ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντοζαμάνης: Το σύστημα υγείας δεν είναι στα όριά του

Στη διαβεβαίωση πως το σύστημα υγείας της χώρας μας δεν είναι στα όριά του, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού προέβη το πρωί της Δευτέρας (28/9) κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 και εστιάζοντας στις εικόνες συνωστισμού στις πλατείες επεσήμανε πως «αν ο κόσμος δεν συμμορφωθεί θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων» τονίζοντας «είναι θέμα συμπεριφοράς απέναντι στον ιό».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που παρατηρείται στην Αττική ο υφυπουργός εξήγησε: «Από την αρχή προετοιμαστήκαμε για το χειρότερο σενάριο. Όντως υπάρχει αύξηση κρουσμάτων και δέχεται πίεση η Αττική αλλά αναδιατάσσουμε τις δυνάμεις μας για να αντέξουμε».

«Αυξήσαμε τις απλές κλίνες για κορονοϊο, αυξήσαμε τα νοσοκομεία αναφοράς, έχουμε προχωρήσει σε προσλήψεις για πάνω 6.200 προσωπικό ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για 2.000. Έχουμε αντοχές, δεν είμαστε στα όριά μας» επεσήμανε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Ολοκληρώνονται 1.200 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Προκηρύξαμε και 400 θέσεις γιατρών, 185 εκ των οποίων για ΜΕΘ. Εντός του Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις. Στο ΦΕΚ έχουν ήδη δημοσιευτεί οι προσλήψεις γιατρών» δήλωσε και σημείωσε πως υπάρχει και ένας προγραμματισμός για τα επόμενα έτη αναφέροντας «μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ένα κύμα συνταξιοδότησης στο σύστημα υγείας».

Εστιάζοντας στο εμβόλιο της γρίπης η συνταγογράφηση του οποίου ξεκινά σήμερα ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε «έχουμε εξασφαλίζει περισσότερες δόσεις σε σχέση με πέρυσι. Θα καλύψουμε με επάρκεια τον πληθυσμό που πρέπει να εμβολιαστεί».

Τέλος αναφερόμενος στα τεστ κορονοϊού προανήγγειλε ότι «θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστίνα Πετροπούλου, “ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ”, Μνήμη Συγγένεια Ταυτότητα στο Γκαλλιτσιανό της Καλαβρίας, Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη 2023. Επειδή ακόμα και σήμερα πολλοί ίσως να έχ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και στην Πάτρα η παραβατικότητα και η βία των ανηλίκων και η τοπική κοινωνία οφείλει να προσπαθήσει να ορθώσει  αναχώματα στο ανησ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαιρετίζει όλους τους σ
Image
Image

Search