ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή κόντρα στη Βουλή για το μεταναστευτικό: «Το ΚΚΕ τάζει συντάξεις σε πρόσφυγες»

Έντονη λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, και τον βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστο Κατσώτη σημειώθηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του τελευταίου σχετικά με τις συντάξεις.

Ο κ. Κατσώτης χαρακτήρισε άδικη την εξαίρεση από τη χορήγηση σύνταξης όσων ασφαλισμένων δεν έχουν 40 έτη διαμονής στην Ελλάδα τονίζοντας ότι συμπεριλαμβάνονται και οι ομογενείς στους οποίους ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί την κατάργησή της.Απαντώντας ο κ. Βρούτσης αντέτεινε ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να λύσει το πρόβλημα με τις συντάξεις των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Εργασίας που επεξεργάζεται τη λύση του θα καταθέσει τη σχετική διάταξη σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει Μάρτιο ή Απρίλιο.

Ο κ. Κατσώτης επέμεινε ότι πρέπει να καταργηθούν οι διακρίσεις για τη χορήγηση σύνταξης στους ασφαλισμένους και να καταβληθεί σε όλους εθνική σύνταξη. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι προωθεί ένα ασφαλιστικό σύστημα τύπου «Πινοσέτ».

Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως εθνικότητας, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ερχόμενης Τρίτης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού Εργασίας.

«Ο κ. Κατσώτης παραμένει αδιόρθωτα εμμονικός σε μια αντίληψη που λέει ότι όσοι είστε από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Αλγερία ελάτε και όσοι δουλέψετε εδώ θα παίρνετε εθνική σύνταξη ανεξάρτητα αν έχετε την ελληνική υπηκοότητα. Λέει δηλαδή στον Έλληνα φορολογούμενο, να πληρώνει τον όποιο πρόσφυγα και μετανάστη έρχεται εδώ, και καλεί όλους τους μετανάστες στην απεργία, τους λέει ελάτε για να πάρετε όλοι συντάξεις αδιαφορώντας αν η σύνταξη τω Ελλήνων πάει 80% κάτω, για να ενισχύσετε το ΚΚΕ εναντίον όλων των Ελλήνων ασφαλισμένων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Ο κ. Κατσώτης αντέδρασε έντονα κάνοντας λόγο για ρατσιστικό παραλήρημα του υπουργού Εργασίας και διαστρέβλωση των όσων είπε.

Η συνεχιζόμενη διαμαρτυρία του βουλευτή του ΚΚΕ, που διέκοπτε συνεχώς τον υπουργό Εργασίας, προκάλεσε την αντίδραση του προεδρεύοντος του Σώματος, Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος τον ανακάλεσε στην τάξη και του αφαίρεσε το λόγο.

«Ο τρόπος που αντιδρά φαίνεται ότι τον ενοχλούν αυτά που λέω. Θα πληρώσει ο ίδιος τα λεφτά; Είναι απαράδεκτο και προκαλεί θυμό να καλεί στην απεργία όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες τάσσοντας σύνταξη σε όλους», σχολίασε ο κ. Βρούτσης.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search