ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδαλιάς: «Μία μέρα να υπάρξει χαλάρωση, μπορεί να τα τινάξει όλα στον αέρα»

«Η κυβέρνηση έχει πλάνο για όλες τις πιθανές φάσεις εξάπλωσης του κορωνοϊού» αναφέρει ο Νίκος Χαρδαλιάς. Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και επισημαίνει ότι εξετάζεται καθημερινά το πώς εξελίσσεται η διασπορά, αλλά και το κατά πόσο εφαρμόζονται τα μέτρα και αναλόγως λαμβάνονται οι αποφάσεις. «Συνεπώς», τονίζει, «κάθε μέτρο είναι στο τραπέζι».

Χαρδαλιάς: Είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά και μαχόμαστε για το κοινό καλό

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθαρίζει στη συνέντευξή του πως «ό,τι κριθεί σκόπιμο θα αποφασιστεί. Ο πρωθυπουργός έχει πει πως θα πάρουμε όσα μέτρα χρειαστεί. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Αυτός ο πόλεμος δεν έχει καλούς και κακούς. Δεν είμαστε αντίπαλοι σε κάτι. Δεν επιβάλλουμε μέτρα. Είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά και μαχόμαστε για το κοινό καλό».

Αναφορικά με τον επαναπατρισμό των Ελλήνων του εξωτερικού διευκρινίζει ότι «δεν βρισκόμαστε σε μια φάση γενικού επαναπατρισμού, αλλά αντίθετα καραντίνας.Η καραντίνα δεν ισχύει μόνο για τους εντός Ελλάδος Έλληνες, αλλά και για τους συμπατριώτες μας στο εξωτερικό. Από εκεί και πέρα όποιος επιστρέφει θα μπαίνει σε καραντίνα 14 ημερών… Άρα προχωράμε με αυτό το σχέδιο ως έχει. Δεν αφήνουμε κανέναν Έλληνα πολίτη που χρήζει φροντίδας μακριά από την πατρίδα».

Χαλδαλιάς για Πάσχα

Για την εορταστική περίοδο του Πάσχα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επανέλαβε για ακόμα μία φορά ότι «δεν μπορεί κάποιος να πάει στο χωριό του. Άλλωστε ήδη οι μετακινήσεις απαγορεύονται» και συμπληρώνει: «Δεν θα πάμε στην εκκλησία φέτος το Πάσχα. Νομίζω πως έχει γίνει κατανοητό… Οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών… Οι εκκλησίες μας θα λειτουργήσουν, αλλά εμείς θα προσευχηθούμε από το σπίτι μας και θα έχουμε κατά νου ότι πάντα η Εβδομάδα των Παθών καταλήγει στην Ανάσταση».

Επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η ολική απαγόρευση για τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ σε ό,τι αφορά το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα σε σχέση με την πανδημία Covid-19 επισήμανε ότι «είμαστε ακόμα στην αρχή.

Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει. Οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες…

Μία μέρα να υπάρξει χαλάρωση μπορεί να δημιουργηθούν εστίες που θα τινάξουν όλα στον αέρα… Επομένως αυτή τη στιγμή δεν είμαι ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος. Είμαι μόνο προσηλωμένος στο πώς η πατρίδα μας και όλοι μαζί θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο, τονισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστίνα Πετροπούλου, “ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ”, Μνήμη Συγγένεια Ταυτότητα στο Γκαλλιτσιανό της Καλαβρίας, Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη 2023. Επειδή ακόμα και σήμερα πολλοί ίσως να έχ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και στην Πάτρα η παραβατικότητα και η βία των ανηλίκων και η τοπική κοινωνία οφείλει να προσπαθήσει να ορθώσει  αναχώματα στο ανησ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαιρετίζει όλους τους σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Πατρέων στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας  για την Αντιπυρική Περίοδο 2024, ΚΑΛΕΙ τους ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές οικοπέδων να  φροντίσουν για τον καθαρισμό και την συντή
Image
Image

Search