ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: H Ελλάδα εξάγει Δημοκρατία και σταθερότητα

Στον σταθεροποιητικό ρόλο και το ισχυρό θεσμικό κύρος της Ελλάδας στην ευρύτερη περιφέρεια της Μεσογείου αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά τη χθεσινή διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου «Διεθνής Κοινότητα και Εύθραυστα Κράτη» της Καθηγήτριας Διεθνούς Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, Ειρήνης Χειλά. 

 

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι «στο υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο πεδίο», καθώς μάλιστα τα λεγόμενα «εύθραυστα κράτη είναι ένα θέμα το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα την ίδια μας τη γειτονιά».

 

Μιλώντας για την ευρύτερη  αρχιτεκτονική ασφάλειας, ο αναπληρωτής Υπουργός επεσήμανε ότι «η εξαγωγή γνώσης από την Ελλάδα θα ήταν ένας τρόπος με τον οποίον και εμείς θα συμβάλλαμε  στη μείωση των ευθραύστων κρατών τα οποία εύστοχα όπως σημειώνει η συγγραφέας έχουν αυξηθεί κατά 30% την τελευταία δεκαετία». Παράλληλα, όπως είπε, θα έδινε στην ελληνική διπλωματία τη δυνατότητα πρόσβασης σε χώρες της ευρύτερης περιοχής με γνώμονα τις αξίες της Δημοκρατίας και όχι με την ατζέντα που κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν. 

 

Ως μια χώρα με σταθερή δημοκρατική πορεία και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης πρόσθεσε ότι η Ελλάδα «μπορεί να αξιοποιήσει αυτή την εμπειρία της για να εξάγει Δημοκρατία και σταθερότητα».

 

Εξάλλου, σημείωσε, «όταν διαπραγματευόμαστε με εταίρους και φίλους ένα μεγάλο όπλο που έχουμε στα χέρια μας είναι ακριβώς το γεγονός ότι είμαστε μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ισχυρό θεσμικό οπλοστάσιο και μπορούμε να δείξουμε δρόμους μέσα από τους οποίους η βελτίωση των δημοκρατικών θεσμών στους γείτονές μας θα μπορούσε να αποτελέσει στοιχείο για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας, ενόψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου στη Δυτική Αχαΐα, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search