ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας Ποίησης 2020

Έναρξη την ερχόμενη Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσει το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας  που φέτος φιλοξενεί «διαδικτυακά»  60 Έλληνες και ξένους ποιητές και ποιήτριες από 16 χώρες του κόσμου και αξιώνεται της Αιγίδας της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία, Πολωνία, Ρουμανία, Αλβανία, Κόσσοβο, Βόρεια Μακεδονία, Καναδάς, Αυστραλία, Ινδία, Μπαγκλαντές, Αίγυπτος, Κύπρος και Ελλάδα  είναι οι χώρες εκπρόσωποι των οποίων θα συμμετάσχουν στις διαδικτυακές εκδηλώσεις του φεστιβάλ. Όλες οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν στο κοινό ζωντανά μέσα από την σελίδα του ψηφιακού λογοτεχνικού site www.culturebook.gr από τις 10 έως τις 13 Δεκεμβρίου κατά τις ώρες 11:30 -14:00 &  19 :00 -21:30 .

To 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας 2020 διοργανώνουν το «Γραφείον Ποιήσεως» και το  λογοτεχνικό site «Culture Book» με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  και υποστηρίζουν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, η Greek Library of London, καθώς και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αχαΐας, το Επιμελητήριο Αχαΐας, ο Οργανισμός Λιμένα Πατρών και ο Δήμος Καλαβρύτων.

Στο τετραήμερο on line event θα πραγματοποιηθούν συνολικά  έξι (6)  ποιητικές συναντήσεις  και η Τελετή Απονομής των Ελληνικών  Βραβείων Ποίησης «Jean Moréas» 2020.

Οι τρείς (3) πρώτες μέρες περιλαμβάνουν τα ποιητικά αναλόγια των Ελλήνων ποιητών, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή το πρωί οι συναντήσεις θα είναι  αφιερωμένες στους ξένους συμμετέχοντες.

Η κάθε συνάντηση θα αποτελέσει παράλληλα μία θεματική «στρογγυλή τράπεζα» στην οποία οι ομότεχνοι θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σε ζητήματα που αφορούν στη δική τους τέχνη αλλά και ευρύτερα στον ρόλο και τη λειτουργία της ποίησης στη σημερινή πραγματικότητα. Τα θέματα που θα  συζητηθούν είναι τα εξής:

 

«H θεραπευτική λειτουργία της ποίησης στην εκπαίδευση»

 

«Συγκλίσεις και αποκλίσεις γενιών στην ποιητική του μέγιστου»

 

«Ο ρόλος και η δυναμική του Patras World Poetry Festival»

 

«Οι εθνικοί ποιητές και η σύγχρονη λειτουργία των έργων τους»

 

«Επιρροές, διακειμενικότητα και λογοκλοπή»

 

Αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης έχει αναρτηθεί στη σελίδα  του φεστιβάλ στο www.culturebook.gr

 

 

 

Η Απονομή των   Βραβείων Ποίησης «Jean Moréas» 2020 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις  19.00, όπου θα πραγματοποιηθεί η απονομή των εξής βραβείων:

 

-             Βραβείο καλύτερης ποιητικής συλλογής 2019

 

-             Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου/ης ποιητή/τριας για το 2019

 

-             Μεγάλο Βραβείο Jean Moréas για το σύνολο του έργου ενός ποιητή ή μιας ποιήτριας και τη συνολική προσφορά του στα ελληνικά γράμματα

 

-             Ειδικό Βραβείο Τιμής "Κωστής Παλαμάς"

 

-             Βραβείο για την ανάδειξη των Ελληνικών Γραμμάτων

 

 

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους λογοτεχνικούς θεσμούς της Ελλάδας και έχει ήδη ξεχωρίσει μεταξύ των πλέον αξιόλογων φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Έχει όραμα να προβάλει την ελληνική λογοτεχνική δημιουργία παγκοσμίως και να καταστήσει την πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας  ένα ευρωπαϊκό κέντρο λογοτεχνίας. Μέσα από τις δράσεις του συνομιλεί  με έδρες ελληνικών σπουδών ανά τον κόσμο και καταγράφει τη σύγχρονη ποιητική  παραγωγή. Κάθε χρόνο φιλοξενεί στην Πάτρα σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα ποιητικών δράσεων και εκδηλώσεων πολιτισμού.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη ΒΙΠΕ Αχαΐας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, μια γυναίκα,( Ελληνίδα) διότι ενεργώντας από κοινού με  άνδρα, (Έλληνα) μετέβη . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

O δήμος δυτικής Αχαΐας ενημερώνει τα εξής:Παραδόθηκε στο Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Σπύρο Μυλωνά η μελέτη του Αρχαιολόγου Βασίλη Αργυρόπουλου και του Αρχαιολόγου-Εκπαιδευτικού Κώστα Πα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Σήμερα, 4 ημέρες μετά τα γνωστά συμβάντα στην παθολογική κλινική των 8κρουσμάτων και τον θάνατο της συμπολίτισσας για την οποία εκφράζουμε τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καρναβαλικό "άρωμα" από σήμερα στο κέντρο της Πάτρας. Από το πρωί τοποθετούνται μπάστακες και άλλες καρναβαλικές κατασκευές στην Πλατεία Γεωργίου. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη ΒΙΠΕ Αχαΐας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, μια γυναίκα,( Ελληνίδα) διότι ενεργώντας από κοινού με  άνδρα, (Έλληνα) μετέβησαν σε αποθήκες εται
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Σήμερα, 4 ημέρες μετά τα γνωστά συμβάντα στην παθολογική κλινική των 8κρουσμάτων και τον θάνατο της συμπολίτισσας για την οποία εκφράζουμε τασυλλυπητήρια μας στ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε απόλυτη καταστροφή του εισοδήματος των αγροτών στην δυτική Αχαία οδήγησε η πρόσφατη κακοκαιρία. Ο παγετός είχε ως συνέπεια τεράστιες εκτάσεις με πατάτες, να υποστούν ζημιές. Οι αγρότες διεκδικούν α
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search