ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Εξετάζεται η επαναφορά του μέτρου στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων

Εξετάζεται η επαναφορά του μέτρου στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων για τους καταδικασθέντες για εγκληματικές οργανώσεις, δήλωσε ο Κώστας Τσιάρας. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι η Επιτροπή Παρακολούθησης του νέου Ποινικού Κώδικα εξετάζει την επαναφορά του μέτρου στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων.

Αναφερόμενος στην εξαφάνιση του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία ότι θα κάνει το χρέος της.

Αναφορικά με το τέλος της δίκης της Χρυσής Αυγής, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι ο πολιτικός κύκλος της έκλεισε πέρσι με τη μη είσοδο της στη βουλή, ενώ χθες έκλεισε και ο κύκλος απόδοσης των ποινικών ευθυνών.  «Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς ότι η ελληνική δικαιοσύνη μπορεί να στέκεται στο ύψος της», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Τσιάρας: Προχωράμε τη μετάβαση σε μια νέα εποχή για τη Δικαιοσύνη

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι η υπόθεση θα πάει στο Εφετείο, εκτιμώντας όμως ότι δεν θα πρόκειται για μια τόσο μακρά διαδικασία καθώς θα δοθεί προτεραιότητα τόσο σε ό,τι αφορά τους δικαστές όσο και στις αίθουσες. 

Τέλος, αναφερόμενος στις καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι έχει ήδη κατατεθεί νομοσχέδιο για τις εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη, που φτάνουν τις 60 χιλιάδες και εκτίμησε ότι θα μπορέσουν να έχουν διεκπεραιωθεί μέσα στο 2021, ενώ κατατέθηκε και νομοσχέδιο για τον λεγόμενο ηλεκτρονικό φάκελο σε όλα τα δικαστήρια και τις δομές της δικαιοσύνης, ώστε να γίνει η μετάβαση σε μια νέα εποχή.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά θα πραγματοποιηθεί η προπληρωμή επιδομάτων και η πληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων έτους 2020 από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελικά η νεαρή μητέρα που γέννησε ένα παιδάκι στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, έβαλε σε καραντίνα έξι άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί της. Σύμφωνα με . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντάς την, «κυβέρνηση ανίκανη, ανεύθυνη και κυνική», κατά τη σημερινή τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα για να σταματήσει το όχημά του σε έναν από τους ελέγχους που διενεργούνται στην Αγυιά, ωστόσο εκείνος τον αγνόησε. Ο λόγος για πατρινό ο οποίος το απ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελικά η νεαρή μητέρα που γέννησε ένα παιδάκι στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, έβαλε σε καραντίνα έξι άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί της. Σύμφωνα με πληροφορίες σε καρα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα για να σταματήσει το όχημά του σε έναν από τους ελέγχους που διενεργούνται στην Αγυιά, ωστόσο εκείνος τον αγνόησε. Ο λόγος για πατρινό ο οποίος το απόγευμα της Τρίτης θέ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Καλούμε το Υπουργείο υγείας αύριο ο ΕΟΔΥ να επισκεφθεί το νοσοκομείο και να ληφθούν δείγματα από όλο το προσωπικό και τους ασθενείς", αναφέρει ο Π΄ρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ  Μιχ. Γαννάκος, ο οποίος κάνει λό
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search