ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παραστάσεις στο Διαδίκτυο -Ολα τα streaming του Σαββατοκύριακου

Το θέατρο στο διαδίκτυο δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη μαγεία της σκηνής, ωστόσο κρατά ζωντανή την επαφή κοινού και καλλιτεχνών με την τέχνη.

Κρύο Σαββατοκύριακο, η κακοκαιρία Λέανδρος έχει κάνει την επέλασή της και οι εναλλακτικές για διέξοδο είναι πολλές, με ένα κλικ στις οθόνες μας. Δείτε παρακάτω ποιες παραστάσεις προβάλλονται online ή πραγματοποιούνται σε livestreaming αυτό το διήμερο.

«Το Τρίτο στεφάνι» στο διαδίκτυο

Μετά το ρεκόρ των 15.594 εισιτηρίων για την πρώτη ONLINE Streaming προβολή της παράστασης και ύστερα από απαίτηση του κοινού η μεγαλύτερη θεατρική παραγωγή της χρονιάς, «Το Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή στο Θέατρο Παλλάς, με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και τις Μαρία Καβογιάννη και Μαρία Κίτσου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους επιστρέφει και πάλι διαδικτυακά. Μαζί τους ένας εικοσαμελής θίασος σημαντικών ηθοποιών μπαίνει στη δίνη της νέας, πρωτότυπης μουσικής του Μίνου Μάτσα, φέρνοντας επί σκηνής τους ήχους και τις εικόνες μιας ολόκληρης εποχής. Σε μαγνητοσκόπηση υψηλής ανάλυσης, με χρήση πολλαπλών καμερών και με ειδικά διαμορφωμένη τηλεσκηνοθεσία υπό την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, οι Θεατρικές Σκηνές επιχειρούν να μεταφέρουν την μαγεία του θεάτρου κατευθείαν από την σκηνή, στην ασφάλεια του σπιτιού μας. Διαθέσιμη η προβολή από τις 15:00

«Εφτά καραντινάτες ιστορίες» από τη Βίλα Ζωγράφου

Εφτά ηθοποιοί συναντιούνται στη Βίλα Ζωγράφου, το πολιτιστικό σπίτι-στέκι της περιοχής και δραματοποιούν ιστορίες συγγραφέων εμπνευσμένες από τις μέρες του αναγκαστικού περιορισμού, σε μια θεατρική άσκηση καραντίνας, προσφέροντας μια ανάσα αισιοδοξίας, μια στιγμή συμπαράστασης στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη και χωριό, σε κάθε Δήμο της Αθήνας. Ο Δημήτρης Καραβιώτης, ο Θανάσης Κουρλαμπάς, η Σοφία Πανάγου, η Αλεξάνδρα Παντελάκη, η Θεοδώρα Σιάρκου, η Γιάννα Σταυράκη, ο Τάσος Σωτηράκης και ο Κίμων Γρηγοράκης (φωνή παιδιού) διηγούνται τις ιστορίες των Σάκη Σερέφα, Γιώργου Χρυσοβιτσάνου, Όλγας Μοσχοχωρίτου, Κώστα Ποντικόπουλου, Κατερίνας Ανωγιαννάκη, Καρίνας Βέρδη και Αγγελή Καναπίτσα.

Ιστορίες του Μάρτη και του Απρίλη του 2020, ιστορίες που έχουν φιλοξενηθεί σε θεματικές εκδόσεις, από τους εκδοτικούς οίκους «Άπαρσις», «Εύμαρος» και «Περιοδικό των Δικηγόρων», μεταμορφώνονται σε θεατρικές αφηγήσεις, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη. Δωρεάν, 16 και 17 στις 20:30. Για να παρακολουθήσετε τις παραστάσεις πατήστε ΕΔΩ

«Με τη Σιωπή» του Αλεχάντρο Κασόνα

Οι θεατρικές επιχειρήσεις Λεμπέση θα παρουσιάσουν μέσω worldwide online streaming το Σάββατο 16.1 και την Κυριακή 17.1 και ώρα 20.00, την βραβευμένη θεατρική παράσταση «Με τη Σιωπή» του Αλεχάντρο Κασόνα, που χάρισε στην Μίρκα Παπακωνσταντίνου το πρώτο Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στα βραβεία Αθηνοράματος και στον Προμηθέα Αλειφερόπουλο την πρώτη του υποψηγιότητα ως Καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού . Η παράσταση που ενθουσίασε το κοινό και υμνήθηκε από τους κριτικούς , παίχτηκε για δύο χρόνια στο θέατρο Βεάκη (2006 – 2008 ) αλλά και στην Μονή Λαζαριστών στην Θεσσαλονίκη και ήταν κάθε μέρα sold out.

