ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βρετανία: Επένδυση 1,74 δισ. ευρώ στον πολιτισμό

Η Βρετανία θα επενδύσει 1,57 δισεκ. στερλίνες (περίπου 1,74 δισ. ευρώ) στις τέχνες προσπαθώντας να βοηθήσει τον εξέχοντα αυτόν τομέα της χώρας που επλήγη σκληρά από τον νέο κορωνοϊό.

Έτσι ευελπιστεί να επιτρέψει τις εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους και τις παραστάσεις με τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας σε πολιτιστικούς χώρους. Από τα θέατρα του Γουέστ Εντ του Λονδίνου, ως τις όπερες και τα μπαλέτα, η πολιτιστική βιομηχανία αποτελεί ένα από τα εξέχοντα εξαγώγιμα προϊόντα της Βρετανίας και είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των τουριστών, αλλά και των ντόπιων.

Ωστόσο μετά την επιβολή καραντίνας τον Μάρτιο έμεινε χωρίς ζωντανό κοινό, την ώρα που άλλοι τομείς στη χώρα αρχίζουν να ξαναλειτουργούν. «Θέλω όλοι οι πολιτιστικοί μας θεσμοί να λειτουργήσουν και πάλι κανονικά», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Όλιβερ Ντάουντεν στο δίκτυο Sky News. «Πολύ σύντομα ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να επιτρέψουμε τις παραστάσεις σε εξωτερικούς χώρους και ότι αργότερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα μπορέσουμε να έχουμε παραστάσεις με τήρηση μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης», πρόσθεσε.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις εν μέσω κορωνοϊού

Η κυβέρνηση σημείωσε ότι η επένδυση 1,57 δισεκατομμυρίου στερλινών στις τέχνες που ανακοίνωσε είναι η υψηλότερη που γίνεται ποτέ στον πολιτιστικό τομέα της Βρετανίας.

Το Σάββατο η Αγγλία προχώρησε στα μεγαλύτερα βήματα που έχει κάνει προς την επάνοδο σε μια κανονικότητα, ανοίγοντας ξανά παμπ, κομμωτήρια και εστιατόρια, κάτι στο οποίο βοήθησε η μείωση των αποστάσεων που πρέπει να τηρούνται στο 1,5 μέτρο από τα 2 που ήταν προηγουμένως. Ωστόσο δεν είναι σαφές πώς αυτό θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε πολλούς πολιτιστικούς χώρους, οι οποίοι στηρίζονται στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πληρότητα για να έχουν κέρδος.

Το Royal Albert Hall, το οποίο φιλοξενεί εκδηλώσεις, όπως οι συναυλίες κλασικής μουσικής διάρκειας 8 εβδομάδων που είναι γνωστές ως BBC Proms, προειδοποίησε στα τέλη του περασμένου μήνα ότι μέχρι τις αρχές του 2021 θα έχουν εξαντληθεί τα χρήματα που έχει στη διάθεσή του λόγω της απώλειας εσόδων και της επιστροφής χρημάτων μετά την ακύρωση των εισιτηρίων. Σήμερα χαιρέτισε την ενίσχυση του πολιτιστικού τομέα από την βρετανική κυβέρνηση, με επιχορηγήσεις και επιστρεπτέες χρηματοδοτικές ενισχύσεις. Είναι απολύτως σωτήριο για όλους μας, δήλωσε ο διευθυντής του Κρεγκ Χάσαλ. Έως ότου μπορέσουμε να ανοίξουμε, δεν θα ξέρουμε μέχρι πότε θα έχουμε χρήματα, για ποιο πράγμα θα είναι τα χρήματα που ενδεχομένως θα έχουμε και το άνοιγμα του χώρου θα είναι η ύψιστη προτεραιότητα για όλους μας, σημείωσε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Το εμβληματικό καφέ Sénéquier του Σεν-Τροπέ, στη νότια Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα πως κλείνει για δύο εβδομάδες εξαιτίας δύο κρουσμάτων της Covid-19 μεταξύ των εργαζομένων του.   . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Περισσότερες από 2.300 διαφορετικές ανυπόστατες φήμες και θεωρίες συνωμοσίας ανά τον κόσμο σχετικά με τον νέο κορονοϊό και τη νόσο Covid-19, που αυτός προκαλεί, εντόπισε μία νέα δι . . .
ΚΟΣΜΟΣ

 Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποβάθμισε σήμερα τον κίνδυνο διάδοσης του νέου κορονοϊού από τις συσκευασίες τροφίμων, καλώντας τους πολίτες να μην φοβούνται ότι ο ιός θα μπει στην . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η μείωση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω του κορονοϊού φαίνεται να έχει τελειώσει. Αυτό αναφέρει το περιοδικό «Spiegel» στο νέο του τεύχος.    Η Ευρωπαϊκή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Σε ανάρτησή του ο αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Χαράλαμπος Μπονάνος αναφέρει:   Ένα παράξενο καλοκαίρι με τεράστιες ευθύνες Δεν υπάρχουν περιθώρια για διακοπές , ένα ΣΚ τραβηγμένο και πολύ μου εί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

To πάρτι στη Ζάκυνθο συνεχίζεται και μετά το κλείσιμο των κλαμπ και των μπαρ. Νεαροί τουρίστες συνεχίζουν μέχρι πρωίας τη διασκέδαση με μπόλικο αλκοόλ στην παραλία του Λαγανά. Μεσάνυχτα. Τα κλαμπ και
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των 116 προσωρινών Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε εφαρμογή του άρθρου 30 του νόμου 4713/2020.  Η αντικατάσταση των μέχρι τώρα υπηρετούντων Διευθυντών
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search