ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνάντηση Γεροπαναγιώτη με Μπονάνο

Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Τομέα του Δήμου Πατρέων: Η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων  Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και Κώστας Παπαφιλίππου, είχαν σήμερα (Πέμπτη), συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο . Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των διαβημάτων που είχε κάνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τα οποία αφορούν στη χρηματοδότηση του Πολιτιστικού Οργανισμού, προκειμένου να καλυφθούν αυξημένες οικονομικές ανάγκες που προκύπτουν, τόσο από την πανδημία, όσο και από την διαχρονική αδιαφορία των κυβερνήσεων, σε σχέση με την οικονομική του ενίσχυση.

 

Στη διάρκεια της συνάντησης παρουσίασαν στον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας τα δεδομένα και τις δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον χώρο των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων όλων των ειδικοτήτων στον χώρο του Πολιτισμού (άνεργους, μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και μικτούς επαγγελματίες), έναν χώρο που αποτελεί κινητήριο μοχλό και ψυχή της δραστηριότητας του Πολιτιστικού Οργανισμού. Συγκεκριμένα ανέλυσαν πως η πανδημία όξυνε την ανεργία, την περιστασιακή απασχόληση και την ανασφάλεια στον κλάδο αυτό αφού όλες οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες συμπεριλαμβανομένου και του Πολιτιστικού Οργανισμού ανεστάλησαν απότομα (μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, κινηματογράφοι, εκθέσεις, καλλιτεχνικά εργαστήρια, ωδεία κλπ) αφήνοντας μετέωρους όλους τους εργαζόμενους στο χώρο αυτό.

 

 

 

Στo πλαίσιo της συνάντησης αναφέρθηκαν σε όσες προσπάθειες έγιναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας από τη μεριά του Πολιτιστικού Οργανισμού να στηρίξει το δοκιμαζόμενο λαό και κυρίως τον αγώνα των καλλιτεχνών καθώς και στις επιδιώξεις του στο επόμενο διάστημα καθώς οφείλει να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα τους. Έτσι, κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας με τους φορείς όλων των ειδικοτήτων διαμορφώνεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για το προσεχές καλοκαίρι και το φθινόπωρο (λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες που θα δοθούν για τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό) δίνοντας τη δυνατότητα προτεραιότητα σε τοπικά σχήματα και καλλιτέχνες της πόλης μας ενώ παράλληλα τα σχήματα και οι εκπαιδευτικές δομές του Οργανισμού έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες τους.

 

 

 

Όλα αυτά όμως, όταν ο Πολιτιστικός Οργανισμός δεν έχει χρηματοδοτηθεί για καμία δράση του ούτε από το Υπουργείο Πολιτισμού ούτε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενώ οι ανάγκες, οι οποίες προκύπτουν, αυξάνουν διαρκώς τις υποχρεώσεις του όπως η έκτακτη κάλυψη από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού που έφτασε τις 55.000€ για αμοιβές των εργαζομένων μουσικών και εικαστικών ορισμένου χρόνου για το διάστημα που οι δομές ήταν κλειστές λόγω του κορωνοιού, χωρίς την αντίστοιχη είσπραξη διδάκτρων, με το κόστος μίσθωσης κατάλληλου κτιρίου για τη στέγαση του Δημοτικού Ωδείου, λόγω εκτεταμένων επισκευών στα υφιστάμενα δημοτικά κτίρια που στεγαζόταν μέχρι πρότινος, να ανέρχεται στις  65.000€ ετησίως. Τα τμήματα και οι υπηρεσίες του Δημοτικού Ωδείου θα φιλοξενούνται στο νέο κτίριο από την 1η Σεπτέμβρη.

 

Στον αντιπεριφερειάρχη  Αχαΐας τονίστηκε επίσης, ότι οι φετινές εκδηλώσεις σε όλους τους τομείς (μουσική, θέατρο, χορός, εικαστικά, κινηματογράφος) επιβάλλεται περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά να προσφερθούν δωρεάν στους συμπολίτες μας που τώρα προσπαθούν να συνέλθουν από την δοκιμασία της κρίσης της πανδημίας.

 

Επισημάνθηκε δε, η ανάγκη να δοθεί λύσει στο πρόβλημα της Δημοτικής Μπάντας και την αξιοποίηση των μουσικών που συμμετείχαν αδιαλείπτως επί σειρά ετών στις εκδηλώσεις της, καθώς οι διαρκείς προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα, απέβησαν άκαρπες, με τις παρελθούσες κυβερνήσεις να αρνούνται πεισματικά την νομιμοποίηση των συμβάσεων τους.

 

 

 

Από την πλευρά του ο κ. Μπονάνος δεσμεύθηκε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος με τους απολυμένους μουσικούς της μπάντας,  μέσα από την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο, ενώ αναμένεται να καθοριστεί το ύψος του ποσού.

 

Παράλληλα, από τις υπηρεσίες του Πολιτιστικού Οργανισμού, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των απαιτούμενων διοικητικών πράξεων, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

 

Τέλος να σημειωθεί, πως η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, σε επιστολή της προς την υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη, τονίζει την ανάγκη για έκτακτη χρηματοδότηση του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων από το Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες οικονομικές ανάγκες που προκύπτουν από την επαναστελέχωση της Μπάντας του Δήμου, ζητώντας την μονιμοποίηση των μουσικών, που δικαίως διεκδικούν το δικαίωμά τους στην εργασία.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Την Παρασκευή 24 Ιουλίου σκοπεύουμε να ανοίξουμε την Αγία Σοφία για προσευχή, ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αυτή την ώρα απευθύνει διάγγελμα στον τουρκικό λαό.Ο Τούρ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη κατά αγνώστων δραστών για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού άσκησε ο Εισαγγελέας στον οποίο διαβιβάστηκε η δικογραφία για τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο τ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Στην αστυνομία παρουσιάστηκε αυτοβούλως ο αστυνομικός που φέρεται ότι απέτρεψε τη σύλληψη διαδηλωτή, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ. Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αναζητείτο στο πλαίσ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα 60 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα δεν αποτέλεσαν έκπληξη για το κυβερνητικό επιτελείο. Και αυτό γιατί ο ειδικός αλγόριθμος βάσει του οποίου διεξάγονται και τα δειγματοληπτικά τε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για την επιτυχία του στις φετινές πανελλήνιες μίλησε ο Γιώργος Κατσαλάς ο οποίος είναι ο πρώτος των πρώτων στην Ηλεία συγκεντρώνοντας 18.600 μόρια. Όπως είπε πάντα του άρεσε η πανεπιστημιακή καριέρα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τεστ κοπώσεως χωρίς κλιματισμό και με ανεμιστήρα που υπολειτουργεί. Σε συνθήκες σάουνας ασφαλισμένοι περιμένουν έξω από το μικροβιολογικό εργαστήριο. Στο οδοντιατρείο ο ιδρώτας των ασφαλισμένων να τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα θα βρεθεί τη Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, προκειμένου να παραχωρήσει στις 12:00 το μεσημέρι, συνέντευξη τύπου του  με θέμα:  
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search