ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

 

 

Οι ενότητες του Διεθνούς φεστιβάλ Πάτρας 2020, παρουσιάστηκαν σήμερα (Τρίτη) στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης , η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο αντιπροέδρος Κώστας Παπαφιλίππου,  με την συμμετοχή εκπροσώπων των καλλιτεχνικών σχημάτων της Πάτρας, τα οποία φέτος βρίσκουν στο θεσμό ξεχωριστό βήμα έκφρασης και δημιουργίας.

 

Ο Δήμαρχος Πατρέων , αναφερόμενος στις φετινές εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ τόνισε, ότι «Μέσα σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες  και με την πανδημία του κορονοϊού να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, εμείς επιμένουμε ότι η ζωή είναι χαρά, είναι δημιουργία. 

 

 

Ο Δήμος και ο Πολιτιστικός Οργανισμός εμπιστεύονται τις δυνάμεις της πόλης μας, τους καλλιτέχνες μας, που δημιουργούν καθημερινά για να δώσουν χαρά και αίσθημα ανάτασης στον πατραϊκό λαό.

 

Αυτοί που κατέχουν τον πλούτο επιδιώκουν να βάλουν τον λαό σε δύσκολη θέση, να του «μαυρίσουν» την ζωή. Απέναντί τους είναι ο λαός και η νεολαία που συνεχίζουν να αντιστέκονται και να είναι ανυπάκουοι. Είμαστε σίγουροι πως με όλους τους συντελεστές της η πόλη μας θα δείξει τις δυνατότητές της που είναι τεράστιες. 

Αυτό θα το δείξουμε και τώρα και στο μέλλον».

 

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού,  έκφρασε αρχικά την χαρά της για την παρουσία στη συνέντευξη εκπροσώπων καλλιτεχνικών σχημάτων από την πόλη, σημειώνοντας πως φέτος η συμμετοχή των τοπικών καλλιτεχνών σχημάτων στις εκδηλώσεις μας, θα είναι ακόμα πιο έντονη.

 

Η κ. Γεροπαναγιώτη ανέφερε ότι «όλοι οι κλάδοι των καλλιτεχνών - μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών - και γενικότερα των εργαζομένων στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού μαστίζονται από την ανεργία ή την περιστασιακή απασχόληση. Η αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία τείνει να γίνει ο κανόνας. Τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις διαμόρφωσαν ένα εργασιακό περιβάλλον στον τομέα της Τέχνης και του Πολιτισμού με δουλειά χωρίς υποτυπώδη δικαιώματα, με αποτέλεσμα η αγωνία της επιβίωσης για τους εργαζόμενους να εντείνεται ολοένα και περισσότερο. Η πανδημία διόγκωσε στο έπακρο τα προβλήματα αυτών των εργαζομένων». 

 

Προσθέτοντας παράλληλα πως, «Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, από την πρώτη στιγμή στήριξε τον αγώνα τους και τα αιτήματά τους, ερχόμενος άμεσα σε επαφή με τους φορείς τους, ώστε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας να φιλοξενηθούν επί το πλείστον παραγωγές, που θα συμμετέχουν καλλιτέχνες και σχήματα της Πάτρας, ώστε να ενισχυθούν αφενός οικονομικά και αφετέρου να τους δοθεί η δυνατότητα να προβάλλουν το έργο τους στο κοινό της Πάτρας, κι όχι μόνο.…»

 

«…Στόχος μας είναι ο πατραϊκός λαός, να έρθει σε επαφή με τα θεατρικά και μουσικά σχήματα της πόλης μας. Γι’ αυτό σε αυτές έχουμε εντάξει τα προτεινόμενα μουσικά σχήματα. Δυστυχώς δεν μπορούμε να καλύψουμε το σύνολο των προτάσεων, με βάση τις οικονομικές μας δυνατότητες. Σας θυμίζω ότι το ποσό της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Πολιτισμού είναι μόνο 9.500 ευρώ, σε σύνολο 1.440.300 ευρώ ενώ η  Περιφέρεια δεσμεύτηκε να καλύψει το κόστος των καλλιτεχνικών αμοιβών μόνο δύο παραστάσεων…».

