ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Η Φώφη Γεννηματά συγκαλεί ΚΟ και Πολιτικό Συμβούλιο

Τα όργανα του Κινήματος Αλλαγής, συγκαλεί η Φώφη Γεννηματά ενόψει της Οργανωτικής Συνδιάσκεψης και μετά τις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr την ερχόμενη εβδομάδα (24-28/2) θα συνέλθει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής ενώ το Πολιτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει μεταξύ 9 και 13 Μαρτίου, αμέσως πριν δηλαδή την Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ που είναι προγραμματισμένη για 14-15 του ίδιου μήνα.

Στην Χ. Τρικούπη, αποσυνδέουν τις συνεδριάσεις των οργάνων με τις αναταράξεις που προκλήθηκαν μετά την επιστολή της Νάντιας Γιαννακοπούλου προς την Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας πως οι συνεδριάσεις είχαν προγραμματιστεί και ήταν δεδομένες πολύ πριν την επίμαχη επιστολή καθώς ήταν γνωστό ότι η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ θα βρίσκονταν στις Βρυξέλλες για την προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Σημειώνεται ότι αρχικά υπήρχε η σκέψη να γίνει κοινή συνεδρίαση των δύο οργάνων (ΚΟ και Πολιτικού Συμβουλίου) ωστόσο, κρίθηκε σκόπιμο να διαχωριστούν οι συνεδριάσεις, προκειμένου να δοθεί άπλετος χρόνος για να διεξαχθεί η σχετική συζήτηση.

Η Φώφη Γεννηματά στις Βρυξέλλες, με προτάσεις για το μεταναστευτικό

Η Φώφη Γεννηματά, η οποία μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για την συνεδρίαση του PES προτίθεται να θέσει με έμφαση - εκτός από δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ – και το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες θα ζητήσει εκ νέου την συμβολή των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την διαμόρφωση ευρωπαϊκής πολιτικής στο θέμα. Μεταξύ των προτάσεων θα είναι η εμπλοκή της Frontex για την φύλαξη των συνόρων στην ανατολική Μεσόγειο, κίνητρα αλλά και «πέναλτι» για το πρόγραμμα αναλογικής μετεγκατάστασης και στις 27 χώρες της ΕΕ (με άλλα λόγια, όποιος δεν δέχεται να πάρει πρόσφυγες να πληρώνει στα ταμεία της ΕΕ ή να έχει επιπτώσεις στα διαρθρωτικά προγράμματα) και τέλος την αναθεώρηση Δουβλίνου, με προτάσεις που θα ξεπερνούν εκείνη της γερμανικής πρότασης, η οποία δεν καλύπτει την ελληνική πλευρά πλήρως, κατά το ΚΙΝΑΛ

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search