Το έργο του Αλεχάντρο Κασόνα «Με τη Σιωπή », διαδραματίζεται στο σπίτι που το λένε «τα εφτά μπαλκόνια », αρχοντικό πλούσιων κτηματιών. Είναι ένα μεταφυσικό παραμύθι, με πρωταγωνίστρια την ανύπαντρη Ελισέα, που περιμένει τον αρραβωνιαστικό της να γυρίσει από την Αμερική και που ζει περισσότερο στο μαγικό δωμάτιο της φαντασίας της παρά στην πραγματικότητα, αφήνοντας τον ρεαλιστικό χρόνο να περνάει μένοντας στο παρελθόν. Σε αυτό της το ταξίδι παρέα θα της κάνει ένα αυτιστικό παιδί, ο ανιψιός της. Δείτε την παρασταση ΕΔΩ

 

Απολαύστε τη συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαΐου στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.

H συναυλία θα είναι διαθέσιμη έως την Κυριακή 17/01 στις 23.00. Η Δήμητρα Γαλάνη επέστρεψε στο ΚΠΙΣΝ το Σάββατο 9 Μαΐου στις 21.00 μετά από μία συναυλία που είχε δώσει τον Οκτώβριο του 2017 στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο της σειράς Parklife. Αυτή τη φορά, τη συνόδευσαν δύο από τους καλύτερους μουσικούς της νέας γενιάς της ελληνικής μουσικής σκηνής, ο δεξιοτέχνης στο ούτι και στα παραδοσιακά όργανα Θωμάς Κωνσταντίνου και ο εξαιρετικός πιανίστας της τζαζ Σπύρος Μάνεσης.

Η Κατερίνα Βρανά εύχεται «Καλή Βρανοχρονιά»

Η Κατερίνα Βρανά σάς εύχεται και σας παρουσιάζει μια «Καλή Βρανοχρονιά» για δύο ακόμη μέρες! Το ολοκαίνουριο, special comedy show της που δημιουργήθηκε ειδικά για τις γιορτές επαναλαμβάνεται το Σάββατο 16/1 και την Κυριακή 17/1. Η Κατερίνα Βρανά, η πιο αστεία κωμικός του κόσμου, μαζί με τις λαμπερές καλεσμένες της καλωσορίζει το 2021, όπως του πρέπει: Με μπρίο, κέφι, αισιοδοξία και όσα μελομακάρονα περίσσεψαν! Δηλαδή, με τα κατεξοχήν αγαπημένα της πράγματα!

Ήταν Απρίλιος του 2017, όταν η Κατερίνα Βρανά, η πιο αστεία γυναίκα κωμικός του πλανήτη στον παγκόσμιο διαγωνισμό stand-up comedy «Το Πιο Αστείο Άτομο του Κόσμου» που διοργάνωσε το Laugh Factory, βρισκόταν στη Μαλαισία για παραστάσεις. Εκεί αρρώστησε βαριά, φτάνοντας σε σημείο να κινδυνέψει η ζωή της. Η Κατερίνα σώθηκε αλλά ακόμη αντιμετωπίζει προβλήματα με την κίνηση, την όραση και την ομιλία της. Αυτό, όμως, δεν τη σταματά απ’ το ν’ ανεβαίνει στη σκηνή ή να προσαρμόζεται σε κάθε συνθήκη, χαρίζοντας γέλιο -Τώρα και διαδικτυακά! Γιατί το χιούμορ της έμεινε αλώβητο. Σάββατο 16 Ιανουαρίου στις 18:00 και στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) και Κυριακή 17 Ιανουαρίου στις 18:00 και στις 22:00 (ώρα Ελλάδας). Διάρκεια: 60 λεπτά. Εισιτήριο: 10 ευρώ Προμηθευτείτε το εισιτήριό σας και παρακολουθείστε την παράσταση ΕΔΩ.

