ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου στη βουλή για το Ασφαλιστικό


Έχετε ένα πρόβλημα. Στο ασφαλιστικό, προσπαθείτε να θεραπεύσετε το αποτέλεσμα. Εδώ και 70-80 χρόνια οι πολιτικοί προσπαθούν να θεραπεύσουν το αποτέλεσμα μακροσκοπικά. Όμως αν θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα πραγματικά πρέπει να πάμε στα αίτια. Και το αίτιο εδώ είναι η ανεργία. Το ασφαλιστικό μπορεί να είναι βιώσιμο αν οι Έλληνες έχουν δουλειά και δεν πεθαίνουν δημογραφικά.

Εσείς αποφασίσαστε να εμπλουτίστε τη χώρα με νέους ανθρώπους (τους λαθρομετανάστες) για να λύσετε το ασφαλιστικό. Δώστε δουλειά και κίνητρα στους Έλληνες. Εσείς όμως το πάτε ανάποδα. Αλλάζετε τα όρια ηλικίας, δεν ορίζετε μία μεταβατική περίοδο εφαρμογής, δεν προβλέπετε τίποτα. Δεν επαναφέρετε το ΕΚΑΣ, που είναι ένα δώρο για τους απόμαχους, τους μεγάλους ανθρώπους που δεν έχουν χρήματα. Δεν επαναφέρετε τις συντάξεις χηρείας. Δεν ικανοποιείτε τα αιτήματα των ΑμΕΑ. Αν αυτών των παιδιών πεθάνουν οι γονείς τους τι θα κάνουμε; Ήταν εδώ ο πρωθυπουργός όταν μετά από δική μας παρέμβαση είπε ότι θα λύσει το θέμα των Βορειοηπειρωτών. Τελικά δεν το λύνετε. Γιατί; Αυτό που κάνετε είναι ψέμα. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε εδώ μέσα. Αν εσείς κ. υπουργέ αναιρείτε όσα είπε, τότε υπάρχει πρόβλημα. Γιατί το κάνετε αυτό; Οι Βορειοηπειρώτες, οι Έλληνες του Πόντου δεν είναι Έλληνες; Ή μήπως είναι τρίτης κατηγορίας Έλληνες; Κάθε φιλοξενούμενος που έρχεται εδώ παίρνει χρήματα και δεν παίρνει ο Έλληνας.

Η Ελλάδα, λέει, είναι πρωταθλήτρια της Ευρώπης στην ανεργία. Μα πώς θα λύσετε το ασφαλιστικό αν δεν δίνετε δουλειά στους Έλληνες; Ξέρετε τι είναι η δουλειά; Οι περισσότεροι από εσάς δεν έχετε εργαστεί ποτέ. Δεν έχετε ένσημα γιατί δεν έχετε εργαστεί. Και τώρα έρχεστε και κάνετε ό,τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να σκεφτούμε όλοι μαζί, να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και βρούμε ένα κοινό παρανομαστή, αποφασίζετε μόνοι σας. Είμαι βέβαιος ότι η επόμενη κυβέρνηση που θα έρθει θα φέρει νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη βουλή.
Κλείνοντας να πω ότι είστε εκτός τόπου και χρόνου σε ό,τι αφορά το λαθρομεταναστευτικό, προσφυγικό, πείτε το όπως θέλετε εσείς. Η ανικανότητά σας βασίζεται στο ότι το πρόβλημα λέτε πως είναι ευρωπαϊκό. Όμως δυστυχώς το πρόβλημα είναι ελληνικό. Αν ήταν ευρωπαϊκό οι Ευρωπαίοι φίλοι σας δεν θα έκλειναν τα σύνορά τους. Πώς είναι ευρωπαϊκό το πρόβλημα όταν η Γερμανία και η Γαλλία κάνουν άλλα;

Στην Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο ρίξατε ληγμένα χημικά. Εσείς που καταγγέλλατε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έριχναν ληγμένα χημικά στους πολίτες στις Πρέσπες, κάνετε το ίδιο. Είστε αλλαζονικοί και αυταρχικοί. Δεν κάνετε push back στους λαθρομετανάστες για να μην σας πουν ακραίους και ακροδεξιούς και κάνετε push back στους Έλληνες στα νησιά μας. Πού τους βρήκατε αυτούς τους αστυνομικούς; Αυτοί, αν έχουμε ποτέ πρόβλημα με την Τουρκία, δεν θα κάνουν πόλεμο, θα χτυπάνε τους Έλληνες. Και τώρα χτυπούν τους Λέσβιους, τους Χιώτες τους Σαμιώτες, που είναι η πρώτη γραμμή της άμυνας της χώρας αν υπάρξει πρόβλημα με τους Τούρκους. Πού τους στέλνετε αυτούς; Σε πόλεμο;

Η λύση είναι μία: να πάτε τους λαθρομετανάστες σε ακατοίκητα νησιά για να σταματήσουν οι κοινωνικές αντιπαραθέσεις. Να κλείσετε τις παράνομες ΜΚΟ. 86 έχουν καταγραφεί. ΟΙ άλλες 300 γατί συνεχίζουν να λειτουργούν; Γιατί δεν τις κλείνετε; Κλείστε τις και κόψτε τα επιδόματα. Επί ΣΥΡΙΖΑ ο αστυνομικός χτυπούσε τον Έλληνα για να χαρίσουν την Μακεδονία στους Σκοπιανούς. Σήμερα η ΝΔ βάζει τον αστυνομικό και χτυπά τον Έλληνα για να φέρουν στην Ελλάδα τους λαθρομετανάστες.

Στην Σαμοθράκη, χρειαστήκατε ένα μήνα για να στείλετε καράβι όταν υπήρχε πρόβλημα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού. Και στα νησιά στείλατε αμέσως καράβι με άνδρες των ΜΑΤ. Γιατί τέτοιος ρατσισμός απέναντι στους Έλληνες; Αυτούς βάζετε και πληρώνουν, αυτούς βασανίζετε με τις αποφάσεις σας.
Ο παράνομος που μπαίνει στην χώρα είναι παράνομος. Ο μετανάστης που μπαίνει παράνομα στην χώρα είναι λαθρομετανάστης. Έχει δικαιώματα αλλά όχι τα ίδια με αυτόν που ζει εδώ δεκαετίες.

Ξέρετε τι είπε ο Αριστοφάνης; Πρέπει να γίνεις κωπηλάτης πριν πάρεις το τιμόνι του καραβιού. Και εσείς δεν μπορείτε να είστε κωπηλάτες, δεν μπορείτε ούτε το τιμόνι να κρατήσετε. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να πάτε το καράβι στα βράχια. Όμως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ δεν θα σας το επιτρέψει. Γιατί μας ενώνει αυτή η χώρα. Μας ενώνει αυτή η πατρίδα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι ένοπλοι που σκότωσαν περισσότερους από 140 ανθρώπους στην επίθεση σε αίθουσα σ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας (από 18 έως 24 Μαρτίου) για τη γρίπη, τον κορονοϊό και τον RSV ανακοίνωσε την Πέμπτη, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Κυριακή (31/3, 21:00) αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία Γεώργιος Τερζόπουλος. «Με οδύνη αποχαιρετούμε το ιδρυτικό μας στέλεχος Γεώργιο Τερζόπουλο. Με καταγωγή από τον Πόντο, πήρε μέρος στη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search