ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο σπουδαίος εικαστικός Δημήτρης Ταντανόζης

Ο σπουδαίος εικαστικός Δημήτρης Ταντανόζης έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών.

 

Ο εικαστικός συμμετείχε στην έκθεση «Οπτική και Υλοποιημένη Πρόσληψη» στη Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μαζί με άλλους 30 σύγχρονους εικαστικούς.

 

Ο Ταντανόζης συμμετείχε στην έκθεση με το έργο του «Απομόνωση». 

 

Ο Δημήτρης Ταντανόζης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1965. Σπούδασε παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε ως πρωτεύσας αριστούχος το 1994. 

 

Έχει πραγματοποιήσει επτά ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε δημόσιους και ιδιωτικούς πολιτιστικούς φορείς. Εργάζεται στη Δημόσια Εκπαίδευση από το1988.

 

Όπως αναφέρεται στον κατάλογο της έκθεσης: «Η ιδέα του στόχου είναι το αντικείμενο του Δημήτρη Ταντανόζη, με την έννοια της διασύνδεσης. Ο καλλιτέχνης που πυροβολεί εννοεί τη μεταφορά μιας πρόθεσης από εδώ, εκεί και τη μετατροπή εκείνου που είναι εκεί, αλλά χωρίς να το φέρει εδώ. Είναι η επανάληψη της ζωγραφική λειτουργίας, με τη διαφορά ότι το εκεί δεν είναι ο ζωγραφικός μουσαμάς τον οποίο ο καλλιτέχνης επεξεργάζεται ως το ενδιάμεσο για να φέρει σ’ αυτόν κάτι άλλο, από αλλού, αλλά για τον ίδιο τον καθεαυτό στόχο χωρίς ενδιάμεσο, έναν κοινότοπο μεταλλικό κύβο που επωμιζόμενος να είναι και το αλλού, είναι αδρανής ως προς την οποιαδήποτε επεξεργασία του».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Συνεχείς παρεμβάσεις για την βελτίωση και την καλύτερη εξυπηρέτηση των αθλούμενων αλλά και των θεατών αγωνισμάτων γίνονται από το ΝΠΔΔ «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνικ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ν, Διαχείρισης Προσόδων, Τοπικής Οικονομίας, Εξυπηρέτησης Πολιτών & Νομικής Υπηρεσίας, κου Πλέσσα Διονύσιου προς την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία- Παράρτημα Πάτρας, . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση για τις αλλαγές στις αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων στους χώρους εστίασης- αλλά και τους χώρους που εξαιρούνται των αλλαγών εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών κα . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλειμμα ύψους 7 δισ. ευρώ καταγράφηκε στον προϋπολογισμό στο 9μηνο εφέτος, ως αποτέλεσμα της πανδημίας και του lockdown. To υπουργείο Οικονομικών, στην έκθεσή του, αναφέρεται εκτ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών επιβλήθηκε, χθες το βράδυ, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Πάτρα, διοικητικό πρόστιμο ύψους (1.500) ευρώ, καθώς σε έλεγχο που πρα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο δυστύχημα με δυο νεκρούς στον δρόμο από Βαρθολομιό προς Δήμητρα, σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com ένας άντρας και μια γυναίκα με μηχανάκι παρασύρθηκα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Αν περιμέναμε έξωθεν βοήθεια ο κορονοϊός θα είχε «θερίσει» το Ασυλο Ανιάτων. Συμβληθήκαμε, λοιπόν, με ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο και κάνουμε ανελλιπώς τεστ. Μέχρι τώρα από το ταμείο του ιδρύματος έχ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search