ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Γεννηματά: Άμεσα μέτρα προστασίας και στήριξης των οδοντιάτρων

Τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος εν μέσω της πανδημίας, είχε το Σάββατο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Εκ μέρους της ΕΟΟ, συμμετείχαν ο πρόεδρος Αθ. Δεβλιώτης, ο αντιπρόεδρος Ν. Μαρουφίδης κι ο ειδικός γραμματέας Δ. Κήττας.

Σε δήλωσή της η κ. Γεννηματά σημείωσε πως «οι οδοντίατροι είναι από τα επαγγέλματα που πλήττονται καίρια από την κρίση της πανδημίας, λόγω και του αυξημένου κινδύνου έκθεσης στον ιό και μετάδοσής του. Είναι επομένως αναγκαίο την περίοδο αυτή να αντιμετωπίζουν μόνο τα επείγοντα περιστατικά που δεν χωρούν αναβολής και να ληφθεί μέριμνα για τα επαρκή μέτρα προστασίας τους».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πρότεινε ένας αριθμός οδοντιάτρων του ιδιωτικού τομέα να κληθεί να καλύψει (με βραχυχρόνιες συμβάσεις) τις ανάγκες του δικτύου πρώτης γραμμής, που δημιουργείται με βάση την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Προτείνει, επίσης, να ορίζεται ένας αριθμός ιδιωτών οδοντιάτρων ως προσωπικό ασφάλειας και μόνο για τα επείγοντα περιστατικά στα ιατρεία τους.

Το προσωπικό ασφαλείας να ορίζεται με ευθύνη των κατά τόπους οδοντιατρικών συλλόγων, με ανακοίνωση σε εβδομαδιαία βάση, με εκ περιτροπής αξιοποίηση όλου του δυναμικού. Σε αυτούς να παρέχεται δωρεάν όλος ο ειδικός εξοπλισμός προστασίας που απαιτείται.

«Είναι αναγκαίο να ενταχθούν οι οδοντίατροι σε όλα τα μέτρα στήριξης που προβλέπονται για τους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που πλήττει η κρίση και να υπαχθούν στο καθεστώς αναστολής και παράτασης καταβολής των πάσης φύσεως οφειλών τους» επισήμανε η Φώφη Γεννηματά.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.   . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση του για μία από τις πιο αποκρουστικές υποθέσεις, με θύμα ένα ανήλικο παιδί, που έχουν απασχολήσει την Δικαιοσύνη. Την υ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα σοβαρό ατύχημα είχε ένας αγρότης χθες (28/03) το πρωί, στην Στιμάγκα Κορινθίας, κατά την διάρκεια εργασιών σε χωράφι. Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthostv.gr, ο άτυχος ά . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η οικογένειά της, συγγενέις και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την Ντιάνα Καράμπελα - Μαγνησαλή, που έφυγε σε ηλικία 60 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (νέο) Πατρών σ
Image
Image

Search