ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρή: Το υπουργείο Παιδείας δεν θέλει την αδράνεια του γονεϊκού κινήματος

«Ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων δεν καθορίζεται από το υπουργείο Παιδείας αλλά από τα καταστατικά τους» ανέφερε η Ζέττα Μακρή.

Η υφυπουργός Παιδείας τόνισε πως «οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων αποτελούν επίσημο θεσμικό τρόπο συνεργασίας του σχολικού με το οικογενειακό περιβάλλον. Χρειαζόμαστε τη συμβολή τους για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, ευκαιριών και συμμετοχής των παιδιών τους και στο σπίτι και στο σχολείο. 'Αλλωστε ήταν και είναι οι σύμμαχοί μας, ιδίως τον τελευταίο χρόνο, που από κοινού δίνουμε αγώνες για την όσο το δυνατόν πληρέστερη εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών μας κατά την υγειονομική κρίση».

Η κυρία Ζέττα Μακρή ανέφερε πως οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων μπορεί να μην «εμπλέκονται στη λήψη αποφάσεων ή στη λειτουργία του σχολείου , αλλά ασκούν έμμεσες και πολλές φορές γόνιμες πιέσεις και αφετηρία συγκλίσεων και θετικών προσεγγίσεων» είναι ένας «βραχίονας για συνεχή, ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο και διαρκή γόνιμη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς».

Σχετικά με τις αρχαιρεσίες τους, επισήμανε πως αυτές προκύπτουν από τα καταστατικά των συλλόγων και δεν εμπίπτει στις υποχρεώσεις του υπουργείου η υπόδειξη του τρόπου της διενέργειας και πρόσθεσε πως «θα πρέπει σε κάθε περίπτωση, όταν και όποτε οι σύλλογοι αποφασίσουν να διενεργήσουν εκλογές, να τηρήσουν αυστηρά και με τον προσήκοντα τρόπο τα μέτρα για την πρόληψη της διασποράς από τον covid 19». Αναφορικά με όλες τις ενέργειες που θα πρέπει να προηγηθούν των αρχαιρεσιών, η υφυπουργός ανέφερε ότι «σύμφωνα με την υπ' αριθμόν 1704/2020 απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, Εσωτερικών και Επικρατείας, στην παράγραφο 10 αναφέρεται η χρήση της πλατφόρμας «e:Presence» για την τήρηση πρακτικών των συνεδριάσεων των συλλογικών οργάνων. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε δράση προηγείται της ψηφοφορίας δύναται να γίνει ηλεκτρονικά».

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης υποστήριξε πως οι ενώσεις και οι ομοσπονδίες κινδυνεύουν άμεσα με πλήρη διάλυση καθώς ότι οι τελευταίες εκλογές έγιναν τον Μάιο του 2021 και πλέον θα λήξει η θητεία και των τελευταίων μελών που έχουν παιδιά στα σχολεία.. Αυτό είναι τεράστιας σημασίας, για αυτό ζήτησε με το που θα ανοίξουν τα σχολεία να δοθεί η δυνατότητα με τις προδιαγραφές που θα ορίσει η επιστημονική επιτροπή να γίνουν γενικές συνελεύσεις σε ανοιχτούς χώρους, με μάσκες, με αποστάσεις, με όλα τα μέτρα ασφαλείας για την επιδημία, για να προλάβουμε τη διάλυση για πάντα αυτού του θεμελίου της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν χθες, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού Χθες, . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αύριο, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 10:30 π.μ. ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, θα προβούν σ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Για την εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών σε κλάδους του κόμβου Ξυλοκάστρου (Χ.Θ. 119,3), θα εφαρμοστεί ολιγοήμερος αποκλεισμός κυκλοφορίας από την Δευτέρα 01/03/2021 στις 7:00 το πρωί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν χθες, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (driv
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού Χθες, Πέμπτη 25 Φεβρουαρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νεότερα: Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πορεία για τον Δ. Κουφοντίνα που έγινε στο κέντρο της Πάτρας. Πρώτη Ενημέρωση: Νέα συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή στην Πάτρα, υπέρ του Δ. Κουφοντίνα. Ήδη έχουν ξε
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search