ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ερχεται το ντοκιμαντέρ για τον Κουρτ Βόνεγκατ

Σχεδόν πριν 40 χρόνια μετά το γράμμα που έστειλε ο Robert B. Weide στον εμβληματικό συγγραφέα σήμερα Κουρτ Βόνεγκατ (Kurt Vonnegut) ζητώντας την άδειά του να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ, το «Kurt Vonnegut: Unstuck in Time» θα κυκλοφορήσει επιτέλους το καλοκαίρι του 2021. Προς το παρόν, δόθηκε στη δημοσιότητα επίσημο teaser της ταινίας.

Η ταινία -στη σκηνοθεσία της οποίας είναι και ο Don Argott- αξιοποιεί δύο δεκαετίες πλάνων που τραβήχτηκαν μεταξύ 1988 και 2007, χρονιά στην οποία ο Βόνεγκατ πέθανε στα 84 του. Καταγράφει τη ζωή του συγγραφέα, από τα παιδικά χρόνια στην Ινδιανάπολη μέχρι την περίοδο στην οποία ήταν αιχμάλωτος πολέμου στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, την προσωπική του ζωή και την επιτυχία του ως συγγραφέας το 1969 με την κυκλοφορία του μυθιστορήματος «Σφαγείο νούμερο 5 (Slaughterhouse-Five)». Στο μόλις 40 δευτερολέπτων teaser βλέπουμε αλληλογραφία μεταξύ του Βόνεγκατ και του Weide, που έγιναν στενοί φίλοι.

«Ελαβα το φαξ σου, και δεν μπορώ να πάω σε αυτή την προβολή» του λέει ο Βόνεγκατ. «Πιστεύω ότι, όπως και να 'χει, θα με τρομοκρατήσει. Προβολές πραγμάτων που με αφορούν με κάνουν να τα κάνω πάνω μου» συνεχίζει.
«οταν πρωτοπλησίασα, το 1982, τον Βόνεγκατ για να εγκρίνει αυτή την ταινία, οραματιζόμουν ένα αρκετά συμβατικό ντοκιμαντέρ για έναν συγγραφέα» δήλωσε, σε ανακοίνωση, ο Weide. «Καθώς περνούσαν οι δεκαετίες, επενέβη η μοίρα και μ' αυτό με το οποίο βρέθηκα απέχει πολύ από το να είναι συμβατικό. Καθώς μεγάλωνε η φιλία μου με το λογοτεχνικό μου είδωλο, απαιτήθηκε η πλήρης αποκάλυψη της αλήθειας, και ήρθε ο Don Argot να καταγράψει το "meta element" αυτής της ιστορίας καθώς εγώ συνέχιζα να εστιάζω στη βιογραφία του Βόνεγκατ. Αυτό με το οποίο βρεθήκαμε στο τέλος ήταν ένα υβρίδιο που συνδύαζε τα αντίστοιχα προτερήματά μας ως σκηνοθέτες και το οποίο ευελπιστούμε ότι θα το δουν ως μια άξια λόγου απότιση φόρου τιμής οι φανατικοί θαυμαστές του Βόνεγκατ και ως μια πειστική εισαγωγή οι μη μυημένοι. Είμαι ευγνώμων για το ότι η IFC Films (σ.σ. η αμερικανική εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών και διανομής) προσφέρεται και φέρνει αυτό το πρότζεκτ, που είναι πάθος ζωής, στο κοινό».

«Η μοναδική φωνή του Βόνεγκατ μας λείπει πολύ και περιμένω με ανυπομονησία να ανακαλύψει εκ νέου το κοινό την ευφυΐα του» πρόσθεσε, από την πλευρά του, ο Don Argott.
Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Δράσεις προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, αλλά και των σύγχρονων διεθνών τάσεων που αφορούν το ταξίδι και το βιώσιμο τουρισμό, πε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, επισκέφτηκαν σήμερα, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, το πρωί, τα σημεία στα οποία η Αντιδημαρχία . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ικανοποίησή του για το ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί αποφασιστικότερα τις διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες παραγωγής εμβολίων προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

    Η επανεκκίνηση των διερευνητικών συνομιλιών βρίσκει την πατρίδα μας με διευρυμένα διπλωματικά ερείσματα έχοντας αποτυπώσει μεταξύ των εταίρων μας αλλά και σε άλλα φίλα προσκε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Δράσεις προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, αλλά και των σύγχρονων διεθνών τάσεων που αφορούν το ταξίδι και το βιώσιμο τουρισμό, περιλαμβάνει το Ετήσιο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, επισκέφτηκαν σήμερα, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, το πρωί, τα σημεία στα οποία η Αντιδημαρχία Υγείας και Πρόνοιας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

      «ΑγοράΖΟΥΜΕ-ΕΔΩ!» είναι το σύνθημα της νέας πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τα τρία Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας με στόχο να υπενθυμίσει την
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search