ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το φθινόπωρο θα διεξαχθεί η 7η Μπιενάλε της Αθήνας

Νέες ημερομηνίες διεξαγωγής, από 24 Σεπτεμβρίου έως 28 Νοεμβρίου 2021, ανακοίνωσε η 7η Μπιενάλε της Αθήνας ECLIPSE, προκειμένου να εξασφαλίσει τόσο την παρουσία των συμμετεχόντων καλλιτεχνών όσο και την προσβασιμότητα της έκθεσης από το εγχώριο και διεθνές κοινό.

Στην 7η Μπιενάλε της Αθήνας συμμετέχουν περισσότεροι από 80 καλλιτέχνες με έδρα τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Καραϊβική, την Αφρική και την Ευρώπη.

Οι αφηγήσεις τους, σύγχρονες μαύρες και κουίρ, συνομιλούν με αρχέγονα ξόρκια και μύθους, αστρικές πραγματείες και ριζοσπαστικές θεραπευτικές πρακτικές σε ένα τελετουργικό όπου ο φόβος, η έκπληξη, το χιούμορ και η ειρωνεία φιλοδοξούν να μας οδηγήσουν πέρα από τις στιγμές της απόλυτης συσκότισης.

«Σχεδιασμένη να αντικατοπτρίσει τις διαφορετικές πτυχές της σημερινής μεταμορφωτικής εμπειρίας, η 7η Μπιενάλε της Αθήνας ECLIPSE έρχεται το φθινόπωρο να ενεργοποιήσει τη φαντασία μας για το αύριο μέσα από έναν διαπολιτισμικό διάλογο για εναλλακτικούς τρόπους συνύπαρξης στο εδώ και τώρα» λένε οι διοργανωτές.

H AB7: ECLIPSE υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του ΕΠ «Αττική» του ΕΣΠΑ 2014-2020, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Onassis Culture. Η AB7: ECLIPSE διοργανώνεται από την Μπιενάλε της Αθήνας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται η πορεία ύφεσης του κορωνοϊού στη χώρα μας αφού οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις παρουσιάζουν πτωτική πορεία βάσει των στοιχείων του ΕΟΔΥ. Όπως προκύπτει από την εβδομα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τροχαίο σημειώθηκε στην Πάτρα το απόγευμα της Πέμπτης. Συγκεκριμένα αυτοκίνητο παρέσυρε ανήλικο στην οδό Κύπρου. Στο σημείο έσπευσαν Αστυνομία και ΕΚΑΒ. . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Παπανώτας τέθηκε εκτός του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με απόφαση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη μετά τις δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες πο . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Μαρία Ζαχάροβα, πρόσθεσε πως η Δύση -και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης- αγνοούν οποιαδήποτε εγκλήματα κάνει η Ουκρανία και το μόνο που θέλουν είναι να επικρί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην ετήσια εκδήλωση της εβδομάδας Drone  Amsterdam Drone Week (ADW)  που έγινε στο Άμστερνταμ το τριήμερο 15-17 Απριλίου 202, 4συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης, κατόπιν πρόσκληση
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

O Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας σε ανακοίνωση του αναφέρει: Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταδικάζει το απαράδεκτο γεγονός της σύλληψης στο χώρο του σχολείου την Τρίτη 16/4, ως κοινών εγκληματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣΣύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφασηΣυνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΥποδιεύθυνσηςΑσφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του ε
Image
Image

Search