ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα 9% της ΝΔ

Προβάδισμα εννέα ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Prorata που διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 33% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά που παραμένει ακριβώς η ίδια από την τελευταία δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας, τον Φεβρουάριο.

Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6% (5,5% στην τελευταία μέτρηση) και το ΚΚΕ με 4,5% που παραμένει σταθερό. Ελληνική Λύση με 3% (από 2,5%) και το ΜέΡΑ25 με 3% (από 3,5%) στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντιστοίχως. Ενας στους 5 (ποσοστό 20,5 %) δηλώνουν αναποφάσιστοι και 6% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα.

Δυσαρέσκεια από κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Αναφορικά με το πόσο ευχαριστημένοι είναι οι πολίτες από την κυβέρνηση, το 34% εμφανίζεται γενικά ευχαριστημένο ενώ το 64% δηλώνει καθόλου ή όχι ιδιαίτερα ευχαριστημένο.

Περισσότερο δυσαρεστημένοι, όμως, εμφανίζονται οι πολίτες από την αντιπολίτευση καθώς αρνητικά αξιολογούν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 78% και μόνο 20% εκφράζει ικανοποίηση.

Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται κατά 43% αποτελεσματικός ως προς την επίλυση των σημαντικών ζητημάτων με το 65% να απαντά ότι είναι δεν συναισθάνεται τα προβλήματα και τις ανησυχίες των πολιτών.

Να χαλαρώσουν τα μέτρα ζητά το 61% έναντι ποσοστού μόλις 17% που επιθυμεί την περαιτέρω αυστηροποίησή τους και 16% που προκρίνει την παράταση της ισχύος τους.

Τέλος, ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, το 63% των πολιτών αξιολογούν σίγουρα και μάλλον αρνητικά την κυβέρνηση, ποσοστό που καταγράφει αύξηση 8% από την προηγούμενη έρευνα. Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει μεθοδικά τα υλοποιούμενα μέτρα, υποστηρίζει το 66% των ερωτηθέντων, άποψη που συμμερίζεται ακόμη και ένα στα δύο άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί. Το ποσοστό εκτοξεύεται στο 74% στους νέους από 17 εώς 34 ετών.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στη σύλληψη του ανεξάρτητου βουλευτή Κ. Φλώρου μετά τη πρωτοφανή χειροδικία έναντι του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Β. Γραμμένου προχώρησε η φρουρά της Βουλής. Όπως ενημέρωσε ο Πρ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών ο οποίος έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, Κωνσταντίνο Φλώρο, σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στη Βουλή με τις πλ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα σε αστυνομία και   ΕΚΑΒ καθώς άνδρας 68 ετών επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή του, στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου. Ο άνδρας φέρεται να τραυματίστηκε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά τρεις δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Μακρυνείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε 13χρονη μαθήτρια την ώρα που βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου της.   Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά δικογραφία σε βάρος μιας 13χρονης και των γονέων της σχημάτισαν αστυνο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση εμφανίστηκε σε βίντεο στο facebook ο βουλευτής της ΝΔ και γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στην ανάρτησή του αναφέρεται στην κα
Image
Image

Search