ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος εκλογικός νόμος: Σε ισχύ από τις μεθεπόμενες εκλογές

Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης ψηφίστηκε ο νέος εκλογικός νόμος ο οποίος θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με άρθρο του στην «Καθημερινή» αναφέρεται στη «βαριά» κληρονομιά που έχει ως Πρωθυπουργός να πάει την Ελλάδα μπροστά, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας στην Εφημερίδα των Συντακτών βλέπει την κυβέρνηση «να μην εξαντλεί την τετραετία». «Εμείς θα είμαστε οι ρυθμιστές» διαμηνύει η Φώτη Γεννηματά. Η συναίνεση που επετεύχθη στο πρόσωπο της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία συγκέντρωσε και ξεπέρασε από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία την πλειοψηφία των 2/ 3, δεν είχε συνέχεια στο νομοσχέδιο για τον εκλογικό νόμο.

 

Με 163 ψήφους υπέρ και 121 κατά, έγινε μεν νόμος του Κράτους αλλά θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές αφού δεν κατάφερε να σπάσει το φράγμα των διακοσίων ψήφων ώστε να έχει άμεση ισχύ.

 

O ΣΥΡΙΖΑ ,το Κίνημα Αλλαγής, το Κομμουνιστικό Κόμμα και το Μέρα 25 είπαν «όχι» στο νομοσχέδιο για την εκλογή των Βουλευτών.

 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» διατυπώνει έναν προσωπικό αναστοχασμό με ιστορικές αναφορές στον διπλό φιλελευθερισμό του Ελευθερίου Βενιζέλου ,διευκρινίζοντας πως το βάρος της ευθύνης που φέρει ως Πρωθυπουργός δοκιμάζεται στο δέος που μοιράζεται ο κάθε Έλληνας για τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

 

«Και ίσως δίπλα στα μεγάλα του επιτεύγματα ,αυτή να είναι και η πιο βαριά κληρονομιά. Το χρέος να κάνουμε τη «χώρα αγνώριστη» σε σχέση με το αρνητικό παρελθόν. Χρέος που αναλάβαμε και θα δικαιώσουμε» σημειώνει ο πρωθυπουργός.

 

«Δεν θα εξαντλήσει την τετραετία ο Κυριάκος Μητσοτάκης» επισημαίνει στην Εφημερίδα των Συντακτών ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας ,διευκρινίζοντας πως το κόμμα του είναι έτοιμο για εκλογές με την απλή αναλογική και για κυβέρνηση δημοκρατικής -προοδευτικής συνεργασίας χωρίς τη Νέα Δημοκρατία.

 

«Η φθορά της κυβέρνησης έχει αρχίσει και ήδη στελέχη της ΝΔ και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ερωτοτροπούν με την ιδέα να προλάβουν την ανατροπή των συσχετισμών,με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες» τονίζει ο κ. Τσίπρας.

 

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην εκπομπή «7» με τη Βάλια Πετούρη ανέφερε πως το κόμμα της θα είναι ρυθμιστής και θα κληθεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, τονίζοντας «δεν είμαστε παράταξη διαμαρτυρίας είμαστε παράταξη εξουσίας , με τις προοδευτικές δυνάμεις».

 

«Κρίνοντας με βάση τις πράξεις, τις διακηρύξεις αλλά και τις πολλές “πρόβες” συναίνεσης που παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση το πιο πιθανό σενάριο σε περίπτωση αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης είναι μία συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ή ένα “υβρίδιο” που θα την προετοιμάζει», σχολίασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

«Ο μόνος που μείνει σε αυτό θα είναι ο κύριος Τσίπρας αν η κυβέρνηση πετύχει στον τομέα της ανάπτυξης και των μεταρρυθμίσεων» ήταν το σχόλιο της Ντόρας Μπακογιάννη.

 

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Λάμπρος Παναγιώτου.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση του για μία από τις πιο αποκρουστικές υποθέσεις, με θύμα ένα ανήλικο παιδί, που έχουν απασχολήσει την Δικαιοσύνη. Την υ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα σοβαρό ατύχημα είχε ένας αγρότης χθες (28/03) το πρωί, στην Στιμάγκα Κορινθίας, κατά την διάρκεια εργασιών σε χωράφι. Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthostv.gr, ο άτυχος ά . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτός λειτουργίας την θα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, όλες οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Πληροφοριακο . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση σκύλων σε γυναίκα εκτυλίχθηκε το πρωί της Τετάρτης, σε πάρκινγκ της οδού Μάντικα στη Ραφήνα. Όπως αναφέρει το irafina.gr, ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο Δήμος . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η οικογένειά της, συγγενέις και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την Ντιάνα Καράμπελα - Μαγνησαλή, που έφυγε σε ηλικία 60 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (νέο) Πατρών σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
Image
Image

Search