ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση του βιβλίου «Τελευταία Ανάσα»

Οι Εκδόσεις Πικραμένος προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου τής Μαρίας Π. Διδάχου «Τελευταία Ανάσα» που θα πραγματοποιηθεί στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πατρών (Κορύλλων 2, Πάτρα) , την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020, ώρα: 21.00.

 Θα μιλήσουν:

Η Μίνα Π. Πετροπούλου (Φιλόλογος, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας) και η συγγραφέας Μαρία Π. Διδάχου (Φιλόλογος).

  Λίγα λόγια για το βιβλίο

Όταν ο διάσημος ιατροδικαστής Άρης Παππάς δολοφονεί την αγαπημένη του Ιουλία, αρχίζει να ξετυλίγεται μπροστά του όλο το κουβάρι της τσακισμένης του ζωής. Κι όμως, η σιωπηρή κόλαση που βιώνει αποκτά σταδιακά μια απροσδόκητα διαυγή υπόσταση που τον «απελευθερώνει» από το σκοτάδι του παρελθόντος του.

Στην «Τελευταία Ανάσα» η Μαρία Διδάχου βυθίζει τον αναγνώστη σε μια αναζήτηση σκοτεινών πτυχών του εαυτού. Παίρνοντάς τον όμως την ίδια στιγμή από το χέρι, τον θέτει αντιμέτωπο με υπαρξιακά ερωτήματα που ανακαλύπτουν την παρουσία μέσα από την απουσία, την ζωή μέσα από το θάνατο, τη χαρά μέσα από την απόγνωση, την αγάπη μέσα από την παρακμή. Ο συνδυασμός της ατμοσφαιρικής αφήγησης και της συναρπαστικής πλοκής της νουβέλας δημιουργεί εικόνες και συναισθήματα που μαγνητίζουν τον αναγνώστη και λειτουργούν λυτρωτικά.

Βιογραφικό της Μαρίας Π. Διδάχου

Η Μαρία Π. Διδάχου γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έζησε στην Αθήνα δώδεκα χρόνια κι εργάστηκε ως καθηγήτρια. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Πάτρα.

Έργα της Μαρίας Π. Διδάχου:

-          Ο καθρέφτης της αλήθειας, Όμορφος Κόσμος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου, 2008

-          Το αίνιγμα της αγάπης, Γαβριηλίδης, 2010

-          Αθανασία, Γαβριηλίδης, 2014

-          Τελευταία Ανάσα, Εκδόσεις Πικραμένος, 2020

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search