιων περιοχών της Μεσογείου με φυσική κληρονομιά, με μεγάλη τουριστική κίνηση, στις οποίες ωστόσο λαμβάνουν χώρα ενέργειες προστασίας και αξιοποίησης του περιβάλλοντος μέσω δράσεων από κάτω προς τα πάνω (bottom-up activities). Για το Πανεπιστήμιο Πατρών, υποψήφια περιοχή «INHERITURA» είναι το Εθνικό Πάρκο Χελμού-Βουραϊκού, στην οποία αναμένεται να λάβουν χώρα οι πιλοτικές δράσεις του έργου Inherit.

Στο παραπάνω πλαίσιο διενεργείται ενημερωτική Ημερίδα για το έργο την Τρίτη 15/10/2019 στο Αρχοντικό Παλαιολογίνας, στην οδό Αγίου Αλεξίου, στα γραφικά Καλάβρυτα με ώρα προσέλευσης: 10:00 π.μ., και έχουν προσκληθεί για να απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και εκπρόσωποι από τους Δήμους της περιοχής. Θα μιλήσουν οι κ.κ.: Γρηγόρης Ιατρού (Ομότιμος Καθηγητής Τμήματος Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών), Παναγιώτης Δημόπουλος (Καθηγητής Τμήματος Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών) και Χρήστος Μπούρας (Kαθηγητής Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Πατρών).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας στον σύνδεσμο που ακολουθεί https://drive.google.com/open?id=1JWwhf4cxd8_CP6KO0e3IHt49EKBlMswD

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα επεισόδιο μεταξύ δύο γιατρών, το οποίο φέρεται να έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, σε χώρο εντός του Νοσοκομείου Πύργου, εξετάζει τόσο το Α.Τ. Πύργου, όσο και η διοίκηση του Γ.Ν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 αντιπροσωπεία της Ένωσης μας αποτελούμενη από την β΄ Αντιπρόεδρο Αργυρώ Χαϊκάλη, τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Μπαλάση και τα μέλη του ΔΣ Μαρία Θεοδοσοπού . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενει . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό σημειώθηκε στη Νίκαια όταν ένας δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες.  Όλα έγιναν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα επεισόδιο μεταξύ δύο γιατρών, το οποίο φέρεται να έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, σε χώρο εντός του Νοσοκομείου Πύργου, εξετάζει τόσο το Α.Τ. Πύργου, όσο και η διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας. Σύμφωνα μ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 αντιπροσωπεία της Ένωσης μας αποτελούμενη από την β΄ Αντιπρόεδρο Αργυρώ Χαϊκάλη, τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Μπαλάση και τα μέλη του ΔΣ Μαρία Θεοδοσοπούλου και Γεώργιο Αποσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική
Image
Image

Search