ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστηρότερους κανόνες στις δομές προανήγγειλε ο Μηταράκης

Αυστηρότεροι κανόνες περιορισμού κυκλοφορίας από αυτούς που ισχύουν για τις τοπικές κοινωνίες εφαρμόζονται στις δομές φιλοξενίας, όπως υπογράμμισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1. Ο κ. Μηταράκης επισήμανε ότι «έχουμε πάρει έκτακτα μέτρα υγειονομικής προστασίας και καθαριότητας στις δομές και έχουμε ενισχύσει και την ενημέρωση των διαμενόντων στις γλώσσες που κατανοούν, ώστε να καταλάβουν τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν για τον κορωνοϊό».

Στην προσπάθεια προστασίας της χώρας, συνέχισε ο υπουργός, «σημαντικότατο ρόλο παίζει η πράξη νομοθετικού περιεχόμενου, η οποία ουσιαστικά έχει σφραγίσει τα σύνορα της χώρας μας και έχουμε πλέον αισθητά μειωμένες ροές και στα νησιά και στον Έβρο». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι νεοεισερχόμενοι «μένουν ξεχωριστά στα σημεία που εισήλθαν σε καραντίνα και μετά που παρέρχεται το επαρκές χρονικό διάστημα, μεταφέρονται και επανεξετάζονται σε αυτές τις ειδικές κλειστές δομές που έχουν δημιουργηθεί για τις αφίξεις μετά την 1η Μαρτίου».

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για τις κλειστές δομές στα νησιά, ο κ. Μηταράκης εξήγησε ότι «καταφέραμε τις κλειστές δομές στη Μαλακάσα και στις Σέρρες σε 15 ημέρες, από το μηδέν να τις κάνουμε λειτουργικές. Θα προσπαθήσουμε σε αντίστοιχους χρόνους στη Λέρο, στην Κω και στη Σάμο, όπου υπάρχει θετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, να προχωρήσουμε σε ανάλογες ενέργειες». Συμπλήρωσε ότι «είμαστε ακόμα σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την περιφερειακή διοίκηση και τους δήμους και στη Λέσβο και στη Χίο. Ακόμα δεν έχουμε καταλήξει σε ένα σχέδιο το οποίο τυγχάνει γενικής αποδοχής» και παραδέχτηκε ότι το θέμα των κλειστών δομών στα δύο αυτά νησιά «είναι στον αέρα».

Το υπουργείο, διευκρίνισε πάντως, κάνει προσπάθεια ώστε στις υπάρχουσες δομές της Μόριας και της ΒΙΑΛ να ληφθούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για τη θωράκισή τους. «Έχουμε μεταφέρει οικίσκους, έχουμε δημιουργήσει περίμετρο. Θα εγκατασταθούν γιατροί, οι οποίοι θα έρθουν από την Περιφέρεια και θα προσλάβουμε και εμείς όπου χρειάζεται έκτακτο προσωπικό ώστε ό,τι συμπτώματα υπάρχουν να εξετάζονται στη δομή, όπως στη δομή πρέπει να εξετάζονται και οι λίγοι εργαζόμενοι που ακόμα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στις δομές ώστε να μην μεταφερθεί μέσα και έξω από τις δομές ο κορωνοϊός».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Άσχετα με την ενασχόλησή σας ή μη, με την κολύμβηση, μπορεί να τύχει και σε εσάς, σε κάποια περίοδο στη ζωή σας, να παρουσιάσετε ένα πρόβλημα υγείας που βασανίζει τους κολυμβητές . . .
LIFE STYLE

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στη σχέση του με τη Ζέτα Μακρυπούλια. Ο τραγουδιστής μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Fay’s Time» με τα καλύτερα λόγια για . . .
LIFE STYLE

Η Κατερίνα Γερονικολού μίλησε για το ενδεχόμενο γάμου με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη, την εξωτερική της εμφάνιση και το αν είναι συμφιλιωμένη με το πέρασμα του χρόνου.Μιλώντας στο περιοδ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Τουρκομερίτισσα (βασισμένο στη ζωή της Μαρίκας Νίνου) σε κείμενο & σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά Η sold out παράσταση με την Ελένη Ουζουνίδου στον ομώνυμο ρόλο, έρχεται στην Π . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών και αναπληρωτής Δημάρχου, Διονύσης Πλέσσας, υποδέχτηκε, την Τετάρτη 10 Απρίλη, στο νέο Δημαρχείο της Πάτρας, μαθητές του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με το σύνθημα "Γίνε η αλλαγή που περιμένεις" και όχημα τη συνεργασία η Εθελοντική δράση Let's do it Greece απηύθυνε πανελλαδικά κάλεσμα σε Συλλόγους, Φορείς, Σχολεία και πολίτες για τον καθαρισμό τω
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου θα πραγματοποιήσει συμβολική διαμαρτυρία με Φιλαρμονικές και συμμετοχή μεγάλου πλήθους δημοτών για τον νέο δικαστικό χάρτη και την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Μεσολ
Image
Image

Search