ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη: Τον Νοέμβριο η καταβολή του επιδόματος στους ανθρώπους του πολιτισμού

Τον Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί η καταβολή του επιδόματος στους ανθρώπους του πολιτισμού, σημείωσε σήμερα η υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Μενδώνη: Στόχος η πρώτη καταβολή να αρχίσει το Νοέμβριο

«Οι καταγεγραμμένοι στο μητρώο θα λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και μάλιστα ο νόμος δίνει τη δυνατότητα να παραταθεί για δύο μήνες και για Νοέμβριο και Δεκέμβριο εφόσον υπάρχει η αντίστοιχη ανάγκη», επισήμανε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, μιλώντας στο κανάλι της Βουλής. «Στόχος», είπε η υπουργός «είναι η πρώτη καταβολή να αρχίσει το Νοέμβριο», αλλά αυτό είναι θέμα του υπουργείου Οικονομικών.

Για τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης, η κυρία Μενδώνη, ξεκαθάρισε ότι θα διοχετευτούν στους ανθρώπους του σύγχρονου πολιτισμού. «Θέλουμε να στηρίξουμε το σύγχρονο πολιτισμό, θέλουμε να στηρίξουμε τους δημιουργούς και τους καλλιτέχνες. Η πολιτιστική κληρονομιά μπορεί να επωφεληθεί πολύ καλύτερα από το επόμενο ΕΣΠΑ. Οι φορείς της Αρχαιολογικής υπηρεσίας και του υπουργείου Πολιτισμού ξέρουν πολύ καλά να χειρίζονται τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Ένα μέρος του Ταμείου Ανάκαμψης θα αφορά την πολιτιστική κληρονομιά, αλλά οι περισσότερες προτάσεις μας, εφόσον εγκριθούν, θα αφορούν στη σύγχρονη δημιουργία, τους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς», είπε η υπουργός Πολιτισμού.

Μενδώνη για εργασίες στην Ακρόπολη

Ένα εμβληματικό έργο για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, όπως είναι η πρόσβαση των ΑΜΕΑ στην Ακρόπολη, θα είναι γεγονός σε λίγες εβδομάδες. Ο ανελκυστήρας θα αρχίσει μάλιστα να λειτουργεί την ημέρα που έχει αφιερώσει ο ΟΗΕ στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα. «Στις 3 Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ. Διαλέξαμε από εκείνη την ημέρα και μετά να έχουν πρόσβαση στην Ακρόπολη. Βέβαια ο ανελκυστήρας θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία από το τέλος Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι όλα έχουν γίνει καλά. Και δεν αρκούμαστε μόνο στη διαβεβαίωση των δικών μας υπηρεσιών, ότι όλα έχουν γίνει καλά.

Κι εμείς και το Ίδρυμα Ωνάση, έχουμε ζητήσει να πιστοποιηθεί η κατασκευή και η λειτουργία του από έναν γερμανικό οίκο διεθνών προδιαγραφών», τόνισε η κυρία Μενδώνη.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη φάση της ανάρρωσης από τον κορωνοίό βρίσκεται ο πρώην διευθυντής του ΠΕΔΥ Αγίου Αλεξίου Πατρών Ανδρέας Παναγιωτόπουλος. Όπως ο ίδιος αποκάλυψε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

 Η Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δυμαίων ενημερώνει ότι μετά την διακοπή ρεύματος προκλήθηκε βλάβη σε δύο κεντρικές γεωτρήσεις εκ των οποίων υδροδοτούνται οι Κοινότητες Κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η  συντήρηση της Παλαιάς Εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου στο τμήμα από Πάτρα έως Αίγιο, καθώς εκτελούνται εργασίες που βελτιώνουν τις συνθήκες ασφάλεια . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

  Σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση του Θεάτρου “Απόλλων” Πατρών έγινε σήμερα, Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020, καθώς υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη φάση της ανάρρωσης από τον κορωνοίό βρίσκεται ο πρώην διευθυντής του ΠΕΔΥ Αγίου Αλεξίου Πατρών Ανδρέας Παναγιωτόπουλος. Όπως ο ίδιος αποκάλυψε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "το Κόκκινο" και στο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η  συντήρηση της Παλαιάς Εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου στο τμήμα από Πάτρα έως Αίγιο, καθώς εκτελούνται εργασίες που βελτιώνουν τις συνθήκες ασφάλειας του οδικού άξονα κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.Στο πλαίσιο αυτό χθες, Δευ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search