ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομαδικό σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης για το εργασιακό νομοσχέδιο

Τα πυρά της αντιπολίτευσης δέχεται η κυβέρνηση για το εργασιακό νομοσχέδιο, παρά τη διαβεβαίωση Χατζηδάκη ότι το οκτάωρο δεν καταργείται και οι εργαζόμενοι προστατεύονται. Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τις αλλαγές που έρχονται κατάλυση του δημοκρατικού και κοινωνικού κεκτημένου της μεταπολίτευσης, ενώ για οπισθοδρόμηση μιλάει η Φώφη Γεννηματά.
Για ευθεία επίθεση της κυβέρνησης στον κόσμο της εργασίας έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας με φόντο το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Κατά τη συνάντησή του με την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ταχθηκε στο πλευρό των επικείμενων κινητοποιήσεων.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στην ουσία θέλει να καταλύσει το δημοκρατικό και κοινωνικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης.»

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου λέγοντας ότι φέρνει φιλεργατικές ρυθμίσεις και δεν καταργεί το 8ωρο.

«Είναι ένα νομοσχέδιο επίσης δίκαιο που προσπαθεί να βρει και τη βρίσκει εγώ νομίζω την ισορροπία ανάμεσα στο στόχο για μια οικονομία ανταγωνιστική και δυνατή από μία μεριά που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας και από την άλλη μεριά στο στόχο για την προστασία του εργαζομένου.»

H κυβέρνηση προχωρά αμετανόητη σε μια σκληρή πολιτική που καταργεί εργασιακά δικαιώματα τόνισε η Φώφη Γεννηματά η οποία βρέθηκε στο κέντρο των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

«Μια τεράστια οπισθοδρόμηση σε σχέση με τα εργασιακά δικαιώματα. Ξεθεμελιώνεται το εργασιακό δίκαιο έτσι όπως το ξέραμε τις τελευταίες δεκαετίες.»

«Οι εργαζόμενοι έχουν μία επιλογή: Να πετάξουν το νομοσχέδιο Χατζηδάκη στα σκουπίδια και να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις!»

Στη σκιά της σφοδρής σύγκρουσης για τα εργασιακά ο Αλέξης Τσίπρας καταθέτει επίκαιρη ερώτηση προς τον Κυριάκο Μητοστάκη για τις δανειακές υποχρεώσεις της ΝΔ.

* Για ποιον λόγο εμφανίζεται αύξηση των δανειακών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες το 2020 κατά 34 εκ ευρώ, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια αυξήθηκε κατά περίπου 118 εκατομμύρια ευρώ;

* Ποιες είναι οι υφιστάμενες ρυθμίσεις του συνόλου των δανειακών υποχρεώσεων της ΝΔ;

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά μεταξύ άλλων τον πρωθυπουργό για ποιον λόγο εμφανίζεται αύξηση των δανειακών υποχρεώσεων του κυβερνώντος κόμματος προς τις τράπεζες το 2020 κατά 34 εκ. ευρώ, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια αυξήθηκε κατά περίπου 118 εκατομμύρια ευρώ, καθώς επίσης και ποιες είναι οι υφιστάμενες ρυθμίσεις του συνόλου των δανειακών υποχρεώσεων της ΝΔ και για ποιόν λόγο αρνείται να τις δημοσιοποιήσει;

Αποκλειστικός λόγος αύξησης των δανειακών υποχρεώσεων της Νέας Δημοκρατίας είναι οι ετήσιοι τόκοι που την τελευταία πενταετία ανήλθαν σε 158 εκατ. Ευρώ, απαντά η ΝΔ

«Αυτή είναι η αλήθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται γι΄αυτήν αλλά για τις εντυπώσεις.»

Για κυνική ομολογία της ΝΔ ότι αποτελεί στα στρατηγικό κακοπληρωτή κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Σε έκτακτη χρηματοδότηση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ ΑΕ) με ποσό ύψους 25 εκατ. ευρώ για τα έτη 2024 και 2025 και σκοπό τη ριζική ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό των . . .
ΕΛΛΑΔΑ

«Μπαμπά μου (μπανταούλη μου όπως σε έλεγα), σε αγαπάω απέραντα και θα μου δίνεις τεράστια δύναμη μέχρι να έρθω να σε συναντήσω και εγώ» γράφει σε ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η εισήγηση του Πέτρου Ψωμά στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Έρχονται σήμερα προς ψήφιση νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το κέντρο της Πάτρας που θα αλλάξουν τη λειτουργία της πόλης ρ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Το Δ.Σ  του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας" (ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ), σε ανακοίνωσή του αναφέρει: H 28η Απριλίου έχει καθιερωθεί από την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας ως «Παγκ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η εισήγηση του Πέτρου Ψωμά στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Έρχονται σήμερα προς ψήφιση νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το κέντρο της Πάτρας που θα αλλάξουν τη λειτουργία της πόλης ριζικά. Δυστυχώς θα γ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα επεισόδιο μεταξύ δύο γιατρών, το οποίο φέρεται να έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, σε χώρο εντός του Νοσοκομείου Πύργου, εξετάζει τόσο το Α.Τ. Πύργου, όσο και η διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας. Σύμφωνα μ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 αντιπροσωπεία της Ένωσης μας αποτελούμενη από την β΄ Αντιπρόεδρο Αργυρώ Χαϊκάλη, τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Μπαλάση και τα μέλη του ΔΣ Μαρία Θεοδοσοπούλου και Γεώργιο Αποσ
Image
Image

Search