ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Κίνδυνος θερμού επεισοδίου

Τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου «που μπορεί να προκληθεί και από ατύχημα» επισημαίνει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Όπως λέει η τουρκική άρχουσα τάξη προωθεί βήμα-βήμα τις διεκδικήσεις της, σημειώνει ότι «η συζήτηση για συνεκμετάλλευση έχει ήδη ανοίξει από τους Αμερικάνους, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, αλλά και από κύκλους της ελληνικής κυβέρνησης» και υπογραμμίζει ότι «αυτό δεν αποτρέπει την πολεμική εμπλοκή αλλά την προετοιμάζει».

Αναφέρει ότι προσφυγή στη Χάγη «μάλλον θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα» γιατί η υπογραφή του συνυποσχετικού «θα δώσει τη δυνατότητα στην Τουρκία να θέσει όλες τις διεκδικήσεις της, δημιουργώντας έτσι προηγούμενο».

«Το ΚΚΕ υποστηρίζει τη μη παραβίαση των συνόρων και τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασσας», προσθέτει.

Αναφορικά με το προσφυγικό επισημαίνει τα τεράστια προβλήματα σε πρόσφυγες και κατοίκους που έχει δημιουργήσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και ο κανονισμός του Δουβλίνου, εκφράζει τη διαφωνία του ΚΚΕ με τα «κλειστά κέντρα-φυλακές» και σημειώνει ότι οι πρόσφυγες αφού φιλοξενηθούν σε ανοιχτά κέντρα χρειάζεται να διευκολυνθούν αμέσως για να πάνε στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.

«Η άσκηση πίεσης προς τις κυβερνήσεις της ΕΕ, για δίκαιη ανακατανομή των ροών, με άνοιγμα των συνόρων τους είναι σήμερα εκ των ων ουκ άνευ» υπογραμμίζει.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, αναφέρει καταρχήν ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού παραπέμπεται στο απώτερο μέλλον «γιατί η περαιτέρω ανάκαμψη των κερδών των ομίλων προϋποθέτει καθηλωμένους μισθούς, συνθήκες εργασιακής ζούγκλας». «Σήμερα ακόμη κι αυτό το αίτημα των 751 ευρώ δεν μπορεί να είναι παρά μόνο η βάση για να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι περισσότερα» σημειώνει και προσθέτει σε άλλο σημείο της απάντησής του ότι «οι εργαζόμενοι που ζητούν τα αυτονόητα δεν είναι αντίπαλοι των μικρών επιχειρήσεων, αλλά σύμμαχοι».

Αναφορικά με την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να «ηγεμονεύσει» στο χώρο της Αριστεράς και να διεμβολίσει το χώρο του ΚΙΝΑΛ, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «σαφώς και διεκδικεί την ηγεμονία στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας» και σε αυτό εντάσσεται και η προσπάθεια του «να διεμβολίσει ό,τι έχει απομείνει από το ΠΑΣΟΚ».

Υπενθυμίζει ότι μεγάλο μέρος της πάλαι ποτέ σοσιαλδημοκρατίας στελέχωσε τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα και προσθέτει ότι «τώρα αυτό επεκτείνεται και μάλλον θα σφραγίσει και τυπικά τον αστικό αμαρτωλό σοσιαλδημοκρατικό χαρακτήρα του».

Ως προς τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για έλεγχο των «αρμών της εξουσίας» είπε ότι «τους πραγματικούς αρμούς της εξουσίας, τους μηχανισμούς της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, την κυριαρχία των μηχανισμών του μεγάλου κεφαλαίου στην οικονομία, στην κοινωνία, στα Μέσα Ενημέρωσης και αλλού, ο κ. Τσίπρας όχι μόνο δεν τους αμφισβήτησε, αλλά τους υπηρέτησε με αρκετά μεγάλη συνέπεια και δουλικότητα προς όφελός του».

Σχετικά με το αν υπάρχουν σημεία σύγκλισης μεταξύ ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25, ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «το ΜέΡΑ 25 μπορεί να αναζητήσει σημεία σύγκλισης με τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο -έξι μήνες το προετοίμαζε ο κ. Βαρουφάκης- με τα κόμματα που στηρίζουν τελικά το ίδιο διεφθαρμένο σύστημα, την ΕΕ, τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, τους οποίους στην πράξη δεν αμφισβητεί».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ακόμα και Εξεταστικής για το πρώτο εξάμηνο του 2015 είπε ότι τα πολιτικά ζητήματα συμπεριλαμβανομένων αυτών της συγκεκριμένης περιόδου «δεν λύνονται με εξεταστικές επιτροπές, αλλά με πολιτικούς όρους και αντιπαράθεση μέσα στη βουλή κι έξω απ' αυτή, μέσα στο λαό».

Ερωτηθείς αν στο παρελθόν υπήρξε επίσημη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΚΕ για συγκυβέρνηση είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που «είχε συμφωνήσει τη συγκυβέρνησή του με το ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ, απλά έκανε υποκριτικές δημόσιες επιθέσεις φιλίας στο ΚΚΕ, με στόχο να παγιδέψει εκλογικά αριστερούς, προοδευτικούς ανθρώπους».

