ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο «Επίκεντρο+» επιστρέφει η «Ναπολεοντία»

Η θεατρική παραγωγή του Επίκεντρο+, «Ναπολεοντία», που είναι ένα έργο του Ανδρέα Στάικου σε σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουμίδου, επιστρέφει για λίγες μόνον παραστάσεις στις 20, 21 και 22/9 & στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2019 στις 21.15 το βράδυ. Η παράσταση «Ναπολεοντία», μετά από μία πολύ επιτυχημένη πορεία την προηγούμενη σαιζόν στο Επίκεντρο+ (Αγ. Διονυσίου και Νόρμαν), συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ του Βόλου, όπου χαρακτηρίστηκε ως το “διαμαντάκι του Φεστιβάλ”, έδωσε μία αξέχαστη παράσταση στο Mon Repos καλεσμένη του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας όπου εγκωμιάστηκε ως η «ιδανική παράσταση στον ιδανικό χώρο» και τώρα επιστρέφει για 6 μόνον παραστάσεις στην Πάτρα.

Η «Ναπολεοντία» είναι μία από τις πιο ευφυείς και επίκαιρες ελληνικές κωμωδίες που μέσα από την ελαφράδα μιας άλλης εποχής ιχνηλατεί και σχολιάζει καυστικά το σήμερα. Εξελίσσεται στην εποχή του Όθωνα, με βαλς και τσάμικα, καπελίνες και φουστανέλες, καθαρευουσιάνικα και ντοπιολαλιές, σαλόνια και στάβλους, διαφωτισμό και χριστιανοσύνη, Ευρώπη και Ελλάδα.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η παράσταση μας μεταφέρει στο Ναύπλιο του 1835. Η οικογένεια Γιαννοπούλου, έλληνες της ομογένειας από την Τεργέστη επιστρέφουν στην Ελλάδα μαζί με την φιλόδοξη υπηρέτρια τους Μαρουλία. Η κόρη τους Ναπολεοντία, προσφέρει στέγη και προστασία σε έναν παλαίμαχο αγωνιστή της επανάστασης του 1821, ονόματι Χαλδούπη. Ο τελευταίος αρχικά εμφανίζεται ως κηπουρός, αλλά γρήγορα αναλαμβάνει νέα καθήκοντα: να παρουσιάζεται ως ζωντανό «έκθεμα» από την ηρωική εποχή της εξεργέσεως κάθε φορά που η οικογένεια δέχεται επισκέψεις.

 

Η Αναστασία Κουμίδου, μετά το βραβευμένο με Έπαινο Κάρολο Κουν 2014 έργο της, Capo D’ Istria, επιστρέφει στην αγαπημένη της ελληνική εποχή του 19ου αιώνα και σκηνοθετεί μια παράσταση υψηλής αισθητικής, με χορό, μουσική και τραγούδια, κι ένα διαρκές βλέμμα στο ιστορικό σταυροδρόμι που προοιωνίζει την ελληνική πραγματικότητα από το τέλος του 19ου αιώνα έως και σήμερα.

 

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι:

 

Νίνα Τουμαζάτου

Παλαιολόγος Χαλίδας

Έφη Πρέκα

Γιώργος Κατσάμπας

Λαμπρινή Ζώτου

Στο ρόλο της Ναπολεοντίας: Ιωάννα Στεφανάτου.

 

Συγγραφέας: Ανδρέας Στάικος

Σκηνοθεσία – εικαστική επιμέλεια: Αναστασία Κουμίδου

Πρωτότυπη μουσική: Πάρις Παρασχόπουλος

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Ενδυματολόγος: Μαρία Βασιλάκη

Κίνηση-Χορογραφίες: Ζαχαρή Αχιλλεοπούλου

Βοηθός  Σκηνοθέτη: Λαμπρινή Ζώτου

Σχεδιασμός γραφής «Ναπολεοντία»: Aris Hathaway

Φωτογραφίες: Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος & Aris Hathaway

Σχεδιασμός εντύπων: Φίλιππος Μποτώνης

Οργάνωση Παραγωγής: Ίλια Ράγκου

Παραγωγή: Επίκεντρο+

Παραστάσεις:

 

Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή,  20- 21- 22 & 27-28-29 Σεπτεμβρίου 2019

Ώρα: 9:15 μ.μ.

 

Τιμές εισιτηρίων: 13€ και 10€ (μειωμένο)

Πληροφορίες – κρατήσεις: 2610 46 10 50.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιστορική βραδιά για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι για πρώτη φορά βρίσκονται στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς επικράτησαν 3-2 στα πέναλτι της Φενέρμπαχτσε με ήρωα τον Τζ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε περισσότερες από 2.165 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης ανταποκρίθηκαν αστυνομικοί σε όλη τη χώρα που αφορούσαν περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας το πρώτο 15νθήμ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των Ευρωεκλογών διαπιστώνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θεωρείται καταλληλότερος ως πρωθυπουργός. Στην εκ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μπριζ ήταν καλύτερη και στην Τούμπα, μετά το ματς στο Βέλγιο, κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 2-0 με δύο γκολ από τον Τζούτγκλα στο πρώτο 45λεπτο και πέρασε στα ημιτελικά όπου θα βρει απέναν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά (1230) μαθητές Γυμνασίων της Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν στο Θεματικό Πάρκο «Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα», πουλειτούργησε από από τις 27 Μαρτίου στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Αγρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (9/2024) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στο μεγαλύτερο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεύεται τηνΠαρασκευή ο 47χρονος Φίλιππος Δημητρακόπουλος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο Ηταν παντρεμένος με την πρώην παρουσιάστρια εκπομπών Ματίνα Μιχάλη με την οπ
Image
Image

Search