ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Επίθεση σε Μενδώνη-Αγαπηδάκη, στήριξη στον Πολάκη

Επίθεση στον Πρωθυπουργό από τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή. Είχαν προηγηθεί οι πρωτολογίες των πολιτικών αρχηγών, αλλά και η δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Νωρίτερα, στην πρωτολογία του ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε πολιτική ευθύνη στον Πρωθυπουργό για το «σκάνδαλο Μενδώνη-Λιγνάδη» όπως είπε, ενώ διαχώρισε τη θέση του από αναρτήσεις βουλευτών του και δημοσιεύματα φιλικών στον ΣΥΡΙΖΑ, Μέσων για όσα καταλόγιζαν στον Πρωθυπουργό για την υπόθεση.

Στη δευτερολογία του, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε, τον Πρωθυπουργό για έλλειψη αυτοκριτικής διάθεσης ενώ άσκησε εκ νέου κριτική στον πρωθυπουργό για την επιλογή του να κρατήσει την κ. Μενδώνη στη θέση της λέγοντας ότι το ερώτημα για την μη αποπομπή της υπάρχει σε όλη την κοινωνία αλλά και τον κόσμο του πολιτισμού. «Μήπως δεν διώχνετε την κ. Μενδώνη για να μην πει μετά ότι αυτή δεν ήξερε τον κ. Λιγνάδη κι άλλοι της είπαν να τον διορίσει;» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, καταλόγισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποκρισία λέγοντας ότι αν ενδιαφερόταν για την ποιότητα του δημόσιου λόγου δεν θα είχε στην κυβέρνηση την κ. Αγαπηδάκη που έχει επιτεθεί με χαρακτηρισμούς εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν. Εδωσε, παράλληλα, στα πρακτικά παλιότερες αναρτήσεις της κ. Αγαπηδάκη με χαρακτηρισμούς κατά του ιδίου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενώ έκανε αναφορές σε αναρτήσεις του κ. Γεωργιάδη και του κ. Ρωμανού. Απέφυγε, πάντως, να απαντήσει στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού να ζητήσει από τον κ. Πολάκη να ανακαλέσει τις αναρτήσεις τους, όπως έκανε αυτός στην περίπτωση του Μακάριου Λαζαρίδη.

Αναφορικά με τον νέο ποινικό κώδικα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η μόνη περίπτωση που αξιοποιήθηκε η διάταξη για τον βιασμό ήταν για τον Νίκο Γεωργιάδη και υπήρξε άρση της δίωξης επειδή πήγαιναν στελέχη της ΝΔ να τον υπερασπιστούν.

 

Τα βασικά σημεία της δευτερολογίας Τσίπρα

Μας είπατε ότι είστε περήφανος γιατί το κίνημα Metoo άνθισε επί κυβέρνησής σας. Πάλι δεν κάνατε αυτοκριτική, ούτε αναλάβατε πολιτική ευθύνη. Είπατε ότι δίνετε εχέγγυα στήριξης στα θύματα. Με την ίδια λογική στις ΗΠΑ ξεκίνησε επί Τραμπ. Επιχειρήματα για μικρά παιδιά.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο διαδίκτυο υπάρχει ένα τμήμα αρνητικό, το οποίο καταδικάζουμε. Αν δεν υπήρχε το θετικό του τμήμα δεν θα μπορούσαν όμως να αναδειχθούν άλλα ζητήματα.

Από την κομπίνα του Σκόιλ Ελικίκου και τις μάσκες στα σχολεία αλλά και τα ατοπήματά σας σε Πάρνηθα και Ικαρία βγήκαν από το διαδίκτυο.

Κι όταν δεν σας αρέσουν αυτά που βγαίνουν δίνετε εντολή ακόμα και στην ΕΡΤ να δίνει ο κ. Ζουλας ντιρεκτίβες να μην παίζουν πλάνα από Ικαρία και φωτογραφίες του Λιγνάδη μόνου του.

Το κρίσιμο ζήτημα της συνεδρίασης σήμερα είναι γιατί δεν αποπέμπεται την κ. Μενδώνη. Κι αυτό εσείς πρέπει να το απαντήσετε, όχι τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στις 6 του μήνα υπήρχε η καταγγελία και στις 8 η κ. Μενδώνη έλεγε ότι ο Λιγνάδης δεν άντεξε τις φήμες και ότι δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για αυτό και δεν προχωράμε στη διερεύνηση της υπόθεσης. Μας λέτε ότι δεν προχωρήσατε γιατί δεν υπήρχε μηνυτήρια αναφορά. Αλλά εκείνη την ημέρα ο δικηγόρος του Νίκου Σ. ζητούσε από τον Εισαγγελέα να παρέμβει αυτεπαγγέλτως. Δεν τις ακούσατε τις δηλώσεις; Και στις 15 του μήνα ο κ. Ταραντίλης έλεγε ότι η παραίτηση Λιγνάδη έγινε για προσωπικούς λόγους; Κι όταν έγινε μήνυση για μη παραγεγγραμμένο αδίκημα η κ. Μενδώνη είπε ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Και πως «μας εξαπάτησε». Αλήθεια ποιους;

Μήπως δεν διώχνετε την κ. Μενδώνη για να μην πει μετά ότι αυτή δεν ήξερε τον κ. Λιγνάδη κι άλλοι της είπαν να τον διορίσει;

Μου ζητάτε παραιτήσεις στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και μου επιρρίψατε ευθύνες για την ατμόσφαιρα στο διαδίκτυο. Κάνατε αναφορά στον κ. Λαζαρίδη ενώ δεν κάνατε ούτε μία αναφορά για την αθλιότητα του κ. Χρυσοχοϊδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι.

Θα ήθελα να με ενημερώσει η κ. Αγαπηδάκη για τη δουλειά που κάνει στα ανήλικα. Αν όμως δέχεται η ίδια να μιλά με εγκληματικά ανήθικους, και δολοφόνους. όπως μας χαρακτήριζε τότε.

Να αναφερθούμε στα γνωστά τρολ του διαδικτύου; Μιλάμε για στελέχη σας, όχι για δημοσιογράφους. Αδωνις Γεωργιάδης, Ρωμανός. Που έλεγαν ότι ηρθαν τα ΟΥΚ να με σώσουν και μας χαρακτήριζαν συμμορία. Αυτοί είστε. Σας τα χαρίζω. Φέρατε το Μακελειό μέσα στην αίθουσα αυτή. Και είπατε εδώ τα ίδια ακριβώς.

Ανακοινώσατε πρωτοβουλίες για τον κώδικα δεοντολογίας και καλά κάνατε. Κανένας κώδικας όμως δεν έχει αξία αν δεν υπάρχει ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Να συμφωνήσουμε όλοι πώς αντιμετωπίζεται αυτό το θέμα. Σταματήστε αυτόν τον λαϊκισμό και τα ψέματα ότι ο νέος ποινικός κώδικας έχει μετατρέψει τον βιασμό από κακούργημα σε πλημμέλημα. Δεν ισχύει αυτό. Με τον νέο ποινικό κώδικα άλλαξε οι ονομαστική ποινή. Αλλά η χρονική διάρκεια της έκτισης της ποινής είναι μεγαλύτερη. Μια μεταρρύθμιση που συμμετείχαν αξιόλογοι άνθρωποι από όλο το φάσμα.

Μην με τσιγκλάτε να πω ότι η ευνοϊκή διαχείριση έγινε μόνο για τον Νικο Γεωργιάδη. Δεν ήθελα να τα πω αυτά, αλλά με τσιγκλάτε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search