ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το κινητό ψηφιακό εικονικό πάρκο που ετοιμάζεται στην Δυτική Ελλάδα για το «Ελλάδα 2021»

Ο επετειακός εορτασμός του 2021 και το Ελλάδα 2012 θα δώσει μία άλλη ώθηση στην προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό και ο απώτερος στόχος είναι να ξυπνήσει τα φιλελληνικά συναισθήματα των Ευρωπαίων, αυτά που για όσους έχουν διαβάσει και λίγη ιστορία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην Εθνική Παλιγγενεσία του 1821.

200 χρόνια μετά, η Δυτική Ελλάδα και η Πελοπόννησος, οι δύο από τις περιοχές της χώρας που πρωταγωνίστησαν με πολλούς και διάφορους τρόπους στην απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό, διεκδικούν την δική τους προβολή μέσα από την επετειακή αυτή διοργάνωση.

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος δηλώνουν έτοιμη για το Ελλάδα 2021, με σύγχρονες δράσεις που αναμένεται να εντυπωσιάσουν, έχοντας ήδη λάβει συγχαρητήρια για αυτές από την πρόεδρο της επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου, στο πλαίσιο της επισκέψεως της στην περιοχή μας πριν από μερικές μέρες.

Οι δράσεις αυτές αφορούν την αξιοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ σε επίπεδο υποδομών για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση. Η πρώτη αφορά ένα κινητό ψηφιακό πάρκο με ομπρέλα το χρονολόγιο των γεγονότων που είχαν διαδραματιστεί στην περιοχή. Το πάρκο αυτό θα αναδεικνύει με έναν σύγχρονο και μοντέρνο τρόπο την ιστορία εκείνης της περιόδου, στοχεύοντας μέσα από αυτή στην τουριστική προβολή της περιφέρειας και κατά συνέπεια στην προσέλευση επισκεπτών–τουριστών.

Με τη χρήση έτσι της τελευταίας τεχνολογίας, θα μπορούν οι επισκέπτες να παίρνουν πληροφορίες για τα διαδραστικά γεγονότα που συνέβησαν, να συμμετέχουν σε εικονικές μάχες στο παρελθόν, αλλά και να πληροφορούνται για τα αξιοθέατα. Ταυτόχρονα, θα δίνεται η δυνατότητα στα μικρά παιδιά μέσα από διάφορες δράσεις που θα απευθύνονται σε αυτά να μαθαίνουν ιστορία με έναν δημιουργικό τρόπο που θα τους ωθεί την κριτική σκέψη.

Το πάρκο αυτό, όπως προαναφέραμε, θα είναι κινητό και θα πάει σε όλα τα μέλη της Δυτικής Ελλάδος, καταλήγοντας όμως στο να χωριστεί στα δύο. Το ένα μέρος του θα εγκατασταθεί μόνιμα (και μετά δηλαδή από το τέλος των εκδηλώσεων) στα Καλάβρυτα και το άλλο στο Μεσολόγγι. Τα δύο αυτά μέρη θα λειτουργούν ως αυτόνομα μουσεία, σε δύο πόλεις που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην Επανάσταση και στο θαύμα του 1821, αφήνοντας το ιστορικό τους στίγμα, σε εκείνη την κρίσιμη για τον ελληνισμό ιστορική περίοδο.

Λεύκωμα, ιστοσελίδα, ντοκιμαντέρ και σύστημα ψηφιακής ξενάγησης

Παράλληλα, η Περιφέρεια στο πλαίσιο των δράσεων αυτών ετοιμάζει τη δημιουργία ενός ιστορικού λευκώματος, μιας ιστοσελίδας και ενός ιστορικού ντοκιμαντέρ για τα γεγονότα της εποχής εκείνης. Πέρα από αυτά η Περιφέρεια, ετοιμάζει πάντα στην κατεύθυνση της προβολής της μέσα από τη σύγχρονη τεχνολογία, ένα σύστημα ψηφιακής εικονικής ξενάγησης σε 2.500 σημεία της Δυτικής Ελλάδος.


Στο σύστημα αυτό θα μπορούν να έχουν πρόσβαση οι κάτοχοι smartphones, χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο ίντερνετ ή να κατεβάσουν κάποια εφαρμογή, αντλώντας μέσα από εκεί χρήσιμες πληροφορίες σε μορφή γραπτού λόγου και οπτικοακουστικού υλικού, ενώ θα υπάρχει ενημέρωση για αξιοθέατα, καταστήματα εστίασης και αναψυχή στην κάθε περιοχή.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κυβέρνηση, αφού άνοιξε τα πάντα χωρίς σχέδιο και προετοιμασία και καλλιέργησε τον εφησυχασμό, τρέχει εκ των υστέρων να περιορίσει την πανδημία», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, στην χώρα υπάρχουν 925 εστίες μόλυνσης του κορονοϊού. Παράλληλα, κατά τη χθεσινή ημέρα, διαγνώσθηκαν πεντακόσια είκοσι τρία νέα κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία συνεχίζουν να προκαλούν τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοιού στην χώρα. Σήμερα στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ συμπεριλαμβάνεται Ηλεία , Αχαία και Αιτωλοακαρνανία. 2 κρο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σήμερα ανακοινώνουμε 254 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία συνεχίζουν να προκαλούν τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοιού στην χώρα. Σήμερα στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ συμπεριλαμβάνεται Ηλεία , Αχαία και Αιτωλοακαρνανία. 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ακαριαίο θάνατο βρήκε ένας 88χρονος στην περιοχή Κρυονέρι της Φιγαλείας, νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο ηλικιωμένος άντρας εκτελούσε εργασίες κοπής πάνω σε δέντρο, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις είναι οι νοσηλευόμενοι που πάσχουν απο κορωνοϊό, στο νοσοκομείο του Ρίου. Πρόκειται για τρεις γυναίκες  από 50 ως 85 ετών οι οποίες δεν είναι από την Πάτρα αλλά διακομίστηκαν από Αιτωλοακαρνανία
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search