ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαδικτυακή ξενάγηση στην έκθεση του Ιρανού Ali Banisadr

Το Μουσείο Μπενάκη μας προσκαλεί να περιηγηθούμε στην έκθεση ζωγραφικής του Ιρανού καλλιτέχνη Ali Banisadr.

Η έκθεση «ALI BANISADR. Ultramarinus - Πέρα από τη θάλασσα» παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού και περιλαμβάνει πίνακες του ζωγράφου σε διάλογο με σπάνια κινέζικα κεραμικά από τις συλλογές του Μουσείου.

Την Κυριακή στις 19:00 και μέσω μίας διαδικτυακής ξενάγησης θα περιηγηθούμε στον κόσμο του Ali Banisadr, δωρεάν, στην ελληνική γλώσσα.

Στην έκθεση, μέσα από τον διάλογο χαρακτηριστικών πινάκων όλης της πορείας του καλλιτέχνη και κεραμικών κινεζικής τέχνης από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη επιχειρείται μία προβολή του παρελθόντος στο παρόν και μια ελεύθερη αναμόχλευση μορφών, πηγών και αφηγήσεων με όχημα το δυναμικό χρώμα του μπλε που κυριαρχεί στα εκρηκτικά αυτά τοπία.

Ο πειραματισμός με το χρώμα, η κατασκευή φανταστικών τοπίων, η κριτική ερμηνεία σύγχρονων κρίσεων συσχετίζονται εδώ με την ιστορία της ζωγραφικής και της χρήσης του χρώματος Ultramarine. Παρακολουθήστε το ψηφιακό preview της έκθεσης του Ali Banisadr

Η επιμελήτρια της έκθεσης Πολύνα Κοσμαδάκη, η διευθύντρια της γκαλερί Thaddaeus Ropac στο Παρίσι, Ξένια Γερουλάνου και ο Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, Γιώργης Μαγγίνης μας μιλούν για τον καλλιτέχνη, για τα έργα και το πλαίσιο δημιουργίας τους.

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί https://www.benaki.org/index.php?option=com_events&view=event&type=0&id=105965&Itemid=164&lang=el&mc_cid=c52d265507&mc_eid=8d3308991c ή μπορείτε να συνδεθείτε στο facebook του Μουσείου Μπενάκη 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καρναβαλικό "άρωμα" από σήμερα στο κέντρο της Πάτρας. Από το πρωί τοποθετούνται μπάστακες και άλλες καρναβαλικές κατασκευές στην Πλατεία Γεωργίου. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε απόλυτη καταστροφή του εισοδήματος των αγροτών στην δυτική Αχαία οδήγησε η πρόσφατη κακοκαιρία. Ο παγετός είχε ως συνέπεια τεράστιες εκτάσεις με πατάτες, να υποστούν ζημιές. Οι . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Του ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ *Την αλλαγή του εκλογικού νόμου για την αυτοδιοίκηση, με την κατάργηση της απλής αναλογικής, εντός του Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε, ο ΥΠΕΣ κ. Βορίδης. Εκτιμώ ότι στη . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Η ομιλία μπορεί τελικά να αποδειχθεί πιο επικίνδυνη από τον βήμα ενός ανθρώπου που έχει κολλήσει κορονοϊό. Μια νέα μελέτη, με επικεφαλής Έλληνες επιστήμονες, δείχνει ότι μικρότερα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε απόλυτη καταστροφή του εισοδήματος των αγροτών στην δυτική Αχαία οδήγησε η πρόσφατη κακοκαιρία. Ο παγετός είχε ως συνέπεια τεράστιες εκτάσεις με πατάτες, να υποστούν ζημιές. Οι αγρότες διεκδικούν α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαϊας αναφέρει:Ήδη έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέσω της διαδικτυακής πύλης opengov.gr σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσμα κορονοϊου σε μαθητή εντοπίστηκε στο 18ο  Δημοτικό Σχολείο  της Πάτρας.Σύμφωνα με πληροφορίες   το μοριακό τεστ του μαθητή, βγήκε θετικό και άμεσα χθες το βράδυ υπήρξε ενημέρωση του σχολείου. Ο
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search