ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο με την πανδημία

Η ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων κορωνοϊού «χτύπησε καμπανάκι» και στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς χθες, ο Αλέξης Τσίπρας είχε αλεπάλληλες συσκέψεις με συνεργάτες του προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκάλεσε την Πέμπτη σύσκεψη του Πολιτικού Κέντρου (πρόκειται για τον πρωινό καφέ με διευρυμένη σύνθεση) αλλά και σύσκεψη με τους αρμόδιους τομεάρχες για το επιδημιολογικό σκέλος, στο οποίο συμμετείχαν και επιδημιολόγοι - λοιμωξιολόγοι.

Όπως προέκυψε από τη χθεσινή μέρα, η αξιωματική αντιπολίτευση θα εντείνει το επόμενο διάστημα την πίεση προς την κυβέρνηση σε διπλή κατεύθυνση. Η πρώτη θα αφορά το υγειονομικό σκέλος. Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης και υπογραμμίζουν ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας, αν και αναμενόμενο βρίσκει τη χώρα απροετοίμαστη και το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανοχύρωτο.  Ενδεικτική είναι και η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε χθεσινή του ανάρτηση: «Το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκει τη χώρα ανοχύρωτη και το ΕΣΥ απροετοίμαστο με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που άφησε να περάσουν 8 μήνες αυτοθαυμαζόμενος. Ακόμα και σήμερα, με πάνω από 1.500 κρούσματα τη μέρα, κατακόρυφη αύξηση των θανάτων και το ΕΣΥ στα όριά του, ο κ. Μητσοτάκης αντί να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για μόνιμες προσλήψεις γιατρών, για μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ, για αύξηση των κλινών ΜΕΘ και αποσυμφόρηση στη χαοτική κατάσταση στις δημόσιες συγκοινωνίες, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι η επικοινωνία».

Ανησυχία για τις δυνατότητες του ΕΣΥ

Στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί ανησυχία για την ραγδαία έκρηξη των κρουσμάτων και την οριακή κατάσταση στις ΜΕΘ ενώ υπογραμμίζουν την ενδεχόμενη αδυναμία του ΕΣΥ να καλύψει άλλα περιστατικά, λόγω περιορισμένων ΜΕΘ που προορίζονται για περιστατικά κορονοϊού. 

Η Κουμουνδούρου επαναφέρει επιτακτικά το αίτημα για δημοσιοποίηση των πρακτικών από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής των επιδημιολόγων - λοιμοξιολόγων και αφήνουν υπόνοιες για τον τρόπο λήψης αποφάσεων καθώς θεωρούν ότι αυτές λαμβάνονται με πολιτικά και όχι αμιγώς υγειονομικά κριτήρια. 

Παράλληλα, σημειώνουν ότι απαιτούνται άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ με επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, μαζική συνταγογράφηση των τεστ, μόνιμες προσλήψεις προσωπικού και ουσιαστική εμπλοκή της πρωτοβάθμιας υγείας. 

Εμφαση στην οικονομική στηριξη

Αναφορικά με το σκέλος της οικονομικής στήριξης, στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στους εργαζόμενους, τους ανέργους και τις πληττόμενες επιχειρήσεις ειδικά την στιγμή που πλέον καθημερινά ανακοινώνονται νέα lock down. «Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει και στο πεδίο της υπεράσπισης της δημόσιας υγείας και στα απαραίτητα οικονομικά μέτρα στήριξης της κοινωνίας», σημειώνουν στην Κουμουνδούρου. 

Τις επόμενες μέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα και στο ζήτημα των δημοσίων συγκοινωνιών καθώς σημειώνουν ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις τόσο σε οχήματα όσο και προσωπικό, γεγονός που αναδείχθηκε, όπως λένε, και από τη χθεσινή επίσκεψη του Νίκου Παππά στα αμαξοστάσια του ΟΣΥ.

«Καμία αντιπαράθεση με τον Τσιόδρα»

Τέλος, σε ό,τι αφορά το ζήτημα που προέκυψε με την κριτική της αντιπολίτευσης σε όσα είπε την Τρίτη ο Σωτήρης Τσιόδρας, στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπαίνει στο κάδρο των ευθυνών ο κ. Τσιόδρας. «Καμία αντιπαράθεση δεν υπάρχει. Πρόκειται περί κορυφαίου επιστήμονα τον οποίο σεβόμαστε και ακούμε με προσοχή τις τοποθετήσεις του. Ούτε υπουργός είναι, ούτε πολιτικές αποφάσεις λαμβάνει» τόνιζε στο iefimerida στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάντα Φε για τις απειλές κατά του Άνχελ ντι Μαρία και της οικογένειάς του. Τα τρία άτομα απειλούσαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, επειδή . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξαιρετικά απογοητευμένος με την κατάρρευση της Παρτίζαν στην τελευταία περίοδο του αγώνα με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σέρβος τεχνι . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα στην Stark Arena, αλλά και από την άμυνα που έπαιξαν στην τελευταία περίοδο οι Τόμας Γουόκαπ, Κώστας Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δήλω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το εκτός έδρας ματς με την Παρτίζαν για την 32η αγωνιστική της EuroLeague ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο, όμως το βράδυ της Πέμπτης (28/3) ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμα μία φορά πως . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search