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας – είπε η κ Γεροπαναγιώτη «…θα ξεχωρίσει φέτος σε όλη τη χώρα με τη φωνή, την εικόνα, τη κίνηση, τον ήχο των ανθρώπων που δεν έμειναν σιωπηλοί όλο αυτό το διάστημα, κράτησαν ψηλά το ηθικό της κοινωνίας και βγήκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα διεκδικώντας να συνεχίσουν να δημιουργούν και να προάγουν τις τέχνες και τον Πολιτισμό και να μην τα εγκαταλείψουν..».

 

Σε ότι αφορά στο σύνολο των ενοτήτων του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας  - των οποίων όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεά για το κοινό - η πρόεδρος του Οργανισμού σημείωσε: «…Η αυλαία του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας ανοίγει με το αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο και την πρώτη Θεματική της Παρασκευής 17 Ιουλίου, η οποία έχει τίτλο: ΄΄Ο Θάνος στην πόλη που γεννήθηκε, μεγάλωσε και δημιούργησε΄΄, την οποία επιμελούμεθα με την οικογένεια του αείμνηστου καλλιτέχνη. Πέρα από τους ήχους που θα πλημμυρίσουν το Εργοστάσιο Τέχνης, θα ακουστούν και αυτοβιογραφικά σημειώματα του ίδιου για τη ζωή του στην πόλη…».

 

Σας δίνουμε το σύνολο των δράσεων και των αντίστοιχων θεματικών που είναι:

- Το αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο

- Βήμα στους Καλλιτέχνες της πόλης μας – Θεατρικά και Μουσικά Σχήματα 

- Το Ερασιτεχνικό Δημιουργικό Θέατρο (Θέατρο Κρήνης)

- Η συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

- Η Λυρική Βραδιά στο Ρωμαϊκό Ωδείο

- Τα Σχήματα του Οργανισμού που παρουσιάζουν

- Η ενότητα Προσφυγιά

- Παραστάσεις Καραγκιόζη στις γειτονιές.

 

 

 

Σας αποστέλλουμε συνημμένο το αναλυτικό πρόγραμμα των ενοτήτων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2020.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 5.749 και αυτή η αύξηση, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, προβληματίζει ιδιαίτερα τόσο την κυβέρνηση όσους και τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κι όμως υπάρχουν ακόμα οικογένειες που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε το φαγητό. Το Φωτεινό Αστέρι σε ανακοίνωσή του ενόψει 15Αύγουστου αναφέρει: ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ μήνας διακοπών και τη . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 31 Αυγούστου λήγει η προθεσμία για τα αδήλωτα τετραγωνικά και όπως έχει ξεκαθαρίσει ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση. Στην ε . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βίντεο με καλύτερα καρφώματα στο NBA χωρίς την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν γίνεται, με τον Έλληνα φόργουορντ να είναι βέβαια σε αυτά της δεύτερης βδομάδας τη επανέναρξης . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αδικαιολόγητη η ανησυχία και αβάσιμη η προειδοποιητική επιστολή πολιτών από τα Προσφυγικά που έδωσαν βάση σε πληροφορίες ότι επίκειται εγκατάσταση σκηνιτών του καταυλισμού Ριγανόκαμπου στη συνοικία.
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών, σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη χθες το βράδυ, στην Πάτρα. 50χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της, όταν το αυτοκίνητ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ατύχημα σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο δρομολόγιο των 15:30 Καλάβρυτα - Διακοπτό, όταν έγινε κατολίσθηση και έπεσαν βράχια στο τρένο, το οποίο ήταν γεμάτο επιβάτες, σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτιδας στο
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search