ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ιστορική διαδρομή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στο ΜΠΑΡΡΥ

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, αυτή την περίοδο των κλειστών θεάτρων, αξιοποίησε δημιουργικά τον χρόνο και μεταμόρφωσε τον χώρο των γραφείων του στο ΜΠΑΡΡΥ σε χώρο πολιτισμού, χώρο έκθεσης θεατρικών κατασκευών παλαιότερων παραστάσεων, χώρο ιστορίας από την ίδρυση του ΔΗΠΕΘΕ, χώρο ακόμη και επισκέψιμο.

"Αρχειακό υλικό, υλικά αποθήκης, φροντιστηρίου από παραστάσεις του θεάτρου, φωτογραφικό υλικό, αφίσες και μπάνερ από την τριαντακονταετή λειτουργία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας καθώς και μακέτες και μάσκες των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής βρήκαν τη θέση τους στον αναμορφωμένο χώρο.

 Η ιστορία του θεάτρου μας παρουσιάζεται σε κάθε επισκέπτη των γραφείων μας. Το ιστορικό κτήριο του σταφιδεργοστασίου ΜΠΑΡΡΥ έγινε αυτό που υπηρετεί σήμερα. Χώρος θεάτρου και πολιτισμού. 

Όλα έγιναν κυρίως με τη δουλειά και το μεράκι των υπαλλήλων μας και με ελάχιστο κόστος για τα υλικά. Τις ιδιαίτερες προθήκες, από μέταλλο και γυαλί, σχεδίασε και κατασκεύασε ο μηχανικός σκηνής Κώστας Ματθαίου" αναφέρει σε δήλωσή του ο Πέτρος Βάης Πρόεδρος Δ.Σ. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο… τέλος του εξάμηνου lockdown, που ξεκίνησε από σήμερα, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη, στην περιοχή της Δάφνης, έπειτα από συντονισμένες αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος, 35χρονος δραπέτης φυλακών από τον Δεκέμβριο του 2018.   Ο . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά πλειοψηφία, άναψε το «πράσινο φως» για να προχωρήσουν τα έργα στην περιοχή του Μητροπολιτικού πάρκου του Ελληνικού.   Συγκεκριμέν . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Οδηγίες για τους επιβάτες πτήσεων εσωτερικού προς νησιωτικούς προορισμούς, με ισχύ από σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.   Σύμφωνα με την Υ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία Ο.Ε.ΕΣ.Π. εναντίον της λειτουργίας του λιανεμπορίου τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου: Για ακόμα μια φορά γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο του παραλόγου. Με το ΦΕΚ 1944 - 13/5/2021 η κυβέρνηση δί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενοι της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων αντικατέστησαν δεκάδες κατεστραμμένους από φωτιά, πράσινους και μπλε κάδους (ανακύκλωσης) απορριμμάτων, σε διάφορα σημεία του Δήμου. Οι καταστ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

        Μια σειρά από δράσεις που σχετίζονται με εκφάνσεις της καθημερινότητας των ανθρώπων κατά την περίοδο της Επανάστασης, όπως η φορεσιά και η αρματωσιά των πολεμιστών, οι τρόποι και το υλικό
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search