ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή τον εκσυχρονισμό του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

 

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαίας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με την οποία ζητά τον εκσυγχρονισμό του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας». 

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

«Το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» ιδρύθηκε το 1871, με σκοπό την παροχή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης στους πολίτες της Πάτρας. 

Η πρόσφατη τοποθέτηση του υπερσύγχρονου αξονικού τομογράφου στο Τμήμα Μαγνητικής Τομογραφίας του νοσοκομείου ήταν καθοριστικής σημασίας, αφού καλύφθηκε ένα μεγάλο κενό στον τομέα της παροχής ιατρικών υπηρεσιών. 

Ωστόσο, η απουσία σύγχρονου και ασφαλούς φαρμακείου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. 

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα, το σύνολο των φαρμάκων φυλάσσονται σε κοντέινερ, όπου οι συνθήκες ψύξης και θέρμανσης δεν είναι οι κατάλληλες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος για την ασφάλεια και τη σωστή συντήρηση των φαρμάκων, ενώ το κόστος της λειτουργίας των κοντέινερ είναι πολύ υψηλό, αφού είναι απαραίτητη η χρήση των κλιματιστικών σε εικοσιτετράωρη βάση, χειμώνα και καλοκαίρι. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φαρμακείο του νοσοκομείου φυλάσσονται πανάκριβα φάρμακα που προορίζονται για σοβαρές ασθένειες και χρόνιες παθήσεις, ενώ το προσωπικό του φαρμακείου εργάζεται κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες, αφού δεν πληρούνται τα αναγκαία μέτρα προσωπικής ασφάλειας και πυρασφάλειας. 

Από την άλλη μεριά, κρίνεται επιτακτική και απαραίτητη η αντικατάσταση του λεβητοστασίου, ο οποίος δεν έχει ούτε την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας, ενώ έχει υποστεί μεγάλες φθορές λόγω της χρόνιας λειτουργίας του (από το 1990), με αποτέλεσμα να ελλοχεύει κίνδυνος ατυχήματος ή πυρκαγιάς. 

Να σημειωθεί ότι μια πιθανή ξαφνική διακοπή της λειτουργίας του λεβητοστασίου, θα έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή ζωτικής σημασίας λειτουργιών του νοσοκομείου και την απουσία θέρμανσης το χειμώνα. 

Τέλος, η αντικατάσταση του λεβητοστασίου επιβάλλεται για οικονομικούς και ενεργειακούς λόγους, αφού η ετήσια δαπάνη του νοσοκομείου σε καύσιμα ξεπερνά τα 500.000 ευρώ». 

 

 

 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Υγείας, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) την κατασκευή σύγχρονου φαρμακείου και β) την αντικατάσταση του λεβητοστασίου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας»._

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη συναντήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας κ. Νίκος Παπαδημάτος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει γι . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ισπανία προστέθηκε στον κατάλογο των ευρωπαϊκών χωρών που μπαίνουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και απαγορεύουν την κυκλοφορία σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το δεύτερο κύμ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών επιβλήθηκε, χθες το βράδυ, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Πάτρα, διοικητικό πρόστιμο ύψους (1.500) ευρώ, καθ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Μετά από μια συντονισμένη επιχείρηση, που διήρκεσε μόλις επτά λεπτά, 16 κομάντος ανακατέλαβαν ένα ελληνόκτητο τάνκερ ανοικτά της νήσου Γουάιτ στη Βρετανία. Πληροφορίες για «Νιγηρι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών επιβλήθηκε, χθες το βράδυ, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Πάτρα, διοικητικό πρόστιμο ύψους (1.500) ευρώ, καθώς σε έλεγχο που πρα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο δυστύχημα με δυο νεκρούς στον δρόμο από Βαρθολομιό προς Δήμητρα, σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com ένας άντρας και μια γυναίκα με μηχανάκι παρασύρθηκα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Αν περιμέναμε έξωθεν βοήθεια ο κορονοϊός θα είχε «θερίσει» το Ασυλο Ανιάτων. Συμβληθήκαμε, λοιπόν, με ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο και κάνουμε ανελλιπώς τεστ. Μέχρι τώρα από το ταμείο του ιδρύματος έχ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search