ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά από την Κίνηση «Πρόταση» και την Περιφέρεια

Η Κίνηση «Πρόταση» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποιεί  καλοκαιρινή δράση διάρκειας ενός μήνα (Ιούλιος 2020) με εργαστήρια για 15 παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Τα εργαστήρια  αφορούν τις πολύπτυχες διαστάσεις της σωματικής και ψυχικής υγείας  περιλαμβάνοντας:

α) πρακτικές προσέγγισης και ενδυνάμωσης της προσωπικότητας των παιδιών  μέσα από δομημένα προγράμματα που σχετίζονται με το ανθρωπογενές και το φυσικό περιβάλλον, ώστε να καλλιεργηθούν η αυτοεκτίμηση, οι θετικές στάσεις, οι αξίες, οι συμπεριφορές που ενισχύουν την κοινωνική ένταξη.

β) δραστηριότητες που  προάγουν τη δημιουργικότητα  την υπευθυνότητα, την ανάπτυξη ενδιαφερόντων και την κριτική σκέψη.

γ) ανάπτυξη δεξιοτήτων που αφορούν στην υγεία, την κατανόηση της έννοιας της πρόληψης υγείας και αντιμετώπισης ζητημάτων σχετιζόμενα με εξαρτητικές συμπεριφορές και προάσπιση της υγείας τους.

Παράλληλα παρέχεται ατομική συμβουλευτική από την ψυχολόγο του φορέα,   σε γονείς των συμμετεχόντων παιδιών.

Η δράση θα συμβάλλει στις ανάγκες παιδιών και γονέων που  προέκυψαν μετά τον εγκλεισμό  τους  και  τη συνεχιζόμενη απειλή της πανδημίας, ώστε να ενδυναμωθεί  η ψυχοκοινωνική τους  κατάσταση. 

Με την ολοκλήρωσή της, η δράση θα αποτυπωθεί σε ένα πολυσέλιδο φυλλάδιο  με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την αξία της πρόληψης μέσα από ψυχοπαιδαγωγικές παρεμβάσεις που προάγουν την έκφραση, την τέχνη, την ομαδική συνύπαρξη και λειτουργούν ως μηχανισμοί πρόληψης των εξαρτήσεων και βλαπτικών συμπεριφορών. 

 «Η συνεργασία μας με την κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ είναι δεδομένη, όπως σταθερή μας πίστη είναι ότι πρέπει να φτιάξουμε μία κοινωνία ελεύθερων ανθρώπων, που θα καθορίζουν τις επιλογές τους ελεύθερα, μακριά από εξαρτήσεις. Το καλοκαιρινό εργαστήριο έχει σκοπό να συμβάλει σε μία θετική στάση ζωής όπου η αυτοεκτίμηση και ο σεβασμός θα ενισχύουν την ομαλή κοινωνική ένταξη»  δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο ΠΠΝΠ βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Στο Νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μαζί με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σήμερα, Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, στο γραφείο του Συλλόγου μας, κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρό του Απόστολο Κόγκα, μοίρασε στο πολιτικό και σ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Δημοτική Παράταξη ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ αναφέρει σε ανακοίνωση της:    Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, πάλι μας εξέπληξε η Δημοτική Αρχή Πελετίδη. Δείχνοντας τον τρόπο που πολιτεύεται, ήτα . . .
LIFE STYLE

Η Νίνα Λοτσάρη δεν είναι μόνο μία ταλαντούχα show-woman και σοπράνο, αλλά και μία πολύ αφοσιωμένη μητέρα. Οι δύο κόρες της, Νεφέλη και Ερωφίλη, είναι ότι πιο όμορφο και πολύτιμο έχ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η αρχή της επίλυσης ενός μεγάλου περιβαλλοντικού ζητήματος, αυτού  της συλλογής και της απομάκρυνσης των επικινδύνων αποβλήτων αμιάντου και η εξυγίανση - αποκατάσταση των πρώην βιομηχανικών εγκαταστάσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ράπιντ-τεστ για τον εντοπισμό κρουσμάτων covid θα πραγματοποιηθούν στους εργαζόμενους του Δήμου, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία του ΕΟΔΥ. Τα τεστ που αφορούν το σύνολο των εργαζομένων σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ. ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΜΙΑ 44ΧΡΟΝΗΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΝ ΜΕ ΑΛΛΗ ΠΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΛΗΣΕ ΤΟΝΙΟ. Στο επταόροφο κτίρι
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search