ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά από την Κίνηση «Πρόταση» και την Περιφέρεια

Η Κίνηση «Πρόταση» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποιεί  καλοκαιρινή δράση διάρκειας ενός μήνα (Ιούλιος 2020) με εργαστήρια για 15 παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Τα εργαστήρια  αφορούν τις πολύπτυχες διαστάσεις της σωματικής και ψυχικής υγείας  περιλαμβάνοντας:

α) πρακτικές προσέγγισης και ενδυνάμωσης της προσωπικότητας των παιδιών  μέσα από δομημένα προγράμματα που σχετίζονται με το ανθρωπογενές και το φυσικό περιβάλλον, ώστε να καλλιεργηθούν η αυτοεκτίμηση, οι θετικές στάσεις, οι αξίες, οι συμπεριφορές που ενισχύουν την κοινωνική ένταξη.

β) δραστηριότητες που  προάγουν τη δημιουργικότητα  την υπευθυνότητα, την ανάπτυξη ενδιαφερόντων και την κριτική σκέψη.

γ) ανάπτυξη δεξιοτήτων που αφορούν στην υγεία, την κατανόηση της έννοιας της πρόληψης υγείας και αντιμετώπισης ζητημάτων σχετιζόμενα με εξαρτητικές συμπεριφορές και προάσπιση της υγείας τους.

Παράλληλα παρέχεται ατομική συμβουλευτική από την ψυχολόγο του φορέα,   σε γονείς των συμμετεχόντων παιδιών.

Η δράση θα συμβάλλει στις ανάγκες παιδιών και γονέων που  προέκυψαν μετά τον εγκλεισμό  τους  και  τη συνεχιζόμενη απειλή της πανδημίας, ώστε να ενδυναμωθεί  η ψυχοκοινωνική τους  κατάσταση. 

Με την ολοκλήρωσή της, η δράση θα αποτυπωθεί σε ένα πολυσέλιδο φυλλάδιο  με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την αξία της πρόληψης μέσα από ψυχοπαιδαγωγικές παρεμβάσεις που προάγουν την έκφραση, την τέχνη, την ομαδική συνύπαρξη και λειτουργούν ως μηχανισμοί πρόληψης των εξαρτήσεων και βλαπτικών συμπεριφορών. 

 «Η συνεργασία μας με την κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ είναι δεδομένη, όπως σταθερή μας πίστη είναι ότι πρέπει να φτιάξουμε μία κοινωνία ελεύθερων ανθρώπων, που θα καθορίζουν τις επιλογές τους ελεύθερα, μακριά από εξαρτήσεις. Το καλοκαιρινό εργαστήριο έχει σκοπό να συμβάλει σε μία θετική στάση ζωής όπου η αυτοεκτίμηση και ο σεβασμός θα ενισχύουν την ομαλή κοινωνική ένταξη»  δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των φορέων τους υπέγραψαν ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθηγητής Οδυσσέας Ιωάννης Ζώρας και ο Γενικός Γρα . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με την συναυλία υπό το τίτλο «Πέτα Ψυχή» η οποία παρουσιάζεται στα Καλάβρυτα, από την Συμφωνική Ορχήστρα του Ανοικτού Πανεπιστημίου, με έργα, εμπνευσμένα από τα τραγούδια των Κλεφτ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για εκτεταμένο ρουσφέτι στο Δημόσιο, από την «κερκόπορτα που λέγεται "μετακλητοί"», κατηγορεί την κυβέρνηση το Κίνημα Αλλαγής, μέσω ανακοίνωσης του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης. Παράλλ . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Μια μικρή αύξηση της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής άλεσης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 σύμφωνα με τα συμπεράσματα δύο νέων πρόσφα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μια ηλικιωμένη γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στην παραλία της Κυλλήνης, λίγο μετά τις 11, το πρωί της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, παρά τις προσπάθειες ανάνηψης από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αν και οι συνθήκες υπό τις οποίες θα χτυπήσει το κουδούνι έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς την 7η Σεπτεμβρίου, είναι άγνωστες, ο διοικητικός μηχανισμός της εκπαίδευσης εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣΣύλληψη ημεδαπού για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε παραλία του Αιγίου,  από αστυνομικούς τουΑστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ένας ημ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search