ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στο… κενό η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Σταϊκούρα

Στην εκτίμηση ότι γύρισε μπούμερανγκ για την αξιωματική αντιπολίτευση η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα προχωρούν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, τα οποία σημειώνουν με έμφαση ότι δόθηκε η ευκαιρία στον πρωθυπουργό να προβάλει το κυβερνητικό του έργο.

Όπως επισημαίνουν: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε ενισχυμένος από την όλη διαδικασία, καθώς κατάφερε να στρέψει τα φώτα επάνω του και να αναδείξει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και το σχέδιό του για την οικονομία».

Παράλληλα, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού υπογραμμίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε αυτογκόλ πιεσμένος από τα εσωκομματικά του αδιέξοδα, σε μία προσπάθεια να διχάσει και να παραπλανήσει τους πολίτες. Αίσθηση όμως προκάλεσε και η επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός στη Φώφη Γεννηματά υποστηρίζοντας πως «θα πρέπει να σας προβληματίζει το γεγονός ότι επτά στους δέκα ψηφοφόροι του κόμματός σας έχουν θετική γνώμη για την κυβέρνηση και τις κεντρικές της πολιτικές επιλογές».

«Χαμόγελα» στο Μαξίμου

Επί της ουσίας στο Μαξίμου «χαμογελούν» γιατί εκτιμούν ότι το επικοινωνιακό τέχνασμα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν πέρασε στον κόσμο αλλά αντίθετα δόθηκε η ευκαιρία από θέση ισχύος στον πρωθυπουργό να συσπειρώσει το κομματικό του ακροατήριο, να αναφερθεί διεξοδικά σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κυβέρνηση, να εξηγήσει τις προσπάθειες που γίνονται για την επίλυσή τους αλλά και τους στόχους που έχει θέσει ο ίδιος για το προσεχές διάστημα.

Δεν είναι τυχαίο, ότι στην ομιλία του ο πρωθυπουργός εκτός του πτωχευτικού κώδικα και της οικονομίας, αναφέρθηκε διεξοδικά στα εθνικά θέματα, στην ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, στον κορονοϊό, στην τόνωση του ΕΣΥ και στις επενδύσεις.

Σπρώχνεται πίσω ο ανασχηματισμός

Παρότι το τελευταίο διάστημα φημολογούνταν έντονα ένας επικείμενος ανασχηματισμός και μάλιστα δομικός, μετά την καταψήφιση με 158 «όχι» της πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών, φαίνεται ότι το «λίφτινγκ» στην κυβέρνηση μετατοπίζεται χρονικά πιο πίσω.

Ένα χρονικό ορόσημο είναι η ψήφιση του προϋπολογισμού στα μέσα Δεκέμβρη, καθώς μέχρι τότε το νομοθετικό έργο είναι έντονο με 4 μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια, τα οποία θα κατατεθούν άμεσα στη βουλή.

newsbeast.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Το κλίμα νευρικότητας και ανησυχίας που πυροδοτήθηκε από τις τελευταίες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και ειδικότερα με την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ εξακολουθεί να αποτυπώνεται . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πι . . .
LIFE STYLE

Το ενδεχόμενο του γάμου με τη σύντροφό του, Ιωάννα Τούνη, ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Δημήτρη Αλεξάνδρου, κατά τη διάρκεια δημόσιας εξόδου το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου. Την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σημαντική ανταπόκριση πολιτών, ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσηςεκπροσώπων φορέων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17 Απριλίου ηημερίδα με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-
Image
Image

Search