Σημείωσε ότι αυτός ο κόσμος μπορεί πλέον να βγάλει συμπεράσματα από την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση «γι' αυτό και δε θα ξαφνιαστεί τελικά, όταν έρθει η στιγμή και οι επίσημες προτάσεις συγκυβέρνησης γίνουν ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, όπως παλιότερα συνέβη με το ΠΑΣΟΚ».

Ερωτηθείς αν «βλέπει Ειδικό Δικαστήριο για την σκευωρία Novartis», έκανε λόγο για «πολλαπλά ερωτηματικά» που δημιουργούνται από τις μέχρι τώρα εργασίες της προανακριτικής, τονίζοντας ότι «γι' αυτό είναι και πρόωρη η όποια εκτίμηση για το αποτέλεσμα της προανακριτικής επιτροπής. Πάντως εμείς δε θα γίνουμε μέρος μιας διαφαινόμενης πορείας εκφυλισμού της».

Αναφορικά με τη «μεγάλη κόντρα μεταξύ ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ» είπε «δεν είναι κόντρα μόνο με το ΠΑΜΕ» καθώς «δεκάδες ακόμα συνδικαλιστικές οργανώσεις που στην πλειοψηφία τους βρίσκονται συνδικαλιστές τίμιοι, απ' όλο το πολιτικό φάσμα, τάσσονται ενάντια σ' αυτό το Συνέδριο νοθείας και εξευτελισμού».

Είπε ότι η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ «σχεδιάζει ένα Συνέδριο χωρίς συζήτηση, σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο, με 53 αντιπρόσωπους οι οποίοι δεν έχουν εκλεγεί με καμία διαδικασία» και πρόσθεσε ότι «θα έχει μεγάλη ευθύνη αν νομιμοποιήσει αυτή την παρανομία με την παρουσία του, ακόμα και ο πρωθυπουργός».

«Για να μην απαξιωθεί η συνδικαλιστική δράση στα μάτια των εργαζομένων δίνουμε τη μάχη για να γίνει πραγματικό Συνέδριο» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τα «social media» είπε ότι το ΚΚΕ αξιοποιεί και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης οργανωμένα και συλλογικά, προχωρά σε βελτίωση και ανανέωση των διαδικτυακών μέσων του Κόμματος και υπογράμμισε ότι «η πολιτική επικοινωνία όμως έρχεται για να στηρίξει τη δράση που αναπτύσσεται στην πραγματική ζωή. Προτεραιότητα πάντα έχουν η ζωντανή συμμετοχή, η συζήτηση -και η αντιπαράθεση βεβαίως- σε συλλογικές διαδικασίες».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τάχθηκε κατά του περιορισμού των εργαζομένων και ιδιαίτερα των νέων σε ρόλο παθητικού θεατή και κατέληξε τονίζοντας ότι «εμείς δε θέλουμε το λαό έρμαιο καθοδηγούμενων -ακόμα και fake- ειδήσεων, αλλά πρωταγωνιστή στην πάλη, για να διαμορφώνει ο ίδιος τις εξελίξεις».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ο σεισμός κατεγράφη 16χλμ βορειοανατολικά της πόλης του Αιγίου, με εστιακό βάθος 5χλμ. ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Σεισμική δόνηση έγινε αισ . . .
LIFE STYLE

Η Ιλένια Ουίλιαμς εξομολογήθηκε πώς βίωσε αλλά ξεπέρασε τον κορονοϊό."Πέρασα και εγώ τον ιό η αλήθεια είναι. Έκανα το τεστ, είμαι ένα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Δεν μπορώ να σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία και Ζάκυνθος βρίσκονται αντίστοιχα στην 3η και 4η θέση της λίστας των περιοχών με την μεγαλύτερη καταγραφή κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ στα θετικά καταχωρείται το γεγονός ότι τα . . .
LIFE STYLE

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές το βράδυ της Δευτέρας όταν εντοπίστηκε στα παλιά λατομεία Παλαιοκάστρου έξω από την Θεσσαλονίκη η σορός νεαρής γυναίκας.Η 20χρονη που βρέθηκε νεκρή ήτα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία και Ζάκυνθος βρίσκονται αντίστοιχα στην 3η και 4η θέση της λίστας των περιοχών με την μεγαλύτερη καταγραφή κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ στα θετικά καταχωρείται το γεγονός ότι τα τελευταία 2 εικοσιτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στην Γαλλία, η οποία μετά περισσότερους από 5.500 νεκρούς από τον Covid-19, με τους 500 από αυτούς να χάνονται μέσα σε 24 ώρες!Από τα θύματα του κορωνοϊού πάνω από 850 ηλικ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην χειρότερη επίδοση σε ένα μόλις 24ωρο, από τότε που ο κορονοϊός ήρθε σαν σίφουνας και άλλαξε τα πάντα στην χώρα, την Παρασκευή,  , καταγράφηκαν 10 νέοι θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search