ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Μάρκου- Αναγνωστοπούλου για τους ξεναγούς

Ο βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Μάρκου, μαζί με συνεργάτες του και η συνεργάτιδα της βουλευτού Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ Σίας Αναγνωστοπούλου συναντήθηκαν, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021, με  εκπροσώπους-μέλη  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας διπλωματούχων Ξεναγών στην Αχαΐα, κ. Γιαννόπουλο Αρίστο και την κα Αναστασοπούλου Μελίνα, με θέμα την ενημέρωση των Βουλευτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ξεναγών εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid- 19.

Είναι γνωστό ότι εντός του 2020 έγιναν ελάχιστες έως μηδαμινές περιηγητικές δραστηριότητες, αφού οι αρχαιολογικοί χώροι παρέμειναν κλειστοί όπως και τα μουσεία. Κλειστά όμως παρέμειναν και τα σχολεία που κάνουν εκπαιδευτικές ξεναγήσεις. Αλλά και τους λίγους μήνες που άνοιξαν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία, τα υγειονομικά πρωτόκολλα υπήρξαν τόσο αυστηρά ώστε ελάχιστοι από τους ξεναγούς μπόρεσαν να εργαστούν.

Αναμφισβήτητα, λοιπόν, ένας από τους κλάδους που έχει πληγεί σχεδόν καθολικά από την εφαρμογή των λοκ ντάουν είναι ο κλάδος των ξεναγών. Εκ των πραγμάτων οι Έλληνες ξεναγοί αυτή τη στιγμή είναι ΟΛΟΙ άνεργοι, ενώ η βοήθεια που έλαβαν από την κυβέρνηση για το διάστημα που το επάγγελμά παρέμεινε κλειστό υπήρξε πενιχρή.

Έτσι και ο κλάδος των ξεναγών έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των έντονα αδικημένων επαγγελμάτων, αφού η Κυβέρνηση έχει αφήσει τους περίπου 2.500 χιλιάδες ξεναγούς στην τύχη τους, οδηγώντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους στην ανέχεια και στην εξαθλίωση.


Με εκτίμηση,
Οι βουλευτές
Κώστας Μάρκου-Σία Αναγνωστοπούλου
Αλεξάνδρου Υψηλάντου 216, Πάτρα
Τηλ:   2610313501 -2610273216

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Γεμάτοι με ξερά χόρτα και κλαδιά που δημότες κλαδεύουν από τις αυλές και τους κήπους τους τα περιβόλια τους, έχουν γεμίσει τα σημεία περιμετρικά των κάδων, ακόμα και δίπλα από παιδ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 45χρονος που κατηγορείται για το θάνατο του 65χρονου Γερμανού στα Φέρμα Ιεράπετρας. Με τη διαδικασία τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε στη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας παραγγελία προκειμένου να διενεργηθεί πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον δρόμο προς τη φυλακή έδειξε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 48χρονο που καταδικάστηκε τελεσίδικα επειδή παρενόχλησε σεξουαλικά και εξύβρισε μία νεαρή γυναίκα, μέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι Πατρινούς που βρήκαν πριν από 33 χρόνια, τραγικό θάνατο από τη φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση.   Το
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης της, που βρίσκε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.   Για σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου προγραμματίζονται δειγμ
Image
Image

Search