ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: «Όχι» στην αύξηση της θητείας στον στρατό

Αντίθετο στην αύξηση της θητείας στον στρατό είναι το ΚΚΕ, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας παράλληλα ότι «Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης τα στρατόπεδα έχουν μετατραπεί σε χώρους διασποράς κορωνοϊού και δικαιολογημένα δημιουργείται ανασφάλεια σε πολλούς στρατευμένους, αλλά και στο μόνιμο προσωπικό». 

Η αντιμετώπιση προσθέτει ο κ. Κουτσούμπας, δεν βρίσκεται στην άδεια και στην καραντίνα στο σπίτι, βάζοντας επιπλέον σε κίνδυνο και τις οικογένειες των στρατιωτών, ούτε στην ακύρωση όλων των εξόδων και των αδειών ορκωμοσίας που οι στρατευμένοι έχουν ανάγκη. 

Σύμφωνα με τον κ. Κουσούμπα, η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη της και:

Να προχωρήσει άμεσα και γρήγορα ο εμβολιασμός όλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Να εξασφαλίσει τώρα μέτρα για την αποσυμφόρηση θαλάμων και κοινόχρηστων χώρων, τη συνεχή απολύμανση, τα επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ ιδιαίτερα στα Σημεία Υποδοχής Νεοσυλλέκτων.
Να δοθούν όλες οι άδειες και άδειες ορκωμοσίας και να πραγματοποιούνται όλες οι έξοδοι των στρατιωτών, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Να πραγματοποιούνται δωρεάν επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ πριν τη χορήγηση άδειας και αμέσως μετά την επιστροφή από αυτή.

Η κυβέρνηση, επισημαίνει ο κ. Κουτσούμπας, προχωράει στην αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς στους 12 μήνες, συμπληρώνοντας ότι πρακτικά αυτό σημαίνει πως ένας νέος πλήρους θητείας που υπηρετούσε σήμερα στην παραμεθόριο 5 μήνες και μετά επέστρεφε κοντά στον τόπο κατοικίας του, τώρα για να υπηρετήσει 9μηνο θα κάθεται και τους 9 μήνες στην παραμεθόριο. 

«Αλήθεια, ποιος θα πληρώσει το κόστος της θητείας που πρακτικά διπλασιάζεται; Γιατί, η κοροϊδία των 8,62 ευρώ το μήνα που δίνεται ως “μισθός” στους στρατιώτες δεν φτάνει ούτε για δύο καφέδες, πόσο μάλλον για υλικά απαραίτητα για την υπηρεσία τους, μετακινήσεις και πολλά άλλα των οποίων το κόστος η κυβέρνηση φορτώνει στους ίδιους και τις οικογένειές τους», προσθέτει. 

Ο Δ. Κουτσούμπας, αναφέρει τις θέσεις του ΚΚΕ, σχετικά με το θέμα που είναι: 

Όχι στην αύξηση της θητείας. 
Να επιστρέψουν πίσω το προσωπικό και τα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων σε δεκάδες αποστολές του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Να δίνεται οικονομική ενίσχυση σε όλους τους στρατευμένους, όπως διεκδικούν οι ίδιοι, ώστε να καλύπτονται τα προσωπικά τους έξοδα.

«Όσο τα προβλήματα συνεχίζονται και μεγαλώνουν μέσα στις μονάδες οι στρατευμένοι έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν τη λύση τους! Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα είναι δίπλα τους!», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο γγ του ΚΚΕ. 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Ιδιαίτερη απήχηση έχει το πρόγραμμα ενίσχυσης της εστίασης που η πλατφόρμα των αιτήσεων άνοιξε σήμερα το πρωί, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής θα φτάσει στη χώρα μας το απόγευμα του Σαββ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να δημοπρατηθούν μέσω του ανταγωνιστικού διαλόγου έξι σιδηροδρομικά έργα διασύνδεσης των λιμανιών της χώρας, συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ. . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τραγωδία σημειώθηκε στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου, όταν κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας των αγώνων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Dragster στην πόλη, έχασε τη ζωή του σε δυ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία Ο.Ε.ΕΣ.Π. εναντίον της λειτουργίας του λιανεμπορίου τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου: Για ακόμα μια φορά γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο του παραλόγου. Με το ΦΕΚ 1944 - 13/5/2021 η κυβέρνηση δί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενοι της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων αντικατέστησαν δεκάδες κατεστραμμένους από φωτιά, πράσινους και μπλε κάδους (ανακύκλωσης) απορριμμάτων, σε διάφορα σημεία του Δήμου. Οι καταστ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

        Μια σειρά από δράσεις που σχετίζονται με εκφάνσεις της καθημερινότητας των ανθρώπων κατά την περίοδο της Επανάστασης, όπως η φορεσιά και η αρματωσιά των πολεμιστών, οι τρόποι και το υλικό
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search