«Η απολυμένη» με την Κατερίνα Διδασκάλου

«Η απολυμένη» του Αντώνη Τσιπιανίτη μ ετην Κατερίνα Διδασκάλου. Δύο επιπλέον ONLINE STREAMING παραστάσεις με ελληνικούς υπότιτλους, 16 και 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 18:00. Η παράσταση παρουσιάζεται σε ONLINE STREAMING (FULL) HD (High Definition), σε τηλεσκηνοθεσία, ειδικά για τις ανάγκες του streaming, του έμπειρου και γνωστού από τις μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες του Κώστα Κιμούλη. Η Μαριέτα εργάζεται ως κοσμικογράφος σε μεγάλο γυναικείο περιοδικό. Η στήλη της θεωρείται κορυφαία στο είδος της. Πλούσιοι και διάσημοι κάνουν το παν για να δημοσιεύσει φωτογραφία τους. Η ζωή της είναι γεμάτη λάμψη, πάρτι, ταξίδια. Και μια μέρα.. ξαφνικά απολύεται… Όλες οι πόρτες κλείνουν, το τηλέφωνο σιωπά, τα καλέσματα ακυρώνονται, οι επώνυμες φίλες ‘εξαφανίζονται’. Η Μαριέτα ολομόναχη, χωρίς στήριξη από πουθενά, αγωνίζεται να επιβιώσει. Δείτε την παράσταση ΕΔΩ

 

«Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» με τον Τάσο Ιορδανίδη

«Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» του Ντάλτον Τράμπο, με τον Τάσο Ιορδανίδη σε θεατρική απόδοση της Σοφίας Αδαμίδου και σκηνοθεσία της Θάλειας Ματίκα. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη με on-demand STREAMING προβολή για όλο το Σαββατοκύριακο. Ο Τζο είναι ο απλός ανώνυμος στρατιώτης που χάνει τα μέλη του, αλλά εξακολουθεί να αναπνέει, να σκέφτεται και να αγαπά όπως πριν. Η καλλιτεχνική εταιρία art ensemble δίνει την ευκαιρία στο θεατρόφιλο κοινό να παρακολουθήσει την παράσταση στην τιμή των 5 ευρώ. Η μαγνητοσκόπηση υψηλής ανάλυσης, με χρήση πολλαπλών καμερών πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Άλφα με ειδικά διαμορφωμένη τηλεσκηνοθεσία του Αλέξανδρου Τηλιόπουλου. Δείτε την παράσταση ΕΔΩ

Αρης Σερβετάλης στο ΚΠΙΣΝ

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στις 17.00 οι Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζονται στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ με το Υπόγειο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι σε σκηνοθετική επιμέλεια Έκτορα Λυγίζου. Οι Παραβάσεις, που πραγματοποιούνται χωρίς την παρουσία κοινού, θα μεταδοθούν μέσω live streaming στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στη σελίδα του στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube. Ερμηνεύουν: Άρης Σερβετάλης, Φλομαρία Παπαδάκη. Με το Υπόγειο ο Ντοστογιέφσκι στρέφει την προσοχή του στον σύγχρονο μοναχικό ήρωα. Το άτομο έχοντας αποκηρύξει τους πάντες και τα πάντα, ακόμα και την ίδια την αξία της πράξης, διεκδικεί το δικαίωμα να είναι παθητικό, οκνηρό και, ενδεχομένως, άχρηστο. Ο ντοστογιεφσκικός ήρωας εξεγείρεται ενάντια στο ίδιο το ηρωικό ιδεώδες.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιστορική βραδιά για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι για πρώτη φορά βρίσκονται στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς επικράτησαν 3-2 στα πέναλτι της Φενέρμπαχτσε με ήρωα τον Τζ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε περισσότερες από 2.165 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης ανταποκρίθηκαν αστυνομικοί σε όλη τη χώρα που αφορούσαν περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας το πρώτο 15νθήμ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των Ευρωεκλογών διαπιστώνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θεωρείται καταλληλότερος ως πρωθυπουργός. Στην εκ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μπριζ ήταν καλύτερη και στην Τούμπα, μετά το ματς στο Βέλγιο, κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 2-0 με δύο γκολ από τον Τζούτγκλα στο πρώτο 45λεπτο και πέρασε στα ημιτελικά όπου θα βρει απέναν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά (1230) μαθητές Γυμνασίων της Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν στο Θεματικό Πάρκο «Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα», πουλειτούργησε από από τις 27 Μαρτίου στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Αγρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (9/2024) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στο μεγαλύτερο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεύεται τηνΠαρασκευή ο 47χρονος Φίλιππος Δημητρακόπουλος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο Ηταν παντρεμένος με την πρώην παρουσιάστρια εκπομπών Ματίνα Μιχάλη με την οπ
Image
Image

Search