ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πομπέο: Οσα συζητήσαμε με τον Νίκο Δένδια

Συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια είχε νωρίτερα σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο. Στο επίκεντρο των συζητήσεων, όπως ενημέρωσε με ανάρτησή του στο twitter ο Μάικ Πομπέο, βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, τα Δυτικά Βαλκάνια και η αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η ανάρτηση Πομπέο μετά την συνάντηση με Δένδια

«Είναι πάντα υπέροχο να βλέπω τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, συζητήσαμε για τη μακρόχρονη ισχύ των σχέσεων Ηνωμένων Πολιτειών-Ελλάδας, τα Δυτικά Βαλκάνια και την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει ο κ. Πομπέο στο twitter.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 45-50 λεπτά και στη συνέχεια ο κ. Πομπέο αναχώρησε για τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ενέργεια, παρουσία και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη. Στη συνέχεια θα υπογραφεί συμφωνία επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα κατά την άφιξή του στην Ελλάδα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είχε δηλώσει «ενθουσιασμένος» και πάλι μέσω twitter.

Δένδιας: Επιβεβαιώνονται οι ισχυροί δεσμοί ΗΠΑ-Ελλάδας

Την ίδια ώρα, με ανάρτησή του στο twitter ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σημειώνει ότι η επίσκεψη Πομπέο επιβεβαιώνει τους ισχυρούς δεσμούς και τη διαρκώς ενισχυόμενη εταιρική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ.

Πομπέο: Επόμενος σταθμός η Κρήτη -Η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αμέσως μετά την Θεσσαλονίκη, ο Μάικ Πομπέο θα ταξιδέψει στην Κρήτη, όπου και θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη και θα φιλοξενηθεί στο σπίτι του Ελληνα πρωθυπουργού στα Χανιά. Ετσι, θα γίνει ο δεύτερος Αμερικανός αξιωματούχος -μετά τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο- που θα περάσει το κατώφλι του σπιτιού της οικογένειας Μητσοτάκη στην Κρήτη.

Την Τρίτη, Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάικ Πομπέο θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βάσης της Σούδας στην Κρήτη. Μετά το πέρας της επίσκεψης θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 17:00 ο πρωθυπουργός και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα ξεναγηθούν στον Αρχαιολογικό Χώρο Απτέρας.

Η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα

«Ο Μάικ Πομπέο ταξιδεύει στην Ελλάδα για να προωθήσει την ασφάλεια, την ειρήνη και την ευημερία», τιτλοφορείται ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, λίγο πριν την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ.

Οπως αναφέρει, η Ελλάδα είναι ένας κρίσιμος εταίρος με τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες μοιράζονται βασικούς στρατηγικούς στόχους, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα έναν πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια και κρίσιμης σημασίας εταίρο στην ενίσχυση της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή.

Η ανακοίνωση χαρακτηρίζει την Ελλάδα «κλειδί» για την ενεργειακή διαφοροποίηση της Ευρώπης, ενώ υπογραμμίζει εκ νέου πως η σχέση Αθήνας-Ουάσιγκτον είναι στο ισχυρότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών.

Γιατί επέλεξε Θεσσαλονίκη και Σούδα

Οπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ιδιαίτερη σημασία έχει η επιλογή Θεσσαλονίκης και Σούδας. Η Θεσσαλονίκη είναι στην καρδιά των νέων αμερικανικών σχεδιασμών για τα Βαλκάνια μαζί με την Αλεξανδρούπολη, ενώ η Σούδα περιλαμβάνεται στους νέους σχεδιασμούς για την αναβάθμιση όλης της Νατοϊκής αποστολής στην περιοχή.

Το μήνυμα του Μάικ Πομπέο πριν την άφιξη στην Ελλάδα

Λίγο πριν την άφιξή του στην Ελλάδα, ο Μάικ Πομπέο, έστειλε μήνυμα μέσω Twitter. «Καθ’ οδόν και πάλι προς την Ευρώπη, για να ενισχύσουμε τις ήδη δυνατές διμερείς μας σχέσεις και τη σημασία της διαρκούς περιφερειακής συνεργασίας. Πρώτος σταθμός: Θεσσαλονίκη, Ελλάδα», έγραψε.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με γνωστά ονόματα στις ευρωλίστες τους τα οποία ανακοίνωσαν σήμερα (15/4), Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Νέα Αριστερά, μπαίνουν στην μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Η Ν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ισοπεδωτικός κόντρα στον Παναθηναϊκό, δεν έχασε ξανά σετ (3-0) και έκανε το 2-0 στους τελικούς της Volley League ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι δηλώσεις του Σλούκα:Για το ματς: "Είναι ένα σπέσιαλ παιχνίδι, πάντα ιδιαίτερο. Πάντα ένα ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός κρύβει κινδύνους, υπάρχει άγχος και το πρέπει, όπως εί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την συμμετοχή του Συλλόγου στην κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια στις 17 Απριλίου. Το Διο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης υπέβαλλε σήμερα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας, Δημήτρης Νικολακό
Image
Image

Search