ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινοβουλευτική αναφορά Μάρκου, Αναγνωστοπούλου για την Κορινθιακή σταφίδα

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης καταθέτουν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και  Κώστας Μάρκου σχετικά με την επιστολή της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών με την οποία ζητά την στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Κορινθιακής Σταφίδας.

Η Π.Ε.Σ. ως ο μεγαλύτερος εξαγωγικός φορέας του προϊόντος της κορινθιακής σταφίδας, έχει καταγράψει σημαντική μείωση της εμπορικής διάθεσης του προϊόντος που υπερβαίνει το 40%, ενώ το ποσοστό αυτό αναμένεται δυστυχώς να αυξηθεί, καθόσον αφενός μεν η πλήρης επαναλειτουργία της παγκόσμιας αγοράς είναι βέβαιο θα καθυστερήσει σημαντικά, ενώ ακόμη και μετά την επαναλειτουργία της είναι βέβαιο ότι η απορρόφηση του προϊόντος δεν θα είναι ικανοποιητική, αφετέρου δε η συνεχής υποτίμηση του νομίσματος της τουρκικής λίρας κατά το διάστημα του τελευταίου έτους έχει καταστήσει μη ανταγωνιστικό το προϊόν της ελληνικής σταφίδας. Υπό τα δεδομένα αυτά, είναι απολύτως βέβαιο ότι με την έναρξη της συγκομιδής της φετινής χρονιάς, η τιμή της κορινθιακής σταφίδας στη διεθνή αγορά θα οδηγηθεί σε κατάρρευση.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η κυβέρνηση οφείλουν να στηρίξουν όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των εξαγωγών της Κορινθιακής Σταφίδας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ολέθριες συνέπειες που προκάλεσε η πανδημία του covid-19 τόσο για τις ίδιες, όσο και για τους σταφιδοπαραγωγούς.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
Image
Image

Search