ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Μάρκου- Αναγνωστοπούλου για τους ξεναγούς

Ο βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Μάρκου, μαζί με συνεργάτες του και η συνεργάτιδα της βουλευτού Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ Σίας Αναγνωστοπούλου συναντήθηκαν, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021, με  εκπροσώπους-μέλη  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας διπλωματούχων Ξεναγών στην Αχαΐα, κ. Γιαννόπουλο Αρίστο και την κα Αναστασοπούλου Μελίνα, με θέμα την ενημέρωση των Βουλευτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ξεναγών εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid- 19.

Είναι γνωστό ότι εντός του 2020 έγιναν ελάχιστες έως μηδαμινές περιηγητικές δραστηριότητες, αφού οι αρχαιολογικοί χώροι παρέμειναν κλειστοί όπως και τα μουσεία. Κλειστά όμως παρέμειναν και τα σχολεία που κάνουν εκπαιδευτικές ξεναγήσεις. Αλλά και τους λίγους μήνες που άνοιξαν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία, τα υγειονομικά πρωτόκολλα υπήρξαν τόσο αυστηρά ώστε ελάχιστοι από τους ξεναγούς μπόρεσαν να εργαστούν.

Αναμφισβήτητα, λοιπόν, ένας από τους κλάδους που έχει πληγεί σχεδόν καθολικά από την εφαρμογή των λοκ ντάουν είναι ο κλάδος των ξεναγών. Εκ των πραγμάτων οι Έλληνες ξεναγοί αυτή τη στιγμή είναι ΟΛΟΙ άνεργοι, ενώ η βοήθεια που έλαβαν από την κυβέρνηση για το διάστημα που το επάγγελμά παρέμεινε κλειστό υπήρξε πενιχρή.

Έτσι και ο κλάδος των ξεναγών έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των έντονα αδικημένων επαγγελμάτων, αφού η Κυβέρνηση έχει αφήσει τους περίπου 2.500 χιλιάδες ξεναγούς στην τύχη τους, οδηγώντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους στην ανέχεια και στην εξαθλίωση.


Με εκτίμηση,
Οι βουλευτές
Κώστας Μάρκου-Σία Αναγνωστοπούλου
Αλεξάνδρου Υψηλάντου 216, Πάτρα
Τηλ:   2610313501 -2610273216

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν από τη Δευτέρα 12 Απριλίου τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Αγρινίου.Πρόκειται για τα τακτικά χειρουργεία που είχαν διακοπεί λόγω των προληπτικών μέτρων που ελήφθησαν . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Στα 150 χρόνια από την επανάσταση του 1821, η Ελλάδα ήταν καλυμμένη στον γύψο της ακροδεξιάς χούντας, με την ανοχή της πλειοψηφίας των πολιτών, μιλούσε λίγο από βλαχοκαθαρεύουσα, έ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου λειτουργούν καθημερινά με ενιαίο-συνεχές ωράριο (8πμ-6μμ), το Σάββατο με ενιαίο-συνεχές ωράριο (8πμ-3μμ), και κάθ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Σημαντική αποκλιμάκωση της επιδημίας μέχρι το Πάσχα, που θα εξαρτηθεί όμως και από τη δική μας συμπεριφορά, εκτιμά ότι θα υπάρξει η καθηγήτρια Παιδιατρικής - Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν από τη Δευτέρα 12 Απριλίου τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Αγρινίου.Πρόκειται για τα τακτικά χειρουργεία που είχαν διακοπεί λόγω των προληπτικών μέτρων που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αυξητική τάση παρουσιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο 1,5 μήνα η παρουσία των μεταναστών, στους χώρους των πρώην εργοστασίων της Ακτής Δυμαίων στην Πάτρα. Ο αριθμός τους από τα 140 με 150
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες  ΙΧ παρέσυρε αγοράκι ηλικίας 11 ετών με αποτέλεσμα να το τραυματίσει ευτυχώς ελαφριά.  
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search