ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρή: Το υπουργείο Παιδείας δεν θέλει την αδράνεια του γονεϊκού κινήματος

«Ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων δεν καθορίζεται από το υπουργείο Παιδείας αλλά από τα καταστατικά τους» ανέφερε η Ζέττα Μακρή.

Η υφυπουργός Παιδείας τόνισε πως «οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων αποτελούν επίσημο θεσμικό τρόπο συνεργασίας του σχολικού με το οικογενειακό περιβάλλον. Χρειαζόμαστε τη συμβολή τους για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, ευκαιριών και συμμετοχής των παιδιών τους και στο σπίτι και στο σχολείο. 'Αλλωστε ήταν και είναι οι σύμμαχοί μας, ιδίως τον τελευταίο χρόνο, που από κοινού δίνουμε αγώνες για την όσο το δυνατόν πληρέστερη εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών μας κατά την υγειονομική κρίση».

Η κυρία Ζέττα Μακρή ανέφερε πως οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων μπορεί να μην «εμπλέκονται στη λήψη αποφάσεων ή στη λειτουργία του σχολείου , αλλά ασκούν έμμεσες και πολλές φορές γόνιμες πιέσεις και αφετηρία συγκλίσεων και θετικών προσεγγίσεων» είναι ένας «βραχίονας για συνεχή, ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο και διαρκή γόνιμη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς».

Σχετικά με τις αρχαιρεσίες τους, επισήμανε πως αυτές προκύπτουν από τα καταστατικά των συλλόγων και δεν εμπίπτει στις υποχρεώσεις του υπουργείου η υπόδειξη του τρόπου της διενέργειας και πρόσθεσε πως «θα πρέπει σε κάθε περίπτωση, όταν και όποτε οι σύλλογοι αποφασίσουν να διενεργήσουν εκλογές, να τηρήσουν αυστηρά και με τον προσήκοντα τρόπο τα μέτρα για την πρόληψη της διασποράς από τον covid 19». Αναφορικά με όλες τις ενέργειες που θα πρέπει να προηγηθούν των αρχαιρεσιών, η υφυπουργός ανέφερε ότι «σύμφωνα με την υπ' αριθμόν 1704/2020 απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, Εσωτερικών και Επικρατείας, στην παράγραφο 10 αναφέρεται η χρήση της πλατφόρμας «e:Presence» για την τήρηση πρακτικών των συνεδριάσεων των συλλογικών οργάνων. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε δράση προηγείται της ψηφοφορίας δύναται να γίνει ηλεκτρονικά».

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης υποστήριξε πως οι ενώσεις και οι ομοσπονδίες κινδυνεύουν άμεσα με πλήρη διάλυση καθώς ότι οι τελευταίες εκλογές έγιναν τον Μάιο του 2021 και πλέον θα λήξει η θητεία και των τελευταίων μελών που έχουν παιδιά στα σχολεία.. Αυτό είναι τεράστιας σημασίας, για αυτό ζήτησε με το που θα ανοίξουν τα σχολεία να δοθεί η δυνατότητα με τις προδιαγραφές που θα ορίσει η επιστημονική επιτροπή να γίνουν γενικές συνελεύσεις σε ανοιχτούς χώρους, με μάσκες, με αποστάσεις, με όλα τα μέτρα ασφαλείας για την επιδημία, για να προλάβουμε τη διάλυση για πάντα αυτού του θεμελίου της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής θα φτάσει στη χώρα μας το απόγευμα του Σαββ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να δημοπρατηθούν μέσω του ανταγωνιστικού διαλόγου έξι σιδηροδρομικά έργα διασύνδεσης των λιμανιών της χώρας, συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ. . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τραγωδία σημειώθηκε στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου, όταν κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας των αγώνων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Dragster στην πόλη, έχασε τη ζωή του σε δυ . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

  Το εμβόλιο κατά του πανδημικού κοροναϊού που παράγει η Pfizer προσφέρει 3,5 φορές υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων όταν η δεύτερη δόση χορηγείται 12 εβδομάδες μετά την πρώτη αντί γ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία Ο.Ε.ΕΣ.Π. εναντίον της λειτουργίας του λιανεμπορίου τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου: Για ακόμα μια φορά γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο του παραλόγου. Με το ΦΕΚ 1944 - 13/5/2021 η κυβέρνηση δί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενοι της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων αντικατέστησαν δεκάδες κατεστραμμένους από φωτιά, πράσινους και μπλε κάδους (ανακύκλωσης) απορριμμάτων, σε διάφορα σημεία του Δήμου. Οι καταστ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

        Μια σειρά από δράσεις που σχετίζονται με εκφάνσεις της καθημερινότητας των ανθρώπων κατά την περίοδο της Επανάστασης, όπως η φορεσιά και η αρματωσιά των πολεμιστών, οι τρόποι και το υλικό
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search