ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάτρα: Ένα συναυλιακά... υποτονικό καλοκαίρι

Στα πάνω τους είναι τόσο το γήπεδο της Παναχαϊκής, όσο και το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, στη ζήτηση που έχουν από τα καλλιτεχνικά γραφεία που διοργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Οι συνθήκες του κορωνοϊού και οι κανόνες που επιβάλλονται για τη διοργάνωση υπαίθριων πολιτιστικών εκδηλώσεων με το "πράσινο" φως για αυτές να ανάβει από τις 15 Ιουλίου και μετά, έχει φτάσει στο "κόκκινο" τη ζήτηση των γηπέδων και των Σταδίων από τα καλλιτεχνικά γραφεία.

Στην Πάτρα μάλιστα που τα πράγματα είναι δεδομένα και με εξαίρεση το Ρωμαϊκό Ωδείο, με τις περιορισμένες θέσεις, δεν υπάρχει άλλος χώρος για να φιλοξενήσει τέτοιες εκδηλώσεις, τα μόνο που απομένουν είναι το γήπεδο της Παναχαϊκής και το Στάδιο.

Είναι δύο χώροι που παρά τους περιοριστικούς όρους δίνουν τη δυνατότητα σε έναν παραγωγό να έχει - υπό προϋποθέσεις - ορισμένα περιθώρια κέρδους, αφού είναι μεγάλοι και κατά συνέπεια μπορούν να δεχθούν περισσότερο κόσμο.

Σε αντίθεση για παράδειγμα με τον χώρο μπροστά από το Εργοστάσιο Τέχνης ή τα Παλαιά Σφαγεία (δεν είναι προς χρήση ακόμα) που είναι ανοικτοί, αλλά αρκετά πιο μικροί.

Έτσι, οι παραγωγοί και οι καλλιτέχνες εκεί που τις περασμένες χρονιές, είχαν σε πρώτη ζήτηση στο Ρωμαϊκό Ωδείο για τις εκδηλώσεις τους (για λόγους κύρος και γοήτρου) και τελευταία τα δύο γήπεδα (πάλι για τους ίδιους λόγους), ο κορωνοϊός έφερε τα πράγματα "τούμπα".

Μετά από την συναυλία του Κωστή Μαραβέγια στο γήπεδο της Παναχαϊκής στις 20 Ιουλίου οι πληροφορίες λένε ότι εκεί θα φιλοξενηθούν και άλλες μουσικές κυρίως εκδηλώσεις που είναι να έρθουν στην Πάτρα, ενώ σε διαπραγματεύσεις για τον ίδιο λόγο βρίσκονται οι αρμόδιοι της διοικούσας επιτροπής του Παμπελοποννησιακού Σταδίου με αρκετά καλλιτεχνικά γραφεία.

Ακόμα όμως και στην περίπτωση των δύο γηπέδων όπου οι χώροι είναι μεγάλοι θα τηρηθούν συγκεκριμένοι κανόνες, με στόχο να αποφευχθούν οι συναθροίσεις.

Κανόνες που θα απαγορεύουν την παρουσία κόσμου μπροστά από την σκηνή του καλλιτέχνη – μουσικού, επιτρέποντας θεατές μόνο στις κερκίδες, με αποστάσεις ασφαλείας και όλα τα μέτρα που προβλέπονται.

Συμπερασματικά, σίγουρα το φετινό καλοκαίρι θα είναι υποτονικό πολιτιστικά και μουσικά με όλα αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, όμως, όλο και κάτι θα γίνει. Οι νότες, οι παραστάσεις και γενικότερα το καλλιτεχνικό θέαμα, δεν θα μας λείψουν.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Nέο βίντεο στο οποίο φαίνεται πως το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν διατηρούσε ζωντανές νυχτερίδες, παρά τις διαβεβαιώσεις του ΠΟΥ, φέρνει στη δημοσιότητα το δίκτυο Sky News της Αυσ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 37χρονης Χριστίνας στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα imerazante.gr, το μεσημέρι της Τρίτης παραδόθηκε στο Αστυνο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, εμμένοντας στις ουσιαστικές διαφωνίες τους με τις διατάξεις του κατάφωρα αντεργατικού νομοσχεδίου . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι την  Πέμπτη  17-6-2021, από 9:00 έως 17:00 λόγω εργασιών συντήρησης δικτύου θα υπάρξει πλημμελής έως και  πλήρης διακοπή υδροδότησης στις περιοχές . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 37χρονης Χριστίνας στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα imerazante.gr, το μεσημέρι της Τρίτης παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, εμμένοντας στις ουσιαστικές διαφωνίες τους με τις διατάξεις του κατάφωρα αντεργατικού νομοσχεδίου  αποφάσισαν να στηρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Το μείζον πρόβλημα προστασίας της παράκτιας ζώνης Ρίου – Αγίου Βασιλείου, μετά και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις κακοκαιρίες της χειμερινής περιόδου και οι οποίες έθεσαν την περιοχή σε κατά
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search