ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σ. Αναγνωστοπούλου: Μέτρα στήριξης και ενίσχυσης των καλλιτεχνών

 

 

Συζητήθηκε σήμερα, Παρασκευή 16.10,  στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτού Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχη Πολιτισμού, Σίας Αναγνωστοπούλου προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα τα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης των καλλιτεχνών και εργαζομένων στον τομέα του Πολιτισμού. 

 

Η κ. Υπουργός θεωρεί την κοινοβουλευτική διαδικασία κάτι αντίστοιχο των συνεντεύξεων στον φιλοκυβερνητικό Τύπο, όπου μπορεί να τοποθετείται όπως θέλει χωρίς καμία πίεση. Διαστρέβλωσε με ισοπεδωτικές διατυπώσεις του τύπου «προσπαθείτε να δημιουργήσετε κλίμα φόβου» ή «διαφωνείτε με τα υγειονομικά πρωτοκόλλα» (ζήτημα που δεν τέθηκε ποτέ) και έκανε επίθεση, όπως άλλωστε όλη η κυβέρνηση συνηθίζει να κάνει, στη θητεία της προηγούμενης κατηγορώντας την για απραξία, κατηγορία βέβαια που υποχρεώθηκε να ακυρώσει αμέσως μετά. Δεν θέλει μάλλον να κατανοήσει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει καθήκον από το θεσμικό της ρόλο να μεταφέρει την αγωνία του κόσμου του Πολιτισμού στην Υπουργό και να πιέζει για απαντήσεις. Η κ. Υπουργός, όπως και όλη η κυβέρνηση, πρέπει να καταλάβει ότι δεν κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Μετά από 15 μήνες και εν μέσω πανδημίας, πρέπει να ασκήσει πολιτική.

 

Για πολλοστή φορά λοιπόν, η κ. Υπουργός δεν απάντησε στις συγκεκριμένες ερωτήσεις που τέθηκαν κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης .

 

Πρώτον, δεν αναφέρθηκε ούτε συγκεκριμένα ούτε έστω περιγραφικά στο ύψος του κονδυλίου καθώς και στους όρους και στις προϋποθέσεις για τη διανομή του, προκειμένου να εξειδικευτεί και να καλυφθεί η επιδότηση θέσεων στους χώρους θεάματος και ακροάματος, όπως η ίδια έχει εξαγγείλει.

 

Δεύτερον, δεν έδωσε κανένα απολύτως χρονοδιάγραμμα για την ΚΥΑ που αποτελεί προϋπόθεση για τη διανομή των 534 ευρώ στους εργαζόμενους  στον τομέα του Πολιτισμού.

 

Τρίτον, δεν απάντησε τίποτα απολύτως σε ερωτήματα που της τέθηκαν αναλυτικά σχετικά με τα Πνευματικά Δικαιώματα. Η επιτροπή Γιατρομανωλάκη, που έχει συσταθεί εδώ και κάποιους μήνες, ετοιμάζει ακόμα εισηγήσεις.

 

Τέταρτον, δεν απάντησε σε συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με την αναλυτική παρουσίαση των στοιχείων που αφορούν το Πρόγραμμα των 100 εκ. ευρώ που εξήγγειλε το Μάιο του 2020.

 

Ο χειμώνας που έρχεται σημαίνει βαρυχειμωνιά για τον Πολιτισμό. Για πρώτη φορά υπάρχει άμεσος κίνδυνος ρήξης της πολιτιστικής ροής με τον αποκλεισμό δημιουργών και χώρων έκφρασης της δημιουργίας στη χώρα μας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άρχισε η σημερινή συνεδρίαση, με τηλεδιάσκεψη, του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας. Μπορείτε να δείτε την συνεδρίαση πατώντας την ακόλουθο σύνδεσμο    . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Μαζαράκι Πηνείας, κατάγονται τα δύο αδέλφια αστυνομικοί, που έμελε το βράδυ του Σαββάτου να «γράψουν» μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία μέσα στο σπίτι τους στο Πέραμα, με τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  Έφεση κατά της απόφασης που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, , κατέθεσαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, των Αιγύπτι . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οπως τόνισε από το βήμα της Βουλής η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου για το νέο πτωχευτικό κώδικα: «Κύριες και κύριοι συνάδελφοι, Παίρνω το λόγο για πολύ λίγο, αφ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άρχισε η σημερινή συνεδρίαση, με τηλεδιάσκεψη, του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας. Μπορείτε να δείτε την συνεδρίαση πατώντας την ακόλουθο σύνδεσμο   
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Μαζαράκι Πηνείας, κατάγονται τα δύο αδέλφια αστυνομικοί, που έμελε το βράδυ του Σαββάτου να «γράψουν» μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία μέσα στο σπίτι τους στο Πέραμα, με του ενός το όπλο να ε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, η Αχαΐα περνά στο δεύτερο επιδημιολογικό επίπεδο (επιτήρησης) με πιο ελαστικά προληπτικά μέτρα και κανόνες προστασίας από τον Covid-19.. Συγκεκριμένα και όσο αφορά τα